Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКА ОЗНАЙОМЧА 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

5. Критерії оцінки звіту з практики

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми.

Загальна форма звітності студента за практику – це подання письмового звіту, підписаного і оціненого безпосередньо керівником від бази практики, керівником від університету та щоденника практики, оформленого відповідно до вимог, викладених в робочій програмі проходження практики.

До звіту додається оформлений відповідно до вимог щоденник про проходження практики. Звіт з практики захищається студентом (з диференційованою оцінкою) в комісії, яка призначається завідуючою кафедрою.

При оцінці результатів практики враховуються: відповідність представленого звіту вимогам до його підготовки, вміння студентом логічно і послідовно викладати конкретні зведення, що отримані у період практики; відзиви керівників практики від організації і кафедри про роботу студента під час її проходження; якість оформлення звіту.

Критерії оцінки результатів практики

Рівень компетенції

Критерій рівня компетенції студента

Відповідність знань та умінь студента крите­рію рівня компетенції

Бал за системою:

12-ти бальна

4-х бальна

ЕСТS

Високий

Студент глибоко і в повному обсязі засвоїв мате­ріал економічної практики, грамотно, вичерпно та логічно виклав його в звіті. При цьому виявляє творчий підхід і правильно обґрунтовує висновки, добре володіє різносторонніми уміннями та навичками при проходженні практики, звіт захищений бездоганно, характеристика студента позитивна. Дає повні і точні відповіді на всі запитання членів комісії з програми практики

Компетентність вище середнього рівня вимог да­ного критерію

12

5

А

Компетентність на рівні вимог даного критерію

11

5

А

Компетентність нижче рівня вимог даного крите­рію, але достатня

10

5

В

Середній

Студент засвоїв матеріал економічної практики, грамотно і за суттю виклав його у звіті але припускає незначні неточності в доказах, трактовці висновків. При цьому володіє необхідними уміннями та навичками при проходженні практики. Характеристика студента позитивна, у відповідях на запитання членів комісії з програми практики студент припустився окремих помилок, хоча загалом має тверді знання

Компетентність вище середнього рівня вимог да­ного критерію, але нижче попереднього

9

4

В

Компетентність на рівні вимог даного критерію

8

4

С

Компетентність нижче рівня вимог даного крите­рію, але достатня

7

4

С

Достатній

Студент знає тільки основний матеріал економічної практики, припускає неточності, недостатньо чіткі формулювання, непослідовність у викладанні звіту. Мають місце окремі розрахункові і логічні помилки. Характеристика студента в цілому позитивна. При відповідях на запитання членів комісії студент відчуває себе невпевненим, збивається, припускається помилок, не має твердих знань.

Компетентність вище середнього рівня вимог да­ного критерію, але нижче попереднього

6

3

D

Компетентність на рівні вимог даного критерію

5

3

D

Компетентність нижче рівня вимог даного крите­рію, але достатня

4

3

E

Низький

Студент не знає значної частини матеріалів з практики, припускає принципові помилки в доказах, трактовці висновків, виявляє низьку культуру оформлення знання звіту з практики. Характеристика студента з бази практики негативна, програма практики не виконана, на запитання членів комісії студент не дає задовільних відповідей або відмовляється від відповіді на контрольні запитання.

Потрібна додаткова робота з економічної практики

3

2

Е

Потрібна велика додаткова робота з економічної практики

2

2

FX

Потрібно повторне проходження практики

1

2

FX

Компетентність з економічної практики практично відсутня

0

F

Комісія приймає звіти у студентів на кафедрі на наступний день після завершення календарного терміну практики. Оцінку за практику записують у заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента за підписами членів комісії.

Студенту, який не виконав програми практики з поважних причин, можна надати право проходження практики повторно за виконання умов, визначених кафедрою. Студент, який отримав незадовільну оцінку з практики, відраховується з університету

Підсумки практики обговорюються на засіданні кафедри.