Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСЕКРВР - 2012 (проект).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.9 Mб
Скачать

4.2.4. Фізична культура і спорт

Сучасний спорт спрямований на забезпечення зміцнення здоров’я, виховання високих моральних якостей, підвищення авторитету району в Київській області та за її межами.

Діяльність мережі фізичної культури та спорту спрямована на удосконалення системи проведення фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, розвиток олімпійських та не олімпійських видів спорту, підготовку спортивного резерву та спортсменів високого класу, підвищення якості функціонування спортивних шкіл.

У 2011 році збережена мережа фізкультурно-оздоровчих закладів а саме: працюють 4 дитячо-юнацькі спортивні школи, де під керівництвом 32 тренерів займаються 1157 спортсменів з 9 видів спорту. В порівнянні з 2010 роком відбулося збільшення на 6% кількості осіб, що займаються у дитячо-юнацьких спортивних школах. Особливо це стосується відділень водних видів спорту (працює 3 відділення, де займається 200 дітей) та футболу.

Протягом 2012 року в спеціалізованих закладах дитячо-юнацьких спортивних школах планується залучити до занять більше 400 дітей, що на 4% більше, ніж у 2011 році; відкрити відділення баскетболу при ДЮСШ відділу освіти, збудувати та ввести в експлуатацію 5 спортивних майданчиків зі штучним покриттям та стадіон в с.Демидів розміром 105x70 м на 1 тис.місць для глядачів та футбольне поле зі штучним покриттям 95х45м.

Футбольний клуб “Діназ” у 2011 році залучив понад 580 дітей до занять футболом. Команда стала бронзовим призером Чемпіонату області з футболу та володарем кубку Віталія Голубєва.

У районному спортивному товаристві ФК “Діназ” працює 15 тренерів в 11 вікових групах, 16 дитячих команд, де займається понад 500 дітей. Спортсмени приймають участь в обласних, всеукраїнських змаганнях, чемпіонаті та першості м. Києва.

В дитячо-юнацьких спортивних школах відділу освіти працює чотири відділення, де займається 460 дітей.

Позитивні зрушення відбулися у галузі фінансування районної програми “Програма розвитку футболу у Вишгородському районі на 2009-2012 роки”: з початку року використано 350,0 тис. грн. з районного бюджету та 192 тис. грн. коштів з інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Продовжується оновлення матеріально-технічної бази спортивної інфраструктури району. Ведеться будівництво стадіону в с. Демидові. Будуються глядацькі трибуни на 500 місць, адміністративні приміщення, роздягальні. Для здійснення будівництва залучено 400 тис. грн. коштів, не заборонених чинним законодавством.

На території Демидівської ЗОШ будується футбольний майданчик розміром 90мх45м зі штучним покриттям, орієнтовна вартість якого становить 1 млн. 150 тис. грн. Всі ці заходи дають можливість розвантажити спортивно-оздоровчий комплекс “Лютіж” при проведенні районних, обласних та всеукраїнських спортивних змагань.

Відбувається модернізація Вишгородської дитячо-юнацької спортивної школи, приведення її діяльності у відповідність до нормативно-правових документів. Проведено капітальний ремонт басейну ДЮСШ, на ці роботи витрачено близько 3,2 млн. грн., ведеться ремонт залу для занять карате та кіокушинкай, для чого залучено 28 тис. грн.

У 2011 році відкрито другу чергу спортивно-оздоровчого комплексу в с.Лютіж зі стадіоном європейського зразка на 1,5 тис. місць. Площа території спортивно-оздоровчого комплексу – 5,37 га. До спортивно-оздоровчого комплексу входять: футбольне поле, відкриті тенісні корти, церква (площа території 1578 кв.м), клуб з кінотеатром (3807 кв.м), трибуни та підтрибунні приміщення, розважальні майданчики для дітей, майданчик з тренажерами, гостьові стоянки та інші будівлі і споруди, площа спортивних споруд – 24 тис.125 кв.м. Завершення будівництва планується у 2012 році.

