Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bazova_kharakteristika_pidpriyemstva.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
121.86 Кб
Скачать

2.4 Експерементальна перевірка туру

Експериментальна перевірка туру – це заключний етап на якому готовий туристичний продукт повинен бути апробований, і включає в себе наступні етапи:

І етап: проводяться дослідження з розробки нового туру, товару. Ця робота провадиться групою економістів, соціологів, архітекторів і спеціалістів туризму. На даному етапі проводяться дослідження попиту, ринку; розробляються концепції і програми турів; йде економічна і цінова проробка.

ІІ етап: проводиться експериментальна оцінка розробленої послуги або туристського продукту. Для цього необхідно дотримання таких умов: розробка туру, послуги, товару здійснюється в «натуральний розмір» (експериментальний заїзд, пілоти-групи і т.п.); рекламування й ознайомлення (презентація, реклама, інформація) здійснюються у відповідних масштабах; приділяється визначений ліміт часу, для того, щоб простежити за популярністю запропонованої туристської послуги або продукту (відкликання туристів, заявки клієнтів).

ІІІ етап: здійснюється впровадження експериментальної перевірки тур продукту, проробка технологічної документації (картки туристських маршрутів, договори, графіки заїздів, програми обслуговування, путівки, договори з клієнтами, ваучери й ін.), модернізація робочих місць і навчання кадрів.

IV етап: формується система управління виробництвом і збутом нового тур продукту, що забезпечує його реалізацію і постійну модернізацію відповідно до запитів клієнтури.

Визначається і корегується:

  • склад послуг, що увійшли до туру;

  • процес реалізації туру;

  • робота персоналу, який не пов'язаний з продажем;

  • готовність рекламної інформації;

  • організаційна взаємодія всіх служб і підрозділів туристичного підприємства.

Форми експериментальної перевірки туру:

  • рекламний тур - безкоштовний або пільговий тур, організований для тур агентств і співробітників авіакомпанії з метою їх ознайомлення з певними туристськими маршрутами і центрами.

  • інформаційний тур - це поїздки, організовані вітчизняним аутгоїнговим туроператором, учасниками якої стають представники туристичного істеблішменту регіону або навіть країни.

  • пробний тур - безкоштовний або пільговий тур, організований для одного або групи туристів, з метою експериментальної оцінки від туристів.

21

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]