Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Zagalni_vidomosti_pro_pidpriyemstvo.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
273.92 Кб
Скачать

2.2 Дублювання роботи технолога

- Розробляє під керівництву більше кваліфікованого фахівця прогресивні технологічні процеси і оптимальні режими виробництва на прості види продукції або її елементи, забезпечуючи відповідність проектів, що розробляються, технічним завданням і чинним нормативним документам по проектуванню, дотримання високої якості продукції, скорочення матеріальних і трудових витрат на її виготовлення. - Встановлює післяопераційний маршрут обробки деталей і складання виробів в процесі їх виготовлення і контроль за усіма операціями технологічної послідовності. - Складає карти технологічного процесу, маршрутні і матеріальні карти, відомості оснащення і інша технологічна документація.

- Бере участь в проведенні патентних досліджень і визначенні показників технічного рівня проектованих об'єктів техніки і технології, в складанні технічних завдань на проектування пристосувань, оснащення і спеціального інструменту, передбачених розробленою технологією, у впровадженні технологічних процесів в цехах, у виявленні причин браку продукції, в підготовці пропозицій по його попередженню і ліквідації. - Оформляє зміни в технічній документації у зв'язку з коригуванням технологічних процесів і режимів виробництва і погоджує їх з підрозділами підприємства.

- Бере участь в розробці технічно обгрунтованих норм часу(вироблення), розраховує подетальные і післяопераційні матеріальні нормативи, норми витрати сировини, матеріалів, інструменту, палива і енергії, економічну ефективність проектованих технологічних процесів

- Контролює дотримання технологічної дисципліни у виробничих підрозділах підприємства і правил експлуатації устаткування. - Бере участь у випробуваннях технологічного устаткування, в проведенні експериментальних робіт по перевірці і освоєнню проектованих технологічних процесів і режимів виробництва.

- Виконує окремі службові доручення свого безпосереднього керівника.

2.3 Дублювання роботи конструктора

- Конструює під керівництвом більше кваліфікованого фахівця виробу середньої складності індивідуального і дрібносерійного виробництва і прості вироби великосерійного і масового виробництва, забезпечуючи при цьому відповідність конструкцій, що розробляються, технічним завданням, що діють стандартам, нормам охорони праці, вимогам раціональної організації праці при проектуванні, найбільш економічної технології виробництва, а також використання в них стандартизованных і уніфікованих деталей і складальних одиниць. - Бере участь в розробці проектної і робочої конструкторської документації, проведенні патентних досліджень і визначенні показників технічного рівня проектованих об'єктів техніки і технологій.

- Виконує з внесенням необхідних змін креслення загального вигляду конструкцій, складальних одиниць і деталей, схеми механізмів, габаритні і монтажні креслення за ескізними документами або з натури, а також іншу конструкторську документацію. - Перевіряє робочі проекти і здійснює контроль креслень, звіряє кальки з оригіналами. - Знімає ескізи складальних одиниць і деталей з натури зі зміною масштабу і визначенням необхідних параметрів, виконує деталювання складальних креслень, технічні розрахунки і розрахунки економічної ефективності відповідно до типових розрахунків, програмами і методиками.

- Бере участь в розробці програм, методик і іншої технічної документації по випробуваннях конструйованого виробу. - Вивчає конструкторську документацію, що поступає від інших підприємств, в цілях використання її при проектуванні. - Вносить зміни в конструкторську документацію і складає сповіщення про зміни. - Бере участь у випробуваннях дослідних зразків виробів, вузлів, систем і деталей нових і модернізованих конструкцій продукції, що випускається підприємством, оформленні результатів випробувань, а також в роботі по вдосконаленню, модернізації і уніфікації конструйованих виробів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]