Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма вступного фахового випробування з інфо...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
111.1 Кб
Скачать

Порядок проведення екзамену

Процедура іспиту складається з 3 етапів:

1) організаційна підготовка до іспиту;

2) складання іспиту;

3) оцінювання та підбиття підсумків іспиту.

Організаційна підготовка до іспиту

1. Організаційна підготовка до іспиту проводиться в день проведення іспиту з усіма кандидатами на заміщення вакантних посад.

2. Секретар конкурсної комісії інформує про тривалість та процедуру складання іспиту.

3. До початку іспиту секретар фахової комісії відповідає на запитання кандидатів щодо процедури іспиту. Інформація секретаря про умови складання іспиту має бути достатньою для кандидатів. Він повинен упевнитися, що всі кандидати зрозуміли умови іспиту, в іншому випадку надати додаткові пояснення. У разі виникнення спірних питань вони мають бути розв'язані головою фахової комісії.

Складання іспиту

1. Під час підготовки відповідей на запитання екзаменаційного білета мають бути присутніми не менше трьох членів конкурсної комісії.

2. Приміщення для складання іспиту має відповідати умовам зручного розміщення, що унеможливлює спілкування кандидатів та забезпечує індивідуальну підготовку відповідей на питання білета. Кандидати не можуть самостійно залишати приміщення, в якому складається іспит, до його закінчення.

3. Іспит складається письмово за екзаменаційними білетами, які пропонуються кандидату за його вибором і відкриваються у присутності кандидатів на заміщення вакантних посад під час складання іспиту.

4. Іспит складається державною мовою.

5. При підготовці відповідей на питання білета кандидат здійснює записи на аркуші із штампом. Перед відповіддю обов'язково вказуються прізвище, ім'я та по батькові кандидата, номер білета та питання, зазначені в білеті.

6. Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата складання іспиту.

7. Загальний час для підготовки відповіді на екзаменаційний білет має становити не більше 60 хвилин.

Критерії оцінювання:

На "відмінно" оцінюється відтворення відповіді на запитання з теоретичних основ розділів, зокрема, оптимальне висвітлення змісту, проста і зрозуміла інтерпретація формул, алгоритмів, графіків, діаграм, правильно складені програми та алгоритми, тлумачення визначень, властивостей, узагальнень.

На "добре" оцінюється відповідь за наявності одного з таких недоліків а) не повно, надто фрагментарно наведено відповідь на одне з теоретичних питань; б) розкриття одного чи двох теоретичних питань має незначні огріхи або допущені не суттєві помилки, які суттєво не впливають на загальне розкриття змісту;

На "задовільно" оцінюється відповідь, для якої характерна а) повна відсутність відповіді на теоретичне питання, або неповним розв’язком задачі; б) наявністю двох-трьох суттєвих недоліків;

На "незадовільно" оцінюється відсутність відповідей на всі три питання білету, що свідчить про незадовільне володіння студентом теоретичними знаннями.

Кількість балів вступного випробування

Оцінка за національною шкалою

від 1 до 30

незадовільно

від 31 до 60

задовільно

від 61 до 80

добре

від 81 до 100

відмінно

Всі відповіді оцінюються у 20 балів.

Максимальна сума балів – 100.