Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до спеціальності.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

Тема 1.3 Підготовка « молодших спеціалістів » , техніків – землевпорядників у структурі навчального закладу

План заняття : ( 2 год . )

  1. Структура навчального закладу .

Самостійне опрацювання : ( 6 год )

  1. Види навчальних занять, вимоги до студента як учасника процесу

навчання та його відповідальність за якість засвоєних знань. Практичне навчання - основна складова в підготовці якісного фахівця.

  1. Циклова комісія як основний інструмент для методичного і професійного забезпечення навчально-виховного процесу. Зміст робіт, які проводить циклова комісія.

  2. Виховна, гурткова та спортивна робота в навчальному закладі.

  3. Студентське самоврядування.

Домашнє завдання : конспект .

1. Директор Прилуцького агротехнічного коледжу, доктор філософії в галузі освіти, почесний професор Міжнародної кадрової академії Черніков Павло Іванович.

Статус

державний

Тип

коледж

Акредитація

I-II

Ліцензія

-

Підпорядкованість

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Керівник ВНЗ

директор Черников Павло Іванович 

Адреса

17500, Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Київська, 178

Телефони

            (4637) 3-20-50      

Факс

-

Web-сайт

-

E-mail

-

Військова кафедра

-

Дата заснування

-

Із часом технікум розширює спектр підготовки кадрів. У 1991-му році відкрито відділення землевпорядкування, в 1992-му - обслуговування і устаткування систем газопостачання.

У грудні 1997-го навчальний заклад перейменовано у Прилуцький агротехнічний технікум, який відкрив нову сторінку своєї діяльності: наголос робився на вдосконаленні навчально-виховного процесу, підготовці висококваліфікованих кадрів, впровадженні ступеневої підготовки молоді.

Сьогодні у нас проводиться підготовка фахівців за навчальними планами вищого навчального закладу І рівня акредитації з чотирьох спеціальностей: будівництво, обслуговування і ремонт гідротехнічних споруд; електрифікація і автоматизація сільського господарства; землевпорядкування; обслуговування устаткування і систем газопостачання.

Навчатися у нашому закладі студентам, з одного боку, просто, а з іншого - складно. Просто, бо у нас працюють висококласні фахівці, які дають міцні, ґрунтовні знання. А складно, бо життя з кожним роком ставить усе вищі й вищі вимоги і рівень кожного випускника повинен відповідати цим вимогам, аби він був конкурентоздатним на ринку праці.

Озброюють знаннями студентську молодь 80 викладачів: 53 викладачі вищої кваліфікаційної категорії (66%), 19 старших викладачів (24%), 7 викладачів-методистів (10%). Такого високого рівня не мають інші навчальні заклади такого типу в Україні (а їх 118).

Наш колектив постійно самовдосконалюється: продовжуємо працювати над зміцненням матеріально-технічної бази, запроваджуємо інноваційні підходи до викладання, застосовуємо спеціальні комплекси, мультимедійні установки (таких уже маємо дві), працюємо над придбанням зразків нового обладнання. Побудовано новий полігон для майбутніх спеціалістів по обслуговуванню систем газопостачання. Маємо чотири комп'ютерні класи. У бібліотеці створюємо електронні "підручники". Завдяки їм студент за допомогою комп'ютера може самостійно опановувати окремі теми згідно з навчальними планами.

Щоб кожен умів застосувати набуті знання у майбутній роботі, майже половина навчального часу відводиться на практичну підготовку. Навчальна практика проводиться на належному рівні у майстернях та цехах коледжу (слюсарному, зварювальному, сантехнічному, механічному), а виробнича - на базових підприємствах Прилук, Прилуцького та сусідніх районів. Тому й цінують наших випускників, і це зміцнює імідж навчального закладу.  Студенти мають змогу не тільки навчатися за обраними спеціальностями, а й розвиватися всебічно, глибоко розкривати свої здібності й таланти. Закінчується будівництво стадіону з європейським покриттям, є спортивний зал, діють десять спортивних секцій. Не випадково наші студенти - постійні призери районних, обласних та республіканських змагань. На високому рівні культурно-виховна робота. У нас працюють два аматорські народні колективи - студентський театр "Первоцвіт" та чоловічий хор, а також танцювальний колектив, вокальний ансамбль, учасники яких неодноразово ставали дипломантами Всеукраїнського фестивалю "Софіївські зорі", котрий щорічно проводиться Міністерством аграрної політики України.

Діють гуртки технічної творчості. І вже дванадцять років поспіль, окрім набуття основного фаху, у стінах закладу студенти здобувають робітничі спеціальності: муляра, оператора комп'ютерного набору, слюсаря по ремонту електроустановок, слюсаря по газовому устаткуванню. Тож ті, хто навчається у нас після 9 класів, по закінченні коледжу одразу отримують атестат про середню освіту, робочу спеціальність і диплом молодшого спеціаліста.  Крім денної форми навчання, освіту в нашому коледжі по кожній із чотирьох спеціальностей можна здобути і на заочному відділенні. У випускників є можливість на пільгових умовах за скороченим терміном навчання продовжити здобуття вищої освіти, адже у коледжі працюють навчально-консультаційні центри Сумського державного технічного університету і Рівненського держуніверситету водного господарства та природокористування. Укладені договори з двома десятками вищих навчальних закладів ІП-ІV рівня акредитації міст Києва, Харкова, Чернігова, Сум,Івано-ФранківськаЛьвова.

Усього за денною і заочною формами у коледжі навчається понад 900 юнаків і дівчат із Чернігівської, Полтавської, Сумської та Київської областей. Наведу трохи статистики: з 1948 року й понині підготовлено 7889 гідротехніків, 8007 техніків-електриків, 895 техніків-землевпорядників, 961 техніка газового господарства, а всього випущено 17752 молодших спеціалістів.

Сподіваємось, що кількість студентів зростатиме, адже ми маємо намір ввести навчання за двома новими спеціальностями: бухгалтерський облік та обслуговування комп'ютерних систем і мереж.

Отже, кадри, навчально-методичне забезпечення, навчально-матеріальна база стали трьома визначальними складовими переходу нашого закладу на більш високий освітній рівень. А тому наказом Міністерства аграрної політики України від 13 лютого 2009 року Прилуцький агротехнічний технікум перейменовано у вищий навчальний заклад - Прилуцький агротехнічний коледж. Це гідна оцінка роботи всього колективу.

Технік-землевпорядник підготовлений для професійної діяльності в сфері землевпорядкування земельного кадастру і проектно-пошукових робіт об’єктів державного і колективного призначення. Він призначається для роботи в сільському господарстві, установах Держкомзему,сільських Радах та районних відділах земельних ресурсів, кооперативних та приватних організаціях.

Він може займати первинні посади:

техніка-землевпорядника;

техніка-проектувальника;

техніка-копіювальника технічної документації;

техніка-картографа;

техніка-геодезиста;

техніка-інспектора; кресляра

Питання до 1.2

  1. Розкрийте сутність поняття “аграрна структура ”, назвіть елементи аграрної структури і охарактеризуйте їх

  2. В чому доцільність аграрної структурної політики

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]