Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2011.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.07.2019
Размер:
31.57 Кб
Скачать

10

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………………3

Коротка характеристика Луганського обласного осередку громадської організації «Фронт Змін»……………………………………………………………4

Опис роботи, виконаної впродовж практики………………………………………8

Висновки…………………………………………...…………………………………9

Список використаної літератури…………………………………………………..10

ВСТУП

Виробнича практика студентів є складовою частиною учбового процесу університету. Її метою є поглиблення і закріплення теоретичних знань, які студенти одержали під час навчання і набуття ними теоретичних навиків роботи по спеціальності.

Місцем проходження мною виробничої практики в період з 06.06.2011 по 26.06.2011 р. був луганський обласний осередок громадської організації «Фронт Змін». Громадська організація «Фронт Змін» стала громадянською платформою для створення політичної партії «Фронт Змін». Сьогодні осередки громадської організації і політичної партії «Фронт Змін» діють у всіх містах і районах Луганської області. Громадську організацію «Фронт Змін» було презентовано в Луганську 8 липня 2009 року. Головою осередку з квітня 2009-го є Ігор Ліскі. Він же очолює Луганську територіальну організацію Політичної Партії «Фронт Змін» із дня її реєстрації (20 листопада 2009 року).

Метою проходження практики було ознайомлення:

- з призначенням ЛООГО «Фронт Змін»; визначення його місця та ролі в системі політичних інститутів;

- зі структурою ЛООГО «Фронт Змін», переліком її посад та рівнем компетенції;

- з повноваженнями ЛООГО «Фронт Змін», її посадових осіб.

Завданням практики було надбання навиків:

- праці помічником або дублером на одній із посад ЛООГО «Фронт Змін»;

- користуватись документацією та устаткуванням ЛООГО «Фронт Змін».

Практика є дуже необхідною для студента так як дає можливість реально перевірити знання, отримані за весь період навчання. Саме на практиці студент знайомиться з майбутньою професією, може оцінити свої слабкі та сильні сторони та остаточно визначитися з майбутнім місцем роботи адже спеціальність політологія дає дуже велику різноманітність напрямів праці.

Коротка характеристика луганського обласного осередку громадської організації «фронт змін»

Політична Партія «Фронт Змін» – це добровільне об'єднання громадян України, створене на основі спільного бачення громадянами України шляхів модернізації держави, розвитку соціальної, економічної, духовної та політичної сфери, ролі і місця України у світі.

Партія створена на установчих зборах 3 березня 2007 p., зареєстрована Міністерством юстиції України 26 червня 2007 р. (Свідоцтво про реєстрацію Політичної Партії № 144-п.п. від 26 червня 2007 р.) та перейменована на підставі рішення позачергового З’їзду Політичної Партії «Демократичний фронт» від 23 вересня 2009 року у Політичну Партію «Фронт Змін». Партія поширює свою діяльність на всю територію України, діє згідно з Конституцією України, іншими актами законодавства України, Статутом та Програмою Партії.

Партія діє на засадах самоврядування, законності, гласності, забезпечення демократичних перетворень та європейських цінностей на основі спільного бачення громадянами України ролі та місця України у світі, шляхів ефективної модернізації держави, у тому числі її соціальної, економічної, духовної та політичної сфери, з метою участі громадян України в політичному житті суспільства за допомогою формування і вираження їхньої політичної волі, участі в суспільних і політичних акціях, у виборах і референдумах, а також для представництва інтересів громадян в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

Завданнями Партії є:

- виконання Програми Партії;

- створення громадянського суспільства та забезпечення демократичних перетворень в Україні;

- забезпечення дотримання прав людини і громадянина, реалізація принципу соціальної справедливості у всіх життєво важливих для людини сферах (охорона здоров'я, освіта, забезпечення житлом, харчуванням тощо);

- повернення державі активної ролі в економічних процесах;

- припинення корупції та налагодження державного апарату шляхом створення нової якості влади в Україні.

Центральні органи Партії складають керівні органи Партії та контролюючий орган Партії. Керівними органами Партії є: З'їзд Партії, Лідер Партії, Рада Партії, Бюро Партії. Контролюючим органом Партії є Комітет партійного контролю.