У поточному році збільшено фінансування спортивно-масових заходів, участь у навчально-тренувальних зборах, змаганнях районного, обласного, всеукраїнських рівнів. На зазначені цілі направлено 72 тис. грн., що на 4% більше, ніж у минулому році.

Протягом року 167 вихованців спортивних шкіл стали чемпіонами та призерами Всеукраїнських змагань (чемпіонати та першості України, Кубки України). Підготовлено 2 майстри спорту України.

Команда Вишгородщини з кікбоксінгу вдало виступила на змаганнях у чемпіонаті України, що відбувся у Харкові, про що свідчать 6 золотих, 11 срібних, 13 бронзових медалей. В складі збірної України на чемпіонат Європи з кікбоксінгу вихованці нашого району вибороли 12 медалей, з них – 1 золота, 1 срібна, 11 бронзових.

У місті Сімферополі відбувся чемпіонат України з карате кіокушинкан. Команда Вишгородського району посіла перше, друге та третє призові місця і завоювала відповідно 1 золоту, 1 срібну та 1 бронзову медалі.

Вихованці тренера Миколи Погорєлова на чемпіонаті Європи з карате завоювали 1 золоту та 2 срібні медалі.

Олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська виборола срібну медаль на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках та каное.

У 2011 році відбулася I-а обласна Олімпіада серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Київської області з 18 видів спорту. Збірна команда Вишгородського району посіла I загальнокомандне місце у Київській області.

Проблемні питання:

  • недостатня матеріально-спортивна база сфери фізичної культури і спорту (стадіони, спортивні майданчики, спортивні зали, тренажерні зали, фітнес-центри);

  • розробка та затвердження районної програми “Сільські стадіони Вишгородщини”;

  • недостатнє фінансування позакласної фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми, які віднесені за станом здоров’я до спецгруп, внаслідок чого – неналежний рівень підготовки спортсменів та дитячого спорту зокрема.

Головні цілі на 2012 рік

Створення умов для підвищення рівня фізичного розвитку населення, забезпечення розвитку всіх видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького, спорту вищих досягнень, спорту інвалідів та спорту ветеранів, розвитку та зміцнення спортивної інфраструктури району.

Основні завдання та заходи на 2012 рік:

  • збереження існуючої мережі фізкультурного руху та забезпечення належних умов для проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання, у виробничій сфері та у сільській місцевості;

  • забезпечення виконання календарного плану спортивно-масових заходів на 2012 рік, участь спортсменів району у змаганнях VI спортивних ігор Київщини, всеукраїнських та міжнародних змаганнях;

    • сприяння створенню мережі сучасних спортивних клубів, в тому числі із залученням приватних інвесторів, які надаватимуть доступні за вартістю послуги;

    • залучення до систематичних занять фізичною культурою і спортом дітей, молоді та дорослого населення району;

  • поліпшення матеріально-технічного забезпечення галузі: за рахунок бюджету розвитку – будівництво стадіонів та спортивних майданчиків в Синяківскій, Козаровицькій та Нижчедубечанській загальноосвітніх школах, які передбачені в проектах на будівництво дитячих садків у вищезазначених населених пунктах; в 2012 році планується закінчити будівництво стадіону в Демидівській ЗОШ (за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством); розробка та виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію стадіону в Димерській ЗОШ, спортзалів у Вишгородській спеціалізованій школі “Сузір’я” та Вишгородській ЗОШ №1.

    • збільшення видатків на розвиток фізичної культури і спорту з різних джерел фінансування;

    • запровадження безкоштовної реклами на місцевому телебаченні, в газетах, на радіо про сім’ї, які ведуть здоровий спосіб життя, активно беруть участь в районних заходах.

У результаті проведеної роботи буде зміцнена матеріально-технічна база, особливо в сільській місцевості та збільшиться кількість осіб, залучених до різних видів фізкультурно-оздоровчої роботи, а також осіб, що регулярно займаються спортивно-оздоровчою роботою.