Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bidnist_v_suchasniy_Rosiyi_ne_gomogenna_i_maye_...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
41.67 Кб
Скачать

"Російський агропром"

Цілі проекту: Відродження агропромислового комплексу Росії. Підвищення якості життя мільйонів російських громадян, що проживають на селі. Підвищення продовольчої безпеки країни і конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції вітчизняних виробників. Стабілізація цін на дизельне паливо, що поставляється для проведення сезонних сільськогосподарських робіт.

Завдання:

  1. Оптимізація митно-тарифного регулювання з метою захисту інтересів вітчизняних виробників і споживачів м'ясомолочної продукції.

  2. Доопрацювання та прийняття Федерального Закону "Про розвиток сільського господарства», який має закріпити порядок реалізації аграрної політики, що передбачається "Державною програмою розвитку сільського господарства та регулювання продовольчих ринків на 2007 - 2009 роки".

  3. Вживання заходів щодо підвищення добробуту громадян Росії проживають в сільській місцевості - активізація взаємодії Партії з органами місцевого самоврядування та аграрними громадськими об'єднаннями з метою створення сприятливих умов для реалізації пріоритетного національного проекту "Розвиток аграрно-промислового комплексу".

  4. Забезпечення доступним житлом молодих спеціалістів на селі. Спільно з регіональними органами законодавчої і виконавчої влади, ректорами аграрних вузів та керівниками підприємств АПК, розробка та реалізація регіональних програм цільової підготовки кадрів для сільськогосподарського виробництва та забезпечення молодих спеціалістів доступним житлом.

  5. Стимулювання розвитку малих форм господарювання в АПК.

  6. Розвиток іпотечного кредитування під заставу земельних ділянок із земель сільськогосподарського призначення.

Партійний проект «Російський фермер»

Мета проекту - сприяння розвитку та зміцненню фермерського сектора та інших малих форм господарювання в агропромисловому комплексі, підвищення ефективності заходів щодо розвитку сільськогосподарського виробництва, відродження російського села.

Проект реалізується у всіх суб'єктах Російської Федерації до 2020 року.

Методики реалізації проекту:

  1. Сприяння вдосконаленню нормативно-правової бази та підвищення ефективності державної підтримки розвитку малих форм господарювання на селі:

  • поліпшення забезпечення доступу фермерів та інших малих форм господарювання на селі до земельних ресурсів;

  • розробка пропозицій з питань розвитку механізмів субсидування, кредитування і застави малих форм господарювання;

  • підготовка пропозицій з питань правового статусу селянських фермерських господарств;

  • підготовка пропозицій щодо розвитку сільськогосподарської кооперації;

  • підготовка пропозицій щодо розвитку фермерського самоврядування.

  1. Розвиток інформаційно-консультаційного обслуговування малих форм господарювання:

  • розробка пропозицій щодо розвитку взаємодії організацій фермерського самоврядування зі структурами влади федерального і регіонального рівня на основі принципу приватно-державного партнерства;

  • сприяння у відпрацюванні механізмів участі організацій фермерського самоврядування у створенні та веденні Єдиного федерального реєстру суб'єктів малих форм господарювання;

  • розробка пропозицій щодо участі організацій фермерського самоврядування в роботі з інформаційно-консультаційного обслуговування малих форм господарювання.

  1. Проведення громадських заходів та акцій (ярмарки, фестивалі, виставки, конференції, круглі столи, зустрічі і т.д.), спрямованих на відродження селянських традицій і цінностей.

  2. Проведення Всеукраїнських конкурсів «Кращий фермер Росії» і «Краща селянська сім'я», спрямованих на популяризацію фермерського укладу, досягнень у виробничій та соціальній сфері, виявлення та підтримку кращих фермерських господарств.

  3. Здійснення постійного моніторингу ситуації у фермерському укладі.

Очікувані результати реалізації проекту:

  • Подальше зростання чисельності селянських (фермерських) господарств, зміцнення їх виробничої та технічної бази, запровадження в сільськогосподарський оборот занедбаних земель, збільшення обсягу виробництва сільгосппродукції в країні, зростання виробництва екологічно чистої натуральної продукції.

  • Створення додаткових робочих місць в сільській місцевості та малих містах, зростання доходів сільського населення, формування на селі середнього класу.

  • Створення умов для закріплення молоді на селі.

  • Поліпшення демографічної ситуації в країні.

  • Розвиток та облаштування сільських територій.

Координатор партійного проекту: Скринник О.Б., член Вищої ради Партії, Міністр сільського господарства Російської Федерації

Керівник партійного проекту: ПЛОТНИКОВ В. М., член Бюро Вищої ради Партії, член Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації, президент Асоціації селянських (фермерських) господарств і кооперативів Росії

________Висновки_______

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]