З'їзд Партії є вищим керівним органом Партії, який вирішує основні питання діяльності Партії. У період між З'їздами Партії функціонує Рада Партії. Кількісний склад Ради Партії визначає З'їзд Партії за поданням Лідера Партії. До складу Ради Партії за посадою входять: Лідер Партії, Голова Комітету партійного контролю, голови територіальних організацій Партії, або особи, які виконують обов’язки голів територіальних організацій Партії, а також члени Партії, які за поданням Лідера Партії обираються З'їздом Партії. У період між засіданнями Ради Партії діяльністю Партії керує Бюро Партії у межах повноважень, визначених Статутом. Бюро Партії очолює Лідер Партії за посадою.

Місцевими організаціями Партії є районні, міські, районні у містах організації Партії. Місцеві організації Партії створюються на установчих зборах за рішенням Бюро Партії, прийнятим на підставі відповідного подання територіальної організації Партії. Рішення установчих зборів про створення місцевих організацій Партії набувають чинності після затвердження їх Бюро Партії.

Місцеві організації Партії у межах своїх повноважень:

1) організують виконання Статуту, програмних документів Партії, рішень керівних органів Партії, керівних органів територіальної організації Партії, до складу яких входить відповідна місцева організація Партія, та керівних органів цієї місцевої організації Партії;

2) координують роботу первинних організацій Партії, що входять до їх складу;

3) виробляють стратегію і тактику розв'язання актуальних проблем відповідної території, реалізують їх;

4) за попередньою згодою Бюро Партії співпрацюють із іншими політичними партіями, їх блоками, громадськими та профспілковими організаціями, місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування;

5) у порядку, визначеному територіальною організацією Партії та погодженому Бюро Партії, організують виборчі кампанії Партії на відповідній території;

6) висувають кандидатів на виборні посади до органів державної влади та органів місцевого самоврядування за попередньою згодою ради територіальної організації Партії та Бюро Партії;

7) можуть вирішувати інші питання, що стосуються діяльності Партії на відповідній території, у межах повноважень, визначених цим Статутом.

Нині діють 707 територіальних і місцевих організацій партії «Фронт Змін».

Громадська організація «Фронт Змін» стала громадянською платформою для створення політичної партії «Фронт Змін». Тому партія «Фронт Змін» є партією нового типу, оскільки побудована за принципом «знизу – догори». Членами партії «Фронт Змін» можуть стати лише найкращі активісти Громадської організації «Фронт Змін», які реальними справами довели свою здатність до ефективних дій і рішень на користь громади та країни.

Метою діяльності партії є побудова країни динамічного, сталого розвитку, у якій буде втілено європейські цінності свободи, рівності, справедливості, солідарності та толерантності, принципи демократії і суспільного діалогу, а також забезпечено можливість участі всіх громадян України у виробленні нової державної політики.

При партії працює проект політичної освіти «Школа влади». Він покликаний навчати кандидатів у члени партії європейським стандартам управління і політичної діяльності. Через «Школу влади» проходять усі члени партії. Спеціальну підготовку отримують кандидати в депутати місцевих рад.

На виборах до місцевих рад 31 жовтня 2010 року політична партія «Фронт Змін» посіла третє місце по Україні, отримавши підтримку майже 7% українців. Особливістю «Фронту Змін», що відрізняє її від інших партій, стала рівна підтримка по всій території України. Загалом депутатами різних рівнів від партії стали 2827 осіб. 12 представників «Фронту Змін» стали мерами міст.

Громадську організацію «Фронт Змін» було презентовано в Луганську 8 липня 2009 року. Головою осередку з квітня 2009-го є Ігор Ліскі. Він же очолює Луганську територіальну організацію Політичної Партії «Фронт Змін» із дня її реєстрації (20 листопада 2009 року).

Сьогодні осередки Громадської організації і Політичної Партії «Фронт Змін» діють у всіх містах і районах Луганської області. Тут є понад 12 тисяч прихильників «Фронту Змін» Арсенія Яценюка. Своє завдання луганські «фронтовики» бачать у створенні нової професійної команди, готової прийти до влади й зайняти провідну позицію у вирішенні проблем регіону.