Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕОА -51.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
96.26 Кб
Скачать

Тема 2.5. Організація обліку та аудиту розрахунків, довгострокових та поточних зобов’язань

Організація обліку та аудиту розрахунків з підзвітними особами. Організація обліку та аудиту кредитів банку. Організація обліку та аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками, розрахунків з покупцями та замовниками, розрахунків з різними дебіторами і кредиторами, розрахунків за податками і платежами та іншої кредиторської заборгованості. Організація проведення інвентаризації зобов’язань. Організація обліку і аудиту довгострокових фінансових інвестицій на підприємстві.

Магістру необхідно в процесі проходження практики на підприємстві розглянути наступні документи: Авансовий звіт; Журнал ордер № 2; Журнал-ордер № 3; Відомості № 3.1 Аналітичного обліку розрахунків з покупцями та замовниками; № 3.2 Аналітичного обліку розрахунків з різними дебіторами; № 3.3 Аналітичного обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками; № 3.4 Аналітичного обліку виданих та отриманих векселів; № 3.5 Аналітичного обліку розрахунків за іншими операціями; № 3.6 Аналітичного обліку розрахунків з бюджетом; Головну книгу; Робочі документи аудитора.

Тема 2.6. Організація обліку та аудиту витрат і доходів підприємства

Організація обліку та аудиту витрат повинна включати в себе:

- витрати, які включаються в виробничу собівартість продукції ( робіт та послуг): організація обліку та аудиту прямих матеріальних витрат; організація обліку та аудиту прямих витрат на оплату праці; організація обліку та аудиту інших прямих витрат; організація обліку та аудиту загальновиробничих витрат.

- витрати, яки не включаються в виробничу собівартість продукції ( робіт та послуг):організація обліку та аудиту адміністративних витрат; організація обліку та аудиту витрат на збут; організація обліку та аудиту інших витрат; організація обліку та аудиту фінансових витрат; організація обліку та аудиту надзвичайних витрат.

Організація обліку та аудиту доходів повинна включати в себе: організацію обліку та аудиту доходів від реалізації продукції ( товарів, послуг), інших операційних доходів, фінансових доходів, інших доходів, надзвичайних доходів та доходів від фінансової діяльності.

Магістру необхідно в процесі проходження практики на підприємстві розглянути наступні документи: Журнал-ордер № 5; № 5 А; Журнал-ордер № 6; Відомості з аналітичного обліку витрат; Відомості з аналітичного обліку доходів; Аркуш-розшифровку; Відомості з обліку валових витрат; Відомості з обліку валових доходів; Головну книгу; Робочі документи аудитора.

Тема 2.7. Організація обліку та аудиту власного капіталу і фінансової звітності підприємства

Організація обліку і аудиту власного капіталу. Організація обліку та аудиту статутного капіталу, пайового капіталу, додаткового капіталу, резервного капіталу, вилученого капіталу, неоплаченого капіталу. Організація обліку і аудиту цільового фінансування і цільових надходжень. інвентаризація зобов’язань. Визначення фінансового результату. Організація обліку та аудиту нерозподіленого прибутку (непокритого збитку). Організація і методика обліку і аудиту балансу підприємства. Організація і методика обліку і аудиту Звіту про фінансові ре­зультати. Організація і методика обліку і аудиту Звіту про рух грошових коштів. Організація і методика обліку і аудиту Звіту про власний капітал.

Магістру необхідно в процесі проходження практики на підприємстві розглянути наступні документи: Журнал-ордер № 7; Відомості № 7.1 Аналітичних даних рахунка 42 “Додатковий капітал”; № 7.2 Аналітичних даних рахунка 44 “Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)”; №7.3 Аналітичних даних рахунка 47 “Забезпечення майбутніх витрат і платежів”; Баланс підприємства; Звіт про фінансові результати; Звіт про рух грошових коштів; Звіт про власний капітал; Робочі документи аудитора; Висновок аудитора.