Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут Чарівний Світанок.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 10. Фінансово-господарська діяльність Товариства

    1. Фінансово-господарська діяльність Товариства здійснюється на засадах товарно-грошових відносин.

    2. Товариство самостійно визначає види господарської діяльності, затверджує доходи і видатки на господарський рік і потребу в кредитних ресурсах.

    3. Товариство самостійно визначає напрями сільськогосподарської та інших галузей виробництва, а також їх структуру і обсяги, в тому числі кооперацію з іншими виробниками і господарськими партнерами.

    4. Товариство може виконувати роботи і надавати послуги для державних потреб на договірній основі в порядку, передбаченому законодавством України.

    5. Товариство самостійно встановлює ціни на продукцію та тарифи на види послуг, здійснює їх реалізацію на договірних умовах якщо інше не встановлено державою.

    6. Для розширення своєї діяльності Товариство може відкривати нові виробництва, види діяльності, спільні підприємства з будь-якими юридичними, фізичними особами як на території України так і поза її межами.

    7. Товариство має право вступати в договірні зобов’язання з різними юридичними і фізичними особами, здійснювати юридичні акти-угоди, контракти, купівлю-продаж, підряд, міну, позику, страхування, доручення, комісію, зберігання, перевезення, а також інші дії, які відповідають меті його діяльності, інтересам та статутним завданням.

    8. У своїй діяльності Товариство використовує землі, орендовані у фізичних та юридичних осіб, чи набуті ним у власність, відповідно до чинного законодавства України.

    9. Документами на право використання землі в Товаристві є сертифікат на право на земельну частку (пай) учасників Товариства або Акт на право власності на землю, а також договори оренди, оформлені згідно з чинним законодавством України.

    10. За час дії оренди на землю Товариство сплачує встановлені земельні податки.

    11. Орендна плата за використання землі здійснюється як в натуральній, так і в грошовій формі. Розміри цієї оплати встановлюються у договорі оренди. Договір оренди може бути розірвано у встановленому чинним законодавством України порядку.

    12. Джерелами фінансових засобів Товариства є власні кошти, надходження від його діяльності, внески учасників, кредитні ресурси та інші надходження.

    13. Товариство самостійно визначає порядок розподілу доходів і видатків після забезпечення обов’язкових платежів у бюджет.

    14. Товариство самостійно визначає види, порядок формування і використання своїх фондів.

    15. Товариство є платником податків до бюджету, і інших додаткових платежів відповідно до законодавства.

    16. Товариство має право випускати цінні папери в порядку, встановленому чинним законодавством України, спрямовувати вільні залишки фондів і резервів для надання фінансової допомоги юридичним та фізичним особам за згодою учасників.

    17. Товариство самостійно обирає для обслуговування банківські, кредитні та страхові установи і здійснює касові та банківські безготівкові операції відповідно до встановлених правил.

    18. Перерахунок або видача коштів з рахунку Товариства в банку здійснюється за розпорядженням генерального директора та головного бухгалтера. Товариства.

    19. Товариство надає податковим та іншим державним органам, на які законодавством покладене право перевірки окремих видів діяльності, можливість здійснення перевірки в межах своєї компетенції, порядку обчислення оподаткованого прибутку, розміру ставок податку та інших питань, пов’язаних з оподаткуванням Товариства і фінансово-господарськими операціями. Товариство має право не виконувати вимог цих органів з питань, що не належать до предмету контролю.

    20. Товариство не надає державним органам жодних даних про свою діяльність, окрім тих, що прямо встановлені законодавством. Втручання в господарську і іншу діяльність товариства з боку державних та інших органів, організацій і установ не допускається.

    21. Товариство веде бухгалтерський і статистичний облік у встановленому законодавством порядку, несе відповідальність за його достовірність.

    22. Претензії, що стосуються договірних зобов’язань товариства, розглядають суди.

    23. Зовнішньоекономічна діяльність Товариства здійснюється відповідно до Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність” та інших нормативних актів, на основі самоокупності і самофінансування відповідно до предмету діяльності.

    24. Товариство може здійснювати експортно-імпортні операції, а також посередницьку діяльність як самостійно, так і через відповідні зовнішньоторгові організації.

    25. Валютна виручка зараховується на валютний рахунок Товариства і використовується ним самостійно.

    26. Для здійснення зовнішньоекономічних операцій Товариство, згідно з чинним законодавством, використовує власні валютні кошти, кошти учасників, банківські кредити, кредити від своїх закордонних партнерів та інші види і форми фінансування.