Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСЕКРВР - 2012 (проект).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.9 Mб
Скачать

4.1.12. Державні закупівлі

Очікується, що в 2011 році бюджетними організаціями району для закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти буде використано 32 274,0 тис.грн., що більше показників минулого року на 19 757,8 млн.грн., або у 2,6 рази. Збільшення плану закупівель пояснюється зміною об’єктів статистичного спостереження на підпорядкованій території з урахуванням вимог розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.04.2010 №393 “Про деякі питання управління Київською облдержадміністрацією об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області”.

Протягом січня-вересня 2011 року бюджетними організаціями району всього проведено 8 торгів, у тому числі 3 – відкриті торги, 1 запит цінових пропозицій та 4 закупівлі в одного учасника. З низ 3 торгів відмінені: 1 – відкриті торги та 2 закупівлі в одного учасника.

Усього проведено 10 процедур закупівель з урахуванням частин предмета закупівлі (лотів), у тому числі 4 процедури відкритих торгів, 1 процедура запиту цінових пропозицій та 5 процедур закупівель в одного учасника.

Загальна сума коштів (фактичні видатки) у січні-вересні 2011 року за укладеними договорами для закупівлі товарів, робіт і послуг зросли у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 8 млн. 234,8 тис. грн., або у 11,5 разів більше і становила 9 млн. 015,5 тис. гривень. З них:

  1. Вишгородська міська рада – 1 процедура закупівлі (закупівля в одного учасника) на суму 650,0 тис. грн.;

  2. Відділ освіти райдержадміністрації – 6 процедур закупівель, в т.ч. 3 процедури відкритих торгів, 1 запит цінових пропозицій та 2 закупівлі в одного учасника на загальну суму 591,5 тис. грн.;

  3. Вишгородська районна рада (зведений) – 3 процедури закупівель, в т.ч. 1 відкриті торги та 2 закупівлі в одного учасника на загальну суму 7 774,0 тис. гривень.

Розпорядники коштів у січні-вересні 2011 року надають перевагу конкурентній процедурі відкритих торгів – 40% від загальної кількості процедур, 10% – запити цінових пропозицій, 50% – закупівля у одного учасника. В І-ІІІ кварталі 2011 року участь у торгах взяли 14 учасників, укладено 6 договорів з переможцями.

Головною метою розвитку системи закупівель товарів, робіт та послуг для районних потреб є створення конкурентного середовища та забезпечення прозорості процедур закупівель за державні кошти для досягнення оптимального та раціонального їх використання.

З метою подальшого розвитку системи державних закупівель для районних потреб та дотримання вимог чинного законодавства при використанні бюджетних коштів у 2012 році передбачається:

- дотримання розпорядниками коштів вимог чинного законодавства щодо здійснення державних закупівель;

- забезпечення своєчасного і в повному обсязі проведення торгів (тендерів) по закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти у відповідності до чинного законодавства;

- посилення методологічної, консультаційної та організаційної роботи по забезпеченню безумовного дотримання розпорядниками бюджетних коштів району вимог чинного законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти;

- проведення нарад-семінарів з питань дотримання вимог законодавства в сфері державних закупівель;

- забезпечення навчання голів, секретарів та членів комітетів з конкурсних торгів у сфері здійснення державних закупівель у порядку, встановленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

В результаті виконання основних завдань щодо розвитку системи державних закупівель очікується:

- економія та раціональне витрачання бюджетних коштів, що заплановані для закупівлі товарів, робіт і послуг для потреб району;

- підвищення довіри громадськості до державного сектору через оприлюднення інформації та здійснення процедур витрат бюджетних коштів більш гласним та відкритим шляхом;

- підвищення рівня кваліфікації спеціалістів, відповідальних за організацію та проведення процедур закупівель.