Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
психология убийцы.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
54.4 Кб
Скачать

6. Андреа Йейтс

Жертви: 5

Іноді, важкі психічні захворювання можуть відігравати певну роль у вчиненні злочинів. При шизофренії, вбивці чують голос і слідують інструкціям, які він дає. У разі Андреа Йейтс, яка вбила своїх п'ятьох дітей, втопивши їх у ванній, було багато сигналів серйозного психічного захворювання. З усіх жінок у цьому списку, вона, найімовірніше, клінічно божевільна. Андреа Йейтс не був поставлений діагноз шизофренія, але вона мала серйозні психічні захворювання, включаючи, спроби самогубства, і серйозну післяпологову депресію. Народження великої кількості дітей з коротким інтервалом було достатньо, щоб вкинути цю тендітну жінку у прірву. Її чоловік, міністр, хотів мати багато дітей зі своєю дружиною. Пізніше він вініл психіатра Андреа за трагедію, заявивши, що він не змусив його усвідомити серйозність її стану. На жаль, в один день вона вирішила вбити своїх дітей, щоб побути в спокої. Протягом години, Андреа методичного втопила п'ятьох дітей, один за іншим. Після скоєння злочину, вона зателефонувала 911 і зізналася у всьому. Згідно з інтерв'ю з нею, після злочину, вона зізналася в тому, що хотіла вбити дітей, оскільки вони не були «праведними». Андреа відчула, що її власні гріхи заважали виростити з її дітей добрих християн. На її думку, позбавлення життя дітей, бачилося їй, кращим рішенням.

7. Беверлі Алітт

Жертв: 4

Ця серійна вбивця англійка за походженням. Беверлі Алітт була медсестрою, яка зловживала своїм становищем для того, щоб задовольняти свої темні бажання. Невинні діти стали об'єктом нападів Алітт, яким вона вводила ін'єкції хлористого калію або інсуліну, щоб викликати зупинку серця. Як і багато інших серійні вбивці, потреба цієї жінки до вбивства наростала швидко. За короткий час вона зробила насильство над 13 дітьми з її палати, убивши чотирьох з них. Все це відбулося протягом двох тижнів. Її здобиччю були діти віком від семи тижнів до п'яти років. Психіатри, які обстежили Алітт після арешту прийшли до висновку, що вона страждала психічним розладом здоров'я, відомого як синдром Мюнхгаузена. Сьогодні, Алітт відбула 13 років з довічного ув'язнення на Rampton Maximum Security, де розміщені душевнохворі злочинці. Сім'ї дітей, в яких вона убила дітей, погрожують їй смертю, якщо вона коли-небудь виявиться на волі.

8. Карла Гомолка

Жертви: 3

Канадська секс вбивця Карла Гомолка, не проявляла милість до молодих дівчат, які потрапили в тюремне ув'язнення в її будинку. Після арешту вона дала свідчення, які допомогли засудити її, за злочини, які вона зробила. Але відеокасети виявлені пізніше відкрили іншу картину злочинів і Карла також була засуджена. Сьогодні, Карла як і раніше грає жертву, поклавши всю відповідальність за свої страшні злочини на чоловіка. Проте, психологи стверджують, що у неї є відхилення, які могли спровокувати злочину. Цікавим фактом є те, що Карла, після смерті своєї сестри, скаржилася в листі до одного, що її весілля, можливо, доведеться відкласти через трагедію.

9. Сьюзан Сміт

Жертви: 2

Сьюзен Сміт страждала від розлади особистості, через які вона вбила своїх синів: Михайла та Олексія. Нещасна дитинство сексуальне насильство і інцест, можливо, є каталізатором для багатьох нарциссических ілюзій цієї жінки. Вона стверджувала, що в дитинстві мали місце сексуальні відносини з її власним вітчимом, а мати стала проти неї, коли зв'язок відкрилася.

Вона була засуджена до 30 років. Але за гратами Сьюзен були сексуальні відносини з двома тюремними охоронцями, один з яких уразив її ЗПСШ.