Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут Чарівний Світанок.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 9. Органи управління Товариства

    1. Органами управління Товариства є:

  • Збори учасників Товариства;

  • Дирекція Товариства;

  • Ревізійна комісія Товариства.

    1. Вищим органом управлінням Товариства є збори учасників Товариства. Вони складаються з учасників або призначених ними представників. Представники діють по довіреності.

    2. Представники можуть бути постійними або призначеними на певний термін. Учасник мають право в будь-який час замінити свого представника на зборах учасників повідомивши про це інших учасників.

    3. Учасник Товариства має право передати свої повноваження на зборах іншому учаснику, або представникові іншого учасника Товариства.

    4. Учасники володіють кількістю голосів пропорційною розмірам їх частки в Статутному Фонді Товариства.

9.6 До виключної компетенції зборів належить:

а) визначення основних напрямів діяльності Товариства і затвердження його планів та звітів про їх виконання;

б) затвердження Статуту Товариства та внесення змін до установчих документів;

в) обрання та звільнення дирекції, генерального директора, головного бухгалтера та ревізійної комісії;

г) затвердження річних результатів діяльності Товариства, включаючи його дочірніх підприємств, затвердження звітів і висновків ревізійної комісії, порядку розподілу прибутку, визначення порядку покриття збитків;

д) утворення, реорганізація та ліквідація Товариства, його структурних підрозділів - дочірніх підприємств, філій, представництв, затвердження положень про них;

е) винесення рішень про притягнення до майнової відповідальності службових осіб Товариства;

є) затвердження правил регламенту, процедури та інших внутрішніх документів Товариства, визначення організаційної структури Товариства;

ж) визначення умов оплати праці генерального директора та головного бухгалтера Товариcтва, директорів та головних бухгалтерів дочірніх підприємств, філії та представництв.

з) погодження договорів (угод) про відчуження та придбання основних засобів, договорів застави, поруки та кредитних угод;

й) затверджує організаційну структуру та штатний розклад;

і) утворення джерел та визначення розмірів і порядку використання фондів Товариства;

й) встановлення розміру, умов і порядку внесення учасниками додаткових вкладів;

к) вирішення питань про придбання Товариством частки учасника;

л) прийняття нових учасників Товариства, виключення з Товариства учасників;

м) вирішення питань про проведення позапланових ревізій ревізійною комісією;

н) прийняття рішення про припинення діяльності Товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;

о) одностайність у вищому органі Товариства необхідна при вирішенні питань зазначених у пунктах "а", "б", "н". З решти питань рішення приймаються простою більшістю голосів.

9.7. Збори учасників вважаються правомочними, якщо присутні учасники (їх представники), що володіють 60 відсотками голосів, а з питань, що вимагають одностайності - всі учасники.

9.8. Брати участь у зборах з правом дорадчого органу можуть члени виконавчих органів, які не є учасниками Товариства.

9.9. Учасники, які беруть участь у зборах реєструються з зазначенням кількості голосів. Цей перелік підписується головою та секретарем зборів.

9.10. Будь-який з учасників Товариства має право вимагати розгляду питання на зборах учасників за умови, що питання було ним поставлене не пізніше ніж за 25 днів до початку зборів.

9.11. Збори учасників обирають голову Товариства.

9.12. Голова Товариства організовує ведення протоколу. Книга протоколів повинна бути в будь-який час надана учасникам товариства. На їх вимогу повинні видаватись завірені виписки з книги протоколів.

9.13. Рішення може прийматись шляхом опитування. У цьому випадку проект рішення або питання для голосування надсилаються учасникам, які повинні у письмовій формі сповістити про них свою думку. Протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення від останнього учасника про результати голосування всі вони повинні бути проінформовані про прийняте рішення. Рішення методом опитування вважається прийнятим при відсутності заперечень хоча б одного з учасників.

9.14. Збори учасників скликаються не рідше двох разів на рік. Позачергові збори скликаються головою Товариства за наявності обставин, що свідчать про виникнення загрози значного скорочення Статутного Фонду, у випадку неплатоспроможності Товариства, а також в будь-якому іншому випадку, якщо цього вимагають інтереси Товариства в цілому.

9.15. Позачергові збори скликаються за ініціативою учасників, які мають 20 відсотків майна у Статутному фонді, якщо це стосується діяльності Товариства. У випадку невиконання цієї вимоги головою Товариства учасники мають право самі скликати збори. Збори учасників також скликаються на вимогу виконавчого органу або ревізійної комісії.

9.16. Про проведення зборів учасники повідомляються у письмовій формі і надсилаються телеграфом, телетайпом, телефаксом, рекомендованим листом. В повідомленні повинні бути вказані час місце і порядок денний проведення зборів.

9.17. Виконавчим органом товариства є Генеральний директор, який обирається строком на 3 роки і працює на умовах трудового контракту.

9.18. Генеральний директор вирішує всі питання діяльності Товариства, крім тих, які належать до виняткової компетенції зборів учасників. Збори учасників можуть винести рішення про передачу частини своїх повноважень до компетенції Генерального директора.

9.19. Генеральний директор підзвітний зборам учасників, організовує виконання його рішень. Генеральний директор не має права приймати рішення, обов'язкові для учасників Товариства. Генеральний директор діє від імені Товариства в межах норм, встановлених законодавством України, цим Статутом .

9.20. Генеральний директор несе повну відповідальність за діяльність Товариства:

Генеральний директор:

а) без довіреності виконує всі дії від імені Товариства;

б) представляє його інтереси в інших підприємствах, організаціях та державних органах;

в) укладає від імені Товариства договори, що пов’язані з господарською діяльністю Товариства.

г) здійснює наймання і звільнення персоналу Товариства, а також інші дії оперативного керівництва адмінперсоналом Товариства, його підрозділів;

д) розпоряджається майном та фінансами Товариства;

е) репрезентує Товариство за межами країни;

є) виносить рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб Товариства;

ж) забезпечує необхідний рівень комерційної та конфіденційної таємниці в діяльності Товариства.

9.21. Учасники не мають права втручатися в оперативну діяльність Генерального директора.

9.22. Генеральний директор може бути звільнений з посади до закінчення терміну контракту – на підставі порушення його умов або чинного законодавства України.

9.23. Контроль за діяльністю Генерального директора Товариства здійснює ревізійна комісія, що створюється зборами учасників Товариства з їх числа, в кількості трьох осіб. Генеральний директор не може бути членом Ревізійної комісії. Ревізійна комісія підзвітна зборам учасників товариства.

9.24. Перевірка діяльності дирекції здійснюється Ревізійною комісією за дорученням зборів, за власною ініціативою, на вимогу учасників Товариства.

9.25. Службові особи зобов'язані негайно надавати членам Ревізійної комісії усі необхідні матеріали, бухгалтерські та інші документи, а також особисті пояснення з питань фінансово-господарської діяльності Товариства.

9.26. Ревізійна комісія доповідає результати проведених нею перевірок вищому органу Товариства.

9.27. Ревізійна комісія складає висновок по річних звітах і балансах. Без висновку Ревізійної комісії збори учасників Товариства не мають права затверджувати баланс Товариства.

9.28. Ревізійна комісія має право вимагати скликання позачергових зборів учасників, якщо виникла загроза суттєвим інтересам Товариства, або виявлені зловживання службовими особами Товариства.