Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКА ОЗНАЙОМЧА 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

3. База практики і робочі місця студентів

Базами практики можуть бути будь-які підприємства, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність.

У ролі суб'єктів, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, можуть виступати будь-якого профілю виробничі і комерційні підприємства, невиробничі госпрозрахункові підприємства й організації в різноманітних сферах (туризмі, культурі, виробничої, видавничої, рекламної, інформаційної тощо), спеціалізовані зовнішньоекономічні організації, у тому числі і зарубіжні; банки, митниці, торгово-промислові палати, біржі, страхові товариства, центри аукціонів і тендерних торгів, інвестиційні компанії, спільні підприємства, акціонерні товариства і холдинги при наявності в їх статутних фондах іноземного капіталу, органи державної влади і місцевого самоврядування, органи приватизації, міжнародні фонди сприяння ринковим перетворенням в Україні, адміністративні органи вільних економічних зон, зон пріоритетного залучення іноземного капіталу, прикордонного обміну і ін.

4. Організація проведення ознайомчої практики

До керівництва практикою студентів залучають викладачів кафедри, які перед початком практики проводять відповідні організаційні заходи зі студентами, забезпечують студентів програмою практики та щоденником.

За наявності вакантних місць студентів-практикантів можна зараховувати на штатні посади, якщо робота на них відповідає вимогам програми практики.

Перед початком економічної практики проводяться організаційні збори, на якому студенти одержують програму практики, щоденник. Студенти під час проходження практики зобов'язані:

до початку практики отримати від керівника практики від кафедри консультації щодо оформлення усіх необхідних документів;

своєчасно прибути на базу практики;

у повному обсязі виконувати усі завдання, передбачені програмою практики і вказівками її керівників;

вивчати і дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії;

відповідати за виконану роботу;

своєчасно здати звіт про проходження практики і захистити його.

Основною особою, яка відповідає за організацію практики на конкретному об'єкті, є викладач – керівник від кафедри. На базах практики, за узгодженням із керівництвом організації, виділяється керівник практики від неї, який повинний допомогти студентові одержати необхідні консультації і матеріали у відповідності з програмою економічної практики.

Керівник практики від університету на базах практики до її початку вирішує усі організаційні питання:

виїжджає на місце практики для встановлення контактів із керівниками підприємства і призначеними ними керівниками практики;

організує оформлення перепусток;

погоджує розміщення студентів-практикантів по робочим місцям;

із керівниками практики від підприємства обговорює календарний план практики кожного студента на відповідних робочих місцях.

Перед початком практики на підприємстві студент повинний вивчити правила охорони праці і техніки безпеки і точно їх додержуватися.

На весь період практики для студентів встановлюється режим роботи, прийнятий правилами внутрішнього розпорядку організації.

Основним документом для студента при проходженні практики є щоденник. Студенти, які від'їжджають на практику за межі міста, повинні зробити у щоденнику позначку про вибуття. Позначка робиться в канцелярії університету або деканаті факультету.

На початку практики студент заповнює в щоденнику календарний план проходження практики, який підписують керівники від кафедри і підприємства.

По закінченні практики щоденник повинен бути заповнений по всім розділам. Підпис на відзиві від підприємства повинна бути завірена печаткою відділу кадрів або відділу підготовки кадрів підприємства.

Студенти, що проходили практику повинні зробити в щоденнику позначку про вибуття з місця практики. Терміни прибуття і вибуття в щоденнику повинні відповідати термінам проходження практики.

За результатами захисту звіту про проходження економічної практики студент одержує диференційовану оцінку.