Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іванюк О.В..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
192 Кб
Скачать

25 Лютого 2011 року

Оформлення справи, надсилав повістки, повідомлення

Складав проекти процесуальних документів – протоколу судового засідання, ухвал про прийняття заяви до провадження суду, про призначення судового засідання, постанов про накладення адміністративного стягнення, виконавчих листів.

28 Лютого 2011 року

Характеристика порядку приймання, обліку і зберігання речових доказів, організації архіву

Приймання, облік і зберігання речових доказів у кримінальних,цивільних справах та справах про адміністративне правопорушення регулюється

Для зберігання речових доказів у суду обладнується спеціальне приміщення (сховище) зі стелажами, решітками на вікнах, оббитими металом дверима, охороною та протипожежною сигналізацією. У разі відсутності такого приміщення виділяється спеціальне сховище (сейф, металева шафа достатнього розміру).

Для роботи з речовими доказами (зберігання, облік, тощо) наказом голови суду призначається працівник апарату суду. В Кременецькому районному суді м. Кременець відповідальним призначено секретаря суду.

Доступ до приміщення (сховища) для зберігання речових доказів можливий лише в присутності секретаря суду. У разі його відсутності доступ можливий в присутності голови суду. У голови суду повинен бути дублікат ключа від цього приміщення (сховища).

Для обліку речових доказів у суді ведеться журнал обліку речових доказів, який зберігається у секретаря суду. Кожний аркуш журналу номерується і скріплюється гербовою печатко, а також підписується головою суду. Усі речові докази, що надходять до суду , реєструються в день їх надходження.

Суди не можуть приймати предмети та речі,що надійшли в суд зі справою, але не визнані в установленому порядку речовими доказами. Про повернення таких речей складається акт, який підписується головою суду, секретарем суду та особою, що доставила ці речі.

При реєстрації речових доказів їм присвоюється номер (порядковий номер в журналі), у якому вказується дата надходження, найменування речі, кількість, номер справи, до якої вони долучені, П.І.Б. обвинуваченого. Після реєстрації речового доказу до його упаковки чіпляється бірка, на якій вказано номер реєстрації речового доказу в суді, номер справи до якої речовий доказ долучений.

Вилучені документи у арештованих, такі як паспорт, військовий квиток, трудова книжка та інші особові документи зберігаються в окремому опечатаному пакеті, а до справи підшивається опис вилучених документів, який номерується черговим номером аркуша справи.

У разі закриття справи чи звільненні з-під варти власника вилучених документів, документи, речі повертаються йому під розписку.

Речові докази в цивільних справах, що подані сторонами, іншими учасниками процесу чи витребувані судом, зберігаються в справі або за окремим описом здаються працівником апарату суду в камеру схову речових доказів.

Після набрання рішенням суду законної сили речові докази повертаються особам, від яких вони були одержані або передаються судом особам, за якими суд визнав право на ці речові докази.

Про рух речових доказів у справі секретар суду робить відповідні записи в журналі обліку речових доказів.

До матеріалів справи залучаються акти про знищення речових доказів, розписки осіб, яким повернуто речові докази, виконавчі листи, постанови у справах про адміністративні правопорушення разом з відмітками про повне виконання судового рішення.

Голова суду зобов’язаний не рідше одного разу на рік перевіряти стан та умови зберігання речових доказів, правильність ведення документів щодо їх приймання, обліку та зберігання, про що складається відповідний акт.

На суди покладено державну функцію з організації архівної справи. Завдання її полягають в тому в створенні архівів у суді, організації діловодства, ведення обліку справ і документів, формуванні їх для здачі в архів суду, забезпечення збереженості архівних документів, справ, і проведенні експертизи цінності справ та документів з метою здачі їх в державний архів.

Відповідальність за організацію архівної справи покладається на голову суду,а за її ведення відповідає архіваріус.

Організація обліку та зберігання справ та інших документів в архіві регламентується чинним законодавством та відповідною інструкцією про порядок передачі в архів суду, зберігання в ньому, відбору та передання в державні архіви судових справ та документів діяльності суду. Установлена Інструкцією система судового діловодства є обов’язковою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]