Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсак.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
144.9 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Дніпропетровський державний аграрний університет

Інститут біотехнології та здоров'я тварин

Біотехнологічний факультет

Кафедра технології виробництва продукції тваринництва

Курсовий проект

Із дисципліни: «Технологія виробництва молока»

На тему:

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Виконала: ст. курсу

гр.БТ-1а-08

Бусс Ольги

Перевірила:

Лісновська О.В.

Дніпропетровськ 2012

Зміст

Вступ

1.Огляд літератури

2.Завдання на проектування технологічного процесу

2.1. Коротка характеристика голштинської породи корів

3.Суттєвість проектованої потоково-цехової технології

4. Розрахункова частина

4.1.Розрахунки потреби у ремонтному молодняку

4.2.Розрахунок середньорічного поголів’я і структури стада

4.3.Розрахунок кількості те6хнологічних груп і їх розмір

4.4.Розрахунок ритму і такту роботи молочної ферми (комплексу)

4.5. Розрахунок річного виробництва валової продукції скотарства і побудова циклограми виробництва молока на фермі (комплексі)

4.6. Розрахунок потреби у доїльних апаратах і операторах машинного доїння

4.7. Розрахунок потреби у кормах

4.8. Розрахунок потреби у воді

4.9. Розрахунок виходу побічної продукції (гною)

5. Економічне обґрунтування технологічного процесу виробництва молока

Висновок

Список використаної літератури

Додаток

Вступ

Останніми роками в сільськогосподарських підприємствах України інтенсивно проводиться праця по поліпшенню, племінних і продуктивних якостей великої рогатої худоби, підвищенню його генетичного потенціалу.

Скотарство одна з провідних галузей тваринництва, яка забезпечує народне господарство високоцінну продукцію: молоко, яловичину, сировина для легкої переробної промисловості, цінного органічного добрива для рослинництва.Процеси реформування сіла, що відбуваються в сільському господарстві Дніпропетровської області, направлені, в першу чергу, на створення умов, сприяючих зацікавленому виробництву сільськогосподарськими підприємствами основних продуктів харчування, найважливішими з яких є молоко і м'ясо.

Перед молочним скотарством України в складних суперечливих умовах сучасного періоду розвитку економіки коштує завдання збереження кращого з досягнутого і підготовка основи для майбутнього прогресу.

Повноцінність живлення людини залежить від кількості і якості продуктів тваринного походження. У таких продуктах тваринництва, як молоко і яловичина, міститься весь комплекс незамінних амінокислот, багато мінеральних речовин і вітамінів.

Щоб забезпечити необхідними продуктами харчування населення країни потрібно не тільки відновлювати поголів'я тварин, а і формувати високопродуктивні стада.

Останніми роками скорочення поголів'я великої рогатої худоби на Україні унаслідок загальної фінансово-економічної кризи і невдалих реформ сільськогосподарського виробництва. В агропромислових комплексах тваринництва відбулися негативні зміни. Змінилася структура поголів'я тварин по категоріях господарств. Негативний розвиток скотарства обумовлений невідповідністю об'єму, структури, якості заготовлюваних кормів з наявністю поголів'я і потенційною продуктивністю худоби. Зв'язано це з недостатніми темпами розвитку кормової бази і кормовиробництва як спеціалізованій галузі, низькою врожайністю кормових і зернофуражних культур, відсутністю підготовки кормів до згодовування. Спад виробництва продукції тваринництва супроводжується збільшенням трудових і матеріальних витрат.