Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Андрей кошторис.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
59.23 Кб
Скачать

6. Розрахунок основних документів інвесторського кошторису

з використанням програмного комплексу.

На першому етапі роботи з програмним комплексом по визначенню вартості робіт необхідно в режимі опрацювання довідникової бази занести інформацію про об’єкт (автомобільну дорогу) із використанням спеціального сценарію.

Порядок опрацювання кожної стрічки (режиму) типовий – після активізації стрічки меню (з використанням курсору) на екрані появиться відповідний сценарій, який необхідно заповнити відповідною інформацією.

Далі необхідно виконати роботи по реєстрації об’єкта, що здійснюється із використанням відповідних сценаріїв. Занесення інформації до сценаріїв реєстрації об’єкта здійснюється шляхом записів до полів в порядку „зверху – до низу”, а при необхідності використовується довідникова інформація, для використання якої слід користуватись режимами активізації відповідних довідників.

Наступний етап – складання переліку об’єктних кошторисів об’єкту, що здійснюється із використанням відповідного сценарію. Структурно кожний кошторис формується локальними кошторисами, що здійснюється також за певними сценаріями.

Завершуючим етапом занесення вихідної інформації є занесення переліку робіт до кожного локального кошторису за відповідним сценарієм. Після заповнення списку робіт локального кошторису здійснюється його розрахунок, що активізується певною кнопкою виклику. Після розрахунку локального кошторису друкуються робочі документи:

  • зведений кошторисний розрахунок;

  • локальний (локальні) кошторис;

  • ресурсний кошторис;

- розраховані розцінки.

Робота з програмним комплексом здійснюється у відповідності із інструкцією користувача.

7. Література.

1.Державні будівельні норми України, ДБН А.3.1-5-96 “Організація будівельного виробництва” Держбуд України, - К.: 1996. – 51с.

2.Державні будівельні норми України, ДБН Д.1.1.-1-2000, Привила визначення вартості будівництва, Держбуд України, - К: 2000. – 179с.

3.Ресурсні елементні кошторисні норми (РЕКН), Збірники 1,27,30, Держбуд України, К.: 2000.

4. Дорожнє виробництво. Організація, планування та управління. І.Я. Кіяшко, М.М. Стороженко, В.М. Зінченко, Є.Д. Прусенко. – Харків, Видавництво ХНАДУ: 2003, - 236с.

5. Ліпський Г.Є., Лихоступ М.М. Основи організації, планування та управління дорожнім виробництвом //Підручник Міносвіти України//, ч.1 – ч.2.„ГРАНМНА”. – Київ, 2010. – 400 с.

2.Вступ

При розрахунку даної курсової роботи поточні одиничні розцінки на будівельні, монтажні, ремонтно-будівельні, складені на основі РЕКН, а також поточних цін на матеріали, вироби і конструкції, машино-години будівельних машин і механізмів і поточної вартості людино-годин відповідного розряду. Поточні одиничні розцінки є нормативно-розрахунковою базою для визначення прямих витрат.

Інвесторська кошторисна документація:

  • локальні кошториси і відомості ресурсів до них – первинні кошторисні документи; складаються в поточному рівні цін на трудові і матеріально-технічні ресурси на окремі види робіт по будівлях і спорудах або по загальномайданчикових роботах на підставі обсягів робіт, які визначилися при розробці робочих креслень; локальні кошторисні розрахунки – складаються у випадках, коли обсяги робіт остаточно не визначились;

  • об’єктні кошториси (об’єктні кошторисні розрахунки) об’єднують у своєму складі на об’єкт у цілому дані з локальних кошторисів (локальних кошторисних розрахунків);

  • кошторисні розрахунки на окремі види витрат складаються, якщо ці види витрат не враховані в кошторисних нормативах;

Зведені кошторисні розрахунки вартості будівництва підприємств, будівель, споруд складаються на основі об’єктних кошторисів, об’єктних кошторисних розрахунків і кошторисних розрахунків на окремі види витрат; це кошторисний документ, що визначає повну кошторисну вартість всіх об’єктів, передбачених Проектом чи Робочим проектом, включаючи кошторисну вартість будівельно-монтажних робіт, витрати на придбання устаткування, меблів та інвентарю, а також усі супутні витрати.

Кошторисна вартість, що визначається за локальними кошторисами, містить:

  • прямі витрати – заробітна плата робітників; вартість експлуатації машин та механізмів; вартість матеріалів, виробів, конструкцій; розраховується як добуток поточної одиничної розцінки та обсягу робіт у відповідних вимірниках;

  • загальновиробничі витрати – кошти на основну і додаткову заробітну плату працівників апарату управління структурних підрозділів будівельного підприємства та лінійного персоналу; відрахування на соціальні заходи згідно з законодавством; решта статей (витрати на організацію робіт на будівельних майданчиках та вдосконалення технології, платежі зі страхування майна, витрати на охорону довкілля тощо).