Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСЕКРВР - 2012 (проект).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.9 Mб
Скачать

4.6.3. Транспорт та дорожнє господарство

Перевезення пасажирів в районі здійснюється на 46 маршрутах загальна довжина яких становить 1510 кілометрів. Щоденно здійснюється понад 500 рейсів. Постійним автобусним сполученням охоплені всі населені пункти району.

Перевезення населення забезпечують: ПАТ “Димерське АТП”, ТОВ “Авто-Лайн”, ТОВ “Глобус-Авто”, ПП Джунківський Ю.О., ПП Грицаєнко Р.І., ССЖКП “Нептун”, АП№8 КП “Київпастранс”.

Очікувані обсяги пасажирських автоперевезень (з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) збільшаться проти 2010 року на 21,3 % і становитимуть 4574,3 тис. пасажирів. Пасажирооборот очікується на рівні 149,7 млн.пас. кілометрів що більше ніж у милому році на 13,7 відсотка.

Прогнозується, що у 2012 році автомобільним транспортом буде перевезено 5260 тис. пасажирів, пасажирооборот становитиме 172,2 млн. пас. кілометрів.

На роботу транспортної галузі у 2011 році вплинуло незначне пожвавлення економіки та збільшення замовлень на вантажні перевезення. Очікується, що протягом 2011 року обсяги вантажних перевезень автомобільним транспортом (без урахування перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) проти 2010 року збільшаться на 7,4% і становитимуть 154,3 тис. тонн. Вантажооборот очікується на рівні 81,2 млн. тонно-кілометрів.

Обсяг вантажних перевезень у 2012 році планується на рівні 170,0 тис. тонн, вантажооборот – 89,3 млн. тонно-кілометрів.

Мережа автомобільних доріг району місцевого значення становить 393 кілометри. На них розміщено 16 мостів. Райдержадміністрація приділяє значну увагу покращенню стану автомобільних доріг району всіх форм власності.

Стан підготовки дорожньо-мостового господарства по району можна охарактеризувати як задовільний. Заплановані роботи виконувались згідно затверджених переліків робіт. Райдержадміністрація приділяє значну увагу покращенню стану автомобільних доріг району всіх форм власності.

За інформацією Вишгородського районного дорожнього управління та Дорожньо-експлуатаційного управління - 622 з за 9 місяців 2011 року проведено 84 тис.м.кв середнього та 80 тис.м.кв. дрібного ремонту доріг.

Крім того, ПП “Автомагістраль” виконано реконструкцію з розширенням вулиці Набережної у місті Вишгороді, загальною протяжністю 3,2 км та реконструкцію вулиці Шолуденка протяжністю 3,6 км.

В ході підготовки до зимового періоду проведено переобладнання та ремонт спеціалізованої снігоприбиральної техніки. Тривають роботи по заготовці посипочного матеріалу та реагентів.

В цілому з початку року виконано наступні роботи:

  • рихтування та вирівнювання дорожніх знаків – 47 шт.,

  • вирівнювання сигнальних стовпчиків – 42 шт;

  • встановлено сигнальних стовпчиків – 64 шт;

  • прогрейдеровано доріг – 12 км;

  • прибирання узбіч вздовж шляхів – 84 км;

  • планування узбіч – 12 км;

  • прибирання автопавільйонів – 65 шт;

  • мийка металевої колесо-відбійної стрічки – 3,5 км;

  • встановлено знаків маршрутного орієнтування – 7 шт;

  • відремонтовано 11 од зупинок громадського транспорту.

Видатки на ремонт доріг по спеціальному фонду зведеного бюджету району за 9 місяців 2011 року склали 390,6 тис. грн., у тому числі:

  • за рахунок субвенції з обласного бюджету – 99,0 тис. грн. (Демидівська сільська рада – 14,0 тис. грн., Катюжанська сільська рада – 14,0 тис. грн., Новопетрівська сільська рада – 15,0 тис. грн., Лебедівська сільська рада – 14,0 тис. грн., Нижчедубечанська сільська рада – 14,0 тис. грн., Пірнівська сільська рада – 14,0 тис. грн., Ровівська сільська рада – 14,0 тис. грн.);

  • за рахунок податків з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів – 291,6 тис. грн., у тому числі на капітальний ремонт – 39,8 тис. грн. (Новопетрівська сільська рада), на поточний ремонт – 251,8 тис. грн. (Вишгородська міська рада – 201,8 тис. грн., Лебедівська сільська рада – 31,0 тис. грн., Литвинівська сільська рада – 14,0 тис. грн., Нижчедубечанська сільська рада – 5,0 тис. грн.).

Крім того, проведено капітальний ремонт доріг за рахунок бюджету розвитку місцевих бюджетів на суму 2 721,1 тис. грн., зокрема: в м. Вишгород – 2 165,0 тис. грн., с. Нові Петрівці – 259,1 тис. грн., с. Лебедівка – 297,0 тис. гривень.

Аналіз стану дорожньо-мостового господарства показує, що фінансування дорожнього комплексу району не забезпечує у повному обсязі нормативні потреби витрат на утримання у належному стані мережі автомобільних доріг, проведення їх реконструкції та ремонтів. Як наслідок, їх стан не відповідає вимогам часу.

Створення сучасної транспортної та комунікаційної інфраструктури є системним завданням розвитку. І надалі робота буде націлена на сприяння розвитку конкуренції на ринку транспортних послуг, посилення контролю за безпекою перевезення пасажирів, покращення технічного стану автомобільних доріг шляхом впровадження нових сучасних технологій та матеріалів.

Основними проблемними питаннями залишаються:

  • незадовільний стан доріг комунальної власності;

  • впорядкування автобусної маршрутної мережі.

Головні цілі на 2012 рік

Сприяння більш повному, безпечному, якісному задоволенню потреб населення та економіки району у послугах транспорту, подальше вдосконалення маршрутної мережі, охоплення сільських населених пунктів регулярним автотранспортним сполученням.

Основними завданнями та заходами на 2012 рік є:

  • виконання запланованих обсягів реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг, насамперед доріг комунальної власності;

  • будівництво та належне облаштування автобусних зупинок;

  • забезпечення додаткового транспортного сполучення лівобережної частини району;

  • вивчення питання будівництва мостового шляхопроводу через річку Десна в районі Хотянівської сільської ради з відповідним відображенням в генеральних планах м.Києва, с.Хотянівка;

  • розробка проектно-кошторисної документації на Велику кільцеву автомобільну дорогу (територія Вишгородського району);

  • оновлення рухомого складу за рахунок залучених інвестицій, лізингу, кредитів та власних коштів автоперевізників;

  • впровадження прозорого механізму надання субвенцій автоперевізникам на компенсацію втрат від пільгового перевезення пасажирів та забезпечення контролю за своєчасністю їх виплат шляхом укладання угод з перевізниками;

  • продовження роботи з відновлення існуючих та облаштування нових мереж зовнішнього освітлення вздовж доріг, а також забезпечення локального освітлення ділянок пішохідних переходів у місцях інтенсивного руху.

Діяльність транспортної галузі району спрямована на задоволення потреб населення і підприємств в якісному та безпечному обслуговуванні транспортними засобами, основними завданнями якої визначено:

- підвищення рівня якості та безпеки обслуговування при пасажирських перевезеннях;

- створення рівних умов роботи для всіх суб’єктів підприємницької діяльності, що діють на ринку пасажирських автоперевезень, безумовне дотримання норм чинного законодавства при здійсненні автомобільних перевезень;

- підвищення ефективності державного регулювання та контролю за роботою автомобільного транспорту.