Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Д.П2.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
770.05 Кб
Скачать

2.3 Складання плану завантаження

майстерні.

Річний план роботи майстерні повинен забезпечити рівномірне і найдоцільніше її завантаження в окремі періоди року. Ремонт машин і технічне обслуговування слід планувати за річним графіком експлуатації з урахуванням їх участі в сільськогосподарських роботах виконання регламентних технічних обслуговувань слід проводити з урахуванням наробітку машин по місцях на протязі всього річного періоду експлуатації, дотримуючись періодичності ТО (ТО-1 – ТО-1 – ТО-1 – ТО-2 – ТО-1 – ТО-1 – ТО-1 – ТО-3).

Сезонні технічні обслуговування виконуються двічі на рік: під час переходу на зимовий період експлуатації – осінньо-зимове і на літній період – весняно-літнє при проходженні межі середньодобової температури +5.

Після сезонне технічне обслуговування для комбайнів і с.г. машин необхідно проводити не пізніше 10 днів після закінчення сезонних польових робіт.

Трудомісткі роботи по ремонту машин краще планувати в зимовий період, коли трактори не задіяні на виконання польових робіт, а майстерня не завантажена технічним обслуговуваннями.

Під час експлуатації слід передбачати витрати часу на усунення відмов в залежності від наробітку машин по місцях.

При плануванні, по можливості, слід добиватися найбільш рівномірного завантаження майстерні номенклатурними роботами.

Виконання додаткових робіт можна передбачити на ті місця, які менш завантажені номенклатурними роботами. За допомогою додаткових робіт можна, в якійсь мірі, вирівняти загальну трудомісткість робіт в майстерні по місяцях .

Для складання річного плану використовуємо дані таблиці 9.

2.4 Побудова графіка завантаження

майстерні.

Для наочного зображення річного плану завантаження майстерні,

також здійснення контролю за його виконанням складаємо графік завантаження майстерні, який виконуємо у формі рисунку на ватмані форматом А1.

При побудові графіка завантаження майстерні на лівій осі ординат, у відповідному масштабі, відкладаємо місячну трудомісткість робіт майстерні (Тмс) в людино-годинах, на правій кількість машин, що перебувають на технічному обслуговуванні і ремонті в даному місяці (N) і середній коефіцієнт завантаження майстерні номенклатурними роботами (сер).

Середній коефіцієнт завантаження майстерні номенклатурними роботами визначається відношенням річної трудомісткості номенклатурних робіт (Тн) до загальної річної трудомісткості майстерні (Тм), тобто:

(31)

На осі абсцис відкладаємо час у місяцях.

Трудомісткість робіт кожного виду ремонту і технічного обслуговування для тракторів і комбайнів відкладаємо по кожному місяцю, використовуючи дані річного плану завантаження майстерні (табл.10) і відокремлюють умовними позначеннями.

Трудомісткість кожного виду ремонту і ТО визначаємо у вигляді площі прямокутника.

Під графіком необхідно подати пояснення умовним позначенням.