Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекоменд Практика МС 2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
302.08 Кб
Скачать

Порядок проходження практики

Після прибуття на базу практики студент подає у відділ кадрів (канцелярію) направлення вузу на проходження практики. Керівник бази практики (підприємства, установи) разом з начальником відділу кадрів і головними спеціалістами вирішують питання про місце проходження практики. З числа провідних спеціалістів призначається керівник практики. За окремими розділами програми практики можуть призначатися безпосередні функціональні керівники, які згідно з вимогами програми разом із студентами розробляють календарний план проходження виробничої практики.

Практика розпочинається із ознайомлення студентів-практикантів зі структурою бази практики, традиціями, досягненнями.

Студенти-практиканти зобов’язані дотримуватись правил внутрішнього розпорядку бази практики, своєчасно виконувати затверджений керівником практики календарний план, щоденно виконувати записи у щоденнику проходження практики, які наприкінці кожного робочого дня мають бути підписані керівником практики.

Одночасно практиканти ведуть регулярні записи в текстовій частині звіту і готують документальну частину у відповідності з програмою практики.

Керівництво і контроль за ходом виробничої практики

Загальне керівництво практикою покладається на керівника практики від інституту, який забезпечує проведення необхідних організаційних заходів перед виходом студентів на практику згідно з внутрішньо інститутським Положенням про проведення практики студентів.

Організаційні заходи включають загальний інструктаж, інструктаж з техніки безпеки, забезпечення необхідною документацією щодо проходження практики і системи звітності, контроль за проходженням практики на місцях.

Навчально-методичне керівництво і виконання програми практики забезпечує кафедра фінансів. Кафедра визначає керівника практики з числа досвідчених працівників кафедри.

Керівник практики від кафедри регулярно інформує кафедру про стан проходження виробничої практики, хід виконання програми практики, стан оформлення звітних документів.

Керівник практики від бази практики повинен забезпечити нормальні умови для роботи студентів-практикантів, контроль за ходом виконання програми практики, перевіряти якість і достовірність звітів з практики, дати їм загальну оцінку у вигляді відгуку. Керівник практики своєчасно повідомляє кафедру про випадки порушення студентами-практикантами трудової дисципліни, правил внутрішнього розпорядку.

По закінченні проходження практики керівник від бази практики складає об’єктивну характеристику на студентів-практикантів, яка містить загальну оцінку проходження практики, позитивні і негативні зауваження, думку про доцільність використання студента-практиканта після закінчення інституту на відповідних посадах.

Звіт про виробничу практику

Звіт про проходження практики складається з двох частин: текстової та документальної. Структура і зміст текстової частини складається у відповідності до програми і календарного плану і включає економічну характеристику об’єкту практики і опис виконаної роботи. Документи другої частини звіту приводяться в додатках і мають бути логічно і змістовно пов’язані з відповідною текстовою частиною.

Документи повинні бути заповненні і оформлені з дотриманням усіх вимог. Слід чітко розмежувати документи-копії (з приміткою в правому верхньому куті) і документи, в складанні яких студент приймав безпосередню участь.

До звіту додається:

  1. Відгук керівника практики від бази практики з оцінкою.

  2. Характеристика керівника установи на студента-практиканта, завірена гербовою печаткою.

  3. Календарний план проходження практики, підписаний керівником практики і завірений печаткою.

  4. Щоденник з практики.

Звіт з практики захищається студентом (з виставленням диференційованої оцінки) в комісії, яка призначається завідуючим кафедрою, у встановлені строки згідно з Положенням про проходження практики.

Оцінка за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і залікову книжку студента за підписами членів комісії.

Студенту, який не виконав програму практики без поважних причин, неякісно оформив звіт, отримав з захисту звіту незадовільну оцінку, може бути надано право проходження практики повторно в наступному навчальному році. Студент, який повторно отримав незадовільну оцінку з практики, відраховується з інституту.

Зміст виробничої практики

В залежності від місця проходження виробничої практики студенти виконують такі індивідуальні завдання :

  1. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів на промислових підприємствах

  2. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в кредитних установах

  3. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в органах Державного казначейства України

  4. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в органах Пенсійного фонду України

  5. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів у фінансових органах

  6. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в митних органах

  7. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в податкових органах

  8. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в страхових органах

  9. Індивідуальні завдання виробничої практики студентів в органах КРУ.