Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут Чарівний Світанок.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 6. Майно Товариства

    1. Товариство є власником майна та коштів, наданих йому учасниками у власність, продукції, виробленої в результаті господарської діяльності, отриманих доходів, а також іншого майна, набутого на підставах не заборонених законодавством.

    2. Джерелами формування коштів і майна Товариства є:

      1. гроші, матеріальні внески учасників;

      2. прибуток, одержаний від господарської діяльності;

      3. прибуток від цінних паперів;

      4. безоплатні або благочинні внески, пожертвування організацій, підприємств, громадян;

      5. інші джерела, не заборонені чинним законодавством України.

    1. майнові права Товариства стосовно його структурних одиниць, що мають окремий баланс регулюються положенням про них.

Стаття 7. Порядок утворення, нарахування, розподілу прибутків та збитків

    1. Прибуток Товариства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці згідно з чинним законодавством України. З балансового прибутку Товариства сплачуються відсотки за кредити банків та по облігаціях, а також передбачені чинним законодавством України податки та інші обов’язкові платежі до бюджету. Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Товариства, учасники якого визначають напрями та пропорції його використання окремо.

    2. Прибуток розподіляється між учасниками за підсумками роботи за рік, пропорційно їх часткам у Статутному Фонді, якщо інакше не буде визначено Товариством.

    3. Розмір дивідендів щорічно встановлюють збори учасників Товариства.

    4. Дивіденди виплачуються у грошовому, натуральному вигляді, або можуть бути направлені на збільшення статутного фонду Товариства пропорційно до внесків учасників.

    5. Для покриття можливих збитків Товариства створюється резервний (страховий) фонд в розмірі не менше 25 відсотків Статутного фонду. Резервний фонд формується щорічними відрахуваннями в розмірі не менше 5 відсотків чистого прибутку Товариства.

    6. Крім цього, за рішенням учасників, у Товаристві за рахунок чистого прибутку можуть створюватися інші фонди. Зокрема: фонд розвитку виробництва, фонд матеріального заохочення, фонд соціального розвитку (споживання) та інші. Порядок їх утворення та використання визначається Положенням про фонди Товариства, яке затверджується рішенням загальних зборів учасників Товариства.

    7. Збитки, які виникли, в процесі діяльності Товариства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку якщо його не вистачає – за рахунок інших фондів, що має Товариство. При недостатності і цих коштів – за рахунок реалізації майна Товариства. Учасники зазнають збитків у межах своїх вкладів пропорційно їх часткам.

Стаття 8. Порядок прийняття, виходу та виключення учасника із складу Товариства, передача частки Статутного фонду Товариства.

    1. Прийняття у склад Товариства нових учасників проводиться зборами учасників за поданням дирекції Товариства з наступним внесенням вкладу до Статутного фонду Товариства. Кандидат в учасники подає Голові Товариства письмову заяву про прийняття у склад товариства, яка розглядається протягом 30 днів.

    2. Учасник в праві вийти зі складу Товариства, повідомивши про це решту учасників не пізніше ніж за 30 днів до виходу.

    3. Після реєстрації Товариства питання про вихід із складу Товариства вирішується Зборами учасників.

    4. При виході учасника з Товариства йому виплачується вартість частини майна Товариства пропорційна його паю у Статутному фонді. Виплату проводять після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з Товариства, протягом 12 місяців з дня виходу. На вимогу учасника і за згодою Товариства вклад може бути повернуто повністю або частково в натуральній формі.

    5. Учаснику, який вибув, сплачується належна йому частина прибутку, одержаного Товариством у даному році до моменту його виходу. Майно, передане Товариству лише у користування, повертається учаснику в натуральній формі без винагороди.

    6. Відмова від участі в Товаристві визнається несвоєчасною у всіх тих випадках, коли початі Товариством справи внаслідок відмови залишаються незакінченими або можуть бути продовжені не інакше, як із збитками для решти учасників. Якщо учасник, який подав заяву, вважає відмову необґрунтованою, він має право добиватися захисту своїх прав в судовому порядку.

    7. Вихід учасника з Товариства не припиняє його майнових зобов’язань перед Товариством до моменту їх належного виконання.

    8. Вихід учасника не тягне за собою припинення діяльності Товариства.

    9. У випадку смерті громадянина або реорганізації юридичної особи - учасника Товариства спадкоємці (правонаступники) мають переважне право вступу до Товариства.

    10. Порядок виплати частини майна спадкоємцям (правонаступникам) вирішується зборами учасників.

    11. Учасника Товариства, який систематично не виконує, або неналежним чином виконує обов’язки, чи перешкоджає своїми діями досягненню цілей Товариства, може бути виключено з Товариства на підставі одностайного рішення зборів учасників Товариства. При цьому, згаданий учасник (його представник) у голосуванні участі не бере.

    12. Виключення учасників з Товариства проводиться відповідно до пунктів 8.4., 8.5., 8.7., 8.8., 8.11.

8.13. Учасник може за одностайною згодою решти учасників відступити свою частку (її частину) одному чи кільком учасникам цього Товариства або третім особам. Учасники Товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) учасника який її відступив, пропорційно їх часткам у Статутному фонді Товариства, або в іншому погодженому між ними розмірі. Передача частки (її частини) третім особам можлива лише після повного внесення вкладу учасником що її відступає.