Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ КОНТРОЛЬНА.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
291.84 Кб
Скачать

29 Основні рекламні заходи в сфері сільського туризму

Тільки окремі продукти та послуги, пропоновані на ринку, прий­нятні для всіх споживачів. Успіх вашої справи у сфері сільського зеленого туризму залежить від того, скільки клієнтів ви здатні залучити до відвідання власної гостинної садиби. Саме від цього залежить ваш прибуток.

Успішне ведення власної справи вимагає певної кількості реал­ізованих продуктів та послуг. Якщо люди не знають про існування ваших послуг, то вони і не будуть ними користуватися.

Забезпечення поінформованості потенційних споживачів про вашу діяльність та надавані послуги вимагає від вас низки реклам­них заходів.

Суспільство має бути поінформоване з приводу:

характеру та сутності ваших послуг;

ваших ділових партнерів;

вигідних пропозицій;

обладнання та цін;

місцевості, де розташована ваша гостинна садиба.

Під час розробки своєї рекламної кампанії ви повинні дотриму­ватись принципу AІDA:

по-перше, привернути увагу; по-друге, зацікавити людей; по-третє, викликати бажання; по-четверте, спонукати людей діяти.

Серед основних засобів реклами головними є телебачення, ра­діо, газети, рекламні щити та електронна пошта. Потрібно врахо­вувати специфіку кожного з них. Дослідження показують, що найбільш ефективними для власників гостинних садиб та найчас­тіше використовуються ними рекламні оголошення у ЗМІ.

На що потрібно звернути особливу увагу при створенні та роз­міщенні рекламного оголошення? Важливо все, однак ступінь важ­ливості того чи іншого елемента реклами залежить як від спожива­ча, на якого розрахована реклама, так і від рекламованого товару.

Заголовок, наприклад, звичайно справляє враження на не дуже спокушену або малопоінформовану аудиторію, а також на туристів третього віку. Ставка на інформацію робиться в рекламі для бізнес-туристів. Ідентифікація має важливе значення для клієнтів серед­нього і вищого за середній рівнів матеріального достатку, орієнто­ваних на курортний відпочинок.

Необхідно знати, що найбільш важливе для ваших потенційних споживачів. У цьому плані також існують регіональні особливості сприйняття реклами.

Рекламне оголошення повинно містити центральну тезу (рек­ламний аргумент), яка інформує потенційного споживача про най­важливіші властивості і відмінні риси продукції, що роблять її корисною для споживача. Можна виділити чотири види корис­ності:

раціональну корисність, пов'язану із задоволенням яких-небудь

раціональних потреб;

сенсорну корисність, пов'язану із задоволенням, яке одержує споживач від користування та володіння продукцією;

соціально-престижну корисність, коли володіння даною про­дукцією підвищує престиж власника в тому соціальному прошар­ку, до якого він належить;

корисність для самоствердження, коли володіння продукцією сприяє підвищенню його самооцінки.

Процес розробки реклами містить два етапи:

1) ухвалення рішення про структуру рекламного повідомлення, формулювання основних тез і форми їхнього викладу;

2) розробку рекламного матеріалу, тобто створення тексту, підбір ілюстрацій, рішення щодо кольорової гами та друку і т. д.