Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут Чарівний Світанок.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 11. Праця і соціальні гарантії

    1. Персонал Товариства формується з громадян України та іноземних громадян. Виробничі і трудові стосунки, зокрема питання найму і звільнення, режиму праці і відпочинку, оплати праці, гарантії і компенсації регулюються індивідуальними трудовими договорами, згідно з чинним законодавством України, цим Статутом, Правилами внутрішнього розпорядку, колективним договором. Умови індивідуальних трудових договорів не можуть погіршувати становище працівників Товариства порівняно з умовами, передбаченими законодавством України.

    2. Товариство самостійно визначає системи, форми, порядок і розміри оплати праці працівників.

    3. Оплата праці в Товаристві здійснюється як в грошовій так і в натуральній формі.

    4. Охорона праці в Товаристві здійснюється через дотримання встановлених правил і норм охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та гігієни.

    5. Товариство має право здійснювати будівництво житла, дитячих дошкільних закладів, об’єктів соціально-культурного, побутового призначення за рахунок власних та залучених коштів, а також орендувати їх, брати дольову участь у їх спорудженні.

    6. Товариство має право визначати додаткові соціальні гарантії своїм учасникам у частині оплати наданих послуг, в тому числі побутових. Конкретний перелік здійснення оплати соціальних гарантій затверджують збори учасників Товариства.

Стаття 12. Припинення діяльності Товариства

    1. Діяльність Товариства припиняється:

      1. за рішенням загальних зборів учасників;

      2. на підставі рішення суду або господарського суду за поданням органів, що контролюють діяльність Товариства у разі систематичного або грубого порушення ним законодавства;

      3. в інших випадках, передбачених законодавством.

    2. Реорганізація Товариства відбувається за рішенням вищого органу управління – зборів учасників.

    3. При реорганізації Товариства вся сукупність його прав і обов'язків переходить до правонаступників. Порядок розподілу майнових прав визначається зборами учасників.

    4. Термін для задоволення претензій кредиторів – 1 місяць з моменту оголошення про ліквідацію в пресі.

    5. Порядок задоволення претензій кредиторів визначається чинним законодавством України.

    6. Ліквідація Товариства здійснюється ліквідаційною комісією, порядок роботи якої визначається чинним законодавством України.

    7. Кошти, що залишились у Товаристві, а також кошти від проданого майна Товариства після розрахунків з бюджетом, працівниками і кредиторами Товариства ліквідаційна комісія розподіляє між учасниками пропорційно їхнім часткам в Статутному фонді.

    8. Майно, що передане учасниками Товариству у користування, повертається їм у натуральній формі без винагороди.

    9. Ліквідаційна комісія несе майнову відповідальність за шкоду, заподіяну нею Товариству, його учасникам, згідно з цивільним законодавством України.

    10. Ліквідація Товариства вважається завершеною, а Товариство таким, що припинило свою діяльність з моменту внесення запису про це до державного реєстру.