Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут Чарівний Світанок.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 4. Учасники Товариства, їх права та обовязки

4.1. Учасниками Товариства вважаються юридичні і фізичні особи, які створили Товариство.

4.2. З метою збільшення Статутного фонду і розширення господарської діяльності Товариства у Товариство можуть прийматись нові учасники.

4.3. Юридичні чи фізичні особи вважаються учасниками Товариства з дня прийняття їх у члени Товариства.

4.4. Учасники Товариства мають право:

      1. брати участь у діяльності Товариства і в управлінні його справами, обирати і бути обраними до виборних органів управління;

      2. вносити пропозиції щодо поліпшення діяльності Товариства, ліквідації недоліків у роботі його службових осіб;

      3. приймати участь в розподілі прибутку Товариства і одержувати його частку;

      4. отримувати частку прибутку, яка підлягає розподілу між учасниками, пропорційно до їх вкладів;

      5. отримувати інформацію про діяльність товариства в т.ч. знайомитись з даними бухгалтерського обліку і звітності та іншою документацією;

      6. користуватися першочергово та на пільгових умовах послугами Товариства, його продукцією і майном;

      7. незалежно від часу вступу в Товариство, користуватися рівними правами, за винятком ухвального голосу при неповному розмірі майнової, грошової частки у Статутному фонді;

      8. у встановленому порядку вийти з Товариства.

    1. Учасники товариства зобов'язані:

      1. дотримуватися положень установчих документів, виконувати рішення зборів учасників та дирекції (директора) Товариства;

      2. виконувати свої зобов’язання перед Товариством, у т.ч. і пов’язані з майновою участю, а також робити вклади в Статутний фонд у розмірі, порядку та засобами передбаченими установчими документами;

      3. докладати всіх зусиль для досягнення основної мети Товариства, зазначеної у цьому Статуті;

      4. сприяти успішній діяльності Товариства, не допускати безгосподарності і недбайливого ставлення до виконання своїх обов’язків як персоналом так і учасниками Товариства;

      5. не розголошувати комерційну таємницю Товариства і конфіденційну інформацію про діяльність Товариства.

Стаття 5. Розмір та порядок утворення Статутного фонду

5.1. Для забезпечення господарської діяльності, а також для гарантії майнових зобов’язань Товариства створюється Статутний фонд, розмір якого 1000.00 (одна тисяча) гривень.

5.2. Внески учасників можуть проводитися грошовими коштами, цінними паперами, будівлями, транспортними засобами, спорудами, виробничими площами, обладнанням, запасними частинами до нього, комплектуючими виробами, технологіями, наданням рекламно-інформаційних послуг, правами користування землею, водою та іншими природними ресурсами, а також іншими майновими правами (в т.ч. інтелектуальною власністю).

5.3. Оцінка майна, яке вноситься, учасниками в рахунок своїх майнових внесків проводиться згідно існуючих нормативних цін. При їх відсутності – на договірних засадах.

5.4. Зміни вартості майна, внесеного як вклад та додаткові внески учасників не впливають на розмір їх частки в Статутному фонді Товариства.

5.5. Розмір частки нового учасника, прийнятого у склад Товариства, визначається зборами учасників.

5.6. За згодою загальних зборів учасників Товариства частка в Статутному фонді одного з учасників може бути збільшена або зменшена на підставі його письмової заяви.

    1. Прийняття нових учасників проводиться за рішенням загальних зборів на підставі письмових заяв встановленого зразка.

    2. Внесення частки в Статутний фонд новим учасником здійснюється протягом 30 днів з моменту прийняття рішення про включення його в склад учасників Товариства. Частка учасника Товариства з його згоди після повного внесення ним вкладу може бути придбана самим Товариством. У цьому випадку воно зобовязане передати її іншим учасникам в термін до одного року. Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування і визначення кворуму у вищому органі управління проводиться без урахування частки, придбаної Товариством.

    3. При відмові будь-якого учасника від своєї частки вона підлягає передачі іншим учасникам, пропорційно розміру їх часток у Статутному фонді.

    4. Товариство має право змінювати (збільшувати або зменшувати) розмір Статутного фонду.

    5. Збільшення Статутного фонду може бути здійснено лише після внесення повністю всіма учасниками своїх вкладів, крім випадків, передбачених законодавством. Статутний фонд може збільшуватись за рахунок прибутку від діяльності Товариства за згодою зборів учасників.

    6. Зменшення Статутного фонду Товариства при наявності заперечень кредиторів не допускається.

    7. Рішення Товариства про зміни розміру Статутного фонду набирає чинності з дня внесення цих змін до державного реєстру.

    8. Рішення Товариства про зменшення Статутного фонду набирає чинності не раніше, як через три місяці після державної реєстрації і публікації про це в установленому порядку.

    9. Забороняється використовувати для формування статутного фонду бюджетні кошти, кошти, одержані в кредит та під заставу.

    10. Кожному учаснику, який повністю вніс свій вклад у Статутний фонд, видається свідоцтво Товариства, в якому вказується сума його вкладу та розмір частки у Статутному фонді. Це свідоцтво не є цінним папером.

5.20. Статутний фонд Товариства розділений між учасниками таким чином:

Дощ Михайло Петрович – 690.00 (шістсот девяносто) гривень, що дорівнює 69,00% статутного фонду Товариства ;

Курочкін Микола Якович – 310.00 (триста десять) гривень, що дорівнює 31,00% статутного фонду Товариства.