Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСЕКРВР - 2012 (проект).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.9 Mб
Скачать

4.6.4. Зв'язок та інформатизація

Протягом 2011 року у районі велась робота щодо зростання обсягів та підвищення якості надання послуг зв’язку. На кінець 2011 року щільність основних домашніх телефонних апаратів на 100 мешканців району становить 28,9 одиниць. В 2011 році надано послуг електрозв’язку на суму 16,9 млн. грн., що на 1 % більше, ніж у 2010 році.

У 2011 році продовжено розвиток послуг доступу до мережі Інтернент. На даний час послугами Інтернет користується 5960 абонентів. Жителі м. Вишгород, смт. Димер, с. Нові Петрівці, с. Старі Петрівці, Лютіж користуються послугами широкосмугового доступу до мережі Інтернет (послуга ОГО) із загальною кількістю портів – 3904. До кінця поточного року планується будівництво нової ADSL площадки (послуга ОГО) в с. Демидів на 192 порти. Для інших мешканців району провдиться підключення мобільного безлімітного Інтерненту за тарифним планом „ОГО!Мобільний” та підключення до безпарольного доступу до мережі Інтернет.

У 2011 році у Вишгородському відділенні “Телекомсервіс” створено два робочих місця для колективного користування населенням доступом до мережі Інтернет, що дало змогу мешканцям Вишгородського району, у яких відсутні домашні комп’ютери, користуватись Інтернетом та електронною поштою.

На даний час забезпечено покриття м. Вишгород та сіл. Нові та Старі Петрівці мережею нового мобільного зв’язку стандарту 3G ( голосові дзвінки, відеодзвінки, голосова та відео- пошта, мобільний Інтернет, SMS, MMS, передача даних), в зв’язку з чим проводиться активне підключення жителів району до мобільного зв’язку нового покоління та безпроводового Інтернету стандарту 3G.

В районі відслідковується тенденція до зменшення кількості радіоточок. Так, на кінець 2011 року проводове мовлення в районі складатиме 5398 радіоточок, у тому числі в населення 5096 радіоточки, 261 радіоточок в організаціях і 35 гучномовців у 23 населених пунктах району.

Головні проблеми:

  • в районі порушуються вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 22.01.1996 №135 „Про затвердження правил охорони ліній зв’язку”, зокрема постійно пошкоджуються лінії електрозв’язку організаціями та фізичними особами;

  • в районі проводиться виділення земельних ділянок в межах захисної зони мереж зв’язку, виділення ділянок із зв’язківцями не погоджуються;

  • велика кількість відмов від користування радіоточками , стаціонарними телефонами;

Головні цілі:

  • підвищення якості послуг зв’язку за рахунок удосконалення телекомунікаційних мереж, впровадження новітніх технологій та нових видів послуг зв’язку;

  • підвищення якості обслуговування населення;

  • збільшення кількості споживачів послуг електрозв’язку за рахунок впровадження нових послуг;

  • розвиток інформаційної інфраструктури в районі.

Основні завдання та заходи на 2012 рік:

  • постійне надання якісних послуг електрозв’язку мешканцям Вишгородського району;

  • розширення обладнання широкосмугового доступу до мережі Інтернет на 336 портів;

  • виконання робіт по напрямку розвитку галузі зв’язку згідно бізнес-плану та титульного списку 2012 року Київської обласної філії ПАТ „Укртелеком”;

  • здійснення заходів з розвитку телекомунікаційних мереж з використанням перспективних новітніх радіотехнологій;

  • проведення інвентаризації радіофікації сіл;

  • відновлення проводового мовлення та приведення у відповідний стан ліній радіомовлення;

  • забезпечення радіофікації новозбудованих багатоповерхівок;

За прогнозними розрахунками, у 2012 році загальна кількість споживачів місцевої телефонної мережі становитиме 19775 номерів, що на 0,3% менше, ніж очікується у 2011 році. Зменшення є результатом відмов населення і особливо організацій від користування стаціонарними телефонами.

В той же час, існуюча телефонна мережа модернізується цифровими АТС і як результат, задіяна ємність цифрових АТС збільшиться на 0,4% у порівнянні з очікуваними показниками 2011 року. Монтована ємність АТС району не зміниться і становитиме 20372 номерів.

Прогнозується збільшення кількості телефонів з нумерацією м.Києва на 10% у порівнянні до показників 2011 року.

Кількість користувачів послугами мережі Інтернет збільшиться на 1,9% і становитиме 6073 абонентів.

В цілому у 2012 році планується збільшити обсяги послуг електрозв’язку на 0,9 відсотків.