Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
психология убийцы.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
54.4 Кб
Скачать

3.Психологія жинки-вбивці

4. Найбільш криваві злочинці Україні

4.1. Представники чоловічої статі

Сергій Ткач

Більше 80 жертв (за 1980-2005 рр..).

В основному - дівчатка і жінки від 9 до 20 років.

Географія: Крим, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька обл.

Спосіб: вистежував жертв біля ж / д шляхів або траси, щоб підозра впала на приїжджого. Нападав ззаду, перетискаючи сонну артерію, гвалтував. Ретельно знищував докази, але зберігав дрібнички, що належали вбитим.

Життєвий шлях: колишній експерт-криміналіст. Переїжджав, влаштовуючись на різні роботи, тричі був одружений.

Анатолій Онопрієнко

52 жертви (за 1989-1996 рр..).

Сім'ї, випадкові свідки, перехожі.

Географія: Дніпропетровська, Житомирська, Рівненська, Львівська, Запорізька, Київська, Одеська обл.

Спосіб: вибравши будинок на відшибі, вибивав двері, чоловіків вбивав з мисливської рушниці, а жінок і дітей - ножем. Грабував майно.

Життєвий шлях: виріс у дитячому будинку. Після армії працював матросом, пожежним, нелегально подорожував по Європі.

Сергій Довженко

21 жертва (за 1999-2002 рр..).

За словами злочинця, їх вибір був випадковий.

Головне - вони повинні були жити на визначеній території. Мотиви - користь і помста.

Географія: Маріуполь, Одеська область.

Спосіб: як правило, вбивав пострілом в голову. Життєвий шлях: майстер спорту, колишній міліціонер.

Віктор Саєнко, Ігор Супрунюк, Олександр Ганжа

21 жертва (за червень-липень 2007 р.).

Більшість - діти, жінки, пенсіонери.

Географія: Дніпропетровськ.

Спосіб: підходили ззаду й били по голові молотком чи шматком арматури. Вели відеозйомку нападів. Перед вбивствами тренувалися на кішках і собаках. Життєвий шлях: 19-річні юнаки з благополучних сімей, колишні однокласники.

Руслан Хамар

11 жертв (за 2000-2003 рр..).

Жінки від 17 до 47 років, у тому числі 5 повій.

Географія: Бердянськ, Запорізька область.

Спосіб: запрошував жертву додому, після злягання або в разі відмови від сексу вбивав ножем або молотком. Тіла скидав у зливний колодязь у дворі і засипав сміттям. За словами злочинця, за зразок взяв американські фільми жахів.

Життєвий шлях: після самогубства матері ріс в спецінтернаті. Був засуджений за крадіжку. 3 роки примусово лікувався від параноїдальною форми шизофренії.

На думку ряду дослідників, серійні вбивці страждають через порушення вироблення ендорфінів, «гормонів задоволення», в організмі. Це змушує їх шукати більш яскраві враження. Підозрілих громадян з нездоровими алелями зловлять і вилікують?

4.2. Представники жіночої статі

1. Белла Соренсон Гинесс (Чорна вдова)

Жертви: 42

Ця жінка серійний вбивця, що вбиває заради задоволення і жадібність. Заради наживи вона вбила 42 людини. Народилася вона в Норвегії, потім переїхала до США, де вийшла заміж за бізнесмена з Чикаго. Деякі історики вважають, що Белла отруїла двох своїх дочок, щоб отримати страховку. Її діти померли з симптомами коліту, проте ці симптоми дуже схожі на отруєння. Пізніше її чоловік загинув за дивних обставин від ліків, якими лікувався і знову, за смерть чоловіка,

Белла отримала гроші від страхової компанії. На виручені кошти Белла купила ферму, а родичі чоловіка запідозрили недобре і звинуватили її в передчасної смерті чоловіка. Незабаром «Чорна вдова» поставила справу на потік, за допомогою любовних листів та оголошень вона заманювала до себе чоловіків середніх років, але з усіма ними траплялися нещасні випадки. Їй з легкістю вдавалося заманювати чоловіків до себе в ліжко і вони навіть не припускали, що за маскою милої жінки ховається холоднокровний убивця. Стало відомо, що вона поховала 42 чоловіка і нагромадила понад чверть мільйона доларів. Закінчила своє життя «Чорна вдова» теж трагічно, її тіло знайшли в лісі обезголовленим і спаленим. Проте злі язики стверджують, що знайдене тіло не належить «Чорної вдови».