Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕОА -51.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
96.26 Кб
Скачать

Тема 2.2. Організація обліку та аудиту необоротних активів

Організація обліку та аудиту основних засобів. Організація обліку та аудиту інших необоротних матеріальних активів та нематеріальних активів. Організація обліку та аудиту капітальних інвестицій. Організація обліку та аудиту надходження і вибуття необоротних активів та амортизації (зносу) необоротних активів. Організація обліку та аудиту господарських операцій по удосконаленню нематеріальних активів.

Магістру необхідно в процесі проходження практики на підприємстві розглянути наступні документи: Акти прийому-передачі необоротних активів ( в т. ч. на внутрішнє їх переміщення та ремонт): типові форми № ОЗ-1; № ОЗ-2; Інвентарні картки форми № ОЗ-6; №ОЗ-7; №ОЗ-9; Акти про ліквідацію необоротних активів ( в т.ч. транспортних засобів): типові форми № ОЗ-3; № ОЗ-4; Розрахунки нарахування амортизації ( зносу ) необоротних активів; Журнал-ордер № 4; Відомість № 4.1 Аналітичного обліку капітальних інвестицій; Відомість № 4.2 Аналітичного обліку фінансових інвестицій; Відомість № 4.3 Аналітичного обліку нематеріальних активів; Головну книгу; Робочі документи аудитора.

Тема 2.3. Організація обліку та аудиту оборотних активів

Організація первинного обліку та аудиту руху запасів. Організація обліку та аудиту надходження, зберігання та вибуття запасів і контролю за наявністю, збереженням та використанням запасів. Організація складського господарства. Організація первинного обліку та аудиту грошових коштів і грошових коштів в касі. Організація обліку та аудиту грошових коштів на рахунках банку.

Організація обліку та аудиту виробничих запасів повинна включати в себе: організацію обліку та аудиту сировини та матеріалів; організацію обліку та аудиту малоцінних та швидкозношуваних предметів; організацію обліку та аудиту готової продукції; оцінку запасів на дату складання балансу.

Магістру необхідно в процесі проходження практики розглянути наступні документи: Накладні на отримання виробничих запасів; Типові форми № М-4; № М-7; Довіреність на отримання запасів; Накладні на вибуття виробничих запасів; Картки складського обліку форми № М-12; № М-14; Лімітно-забірні картки форми № М-8; Акти-вимоги на відпуск запасів в виробництво форми № М-10; № М-11; Акти прийому готової продукції з виробництва на склад; Відомості та картки обліку МШП форми № МШ-1; № МШ-2; № МШ-3; Акти на списання МШП форми № МШ-4; Розрахунки по переоцінці запасів; Журнал-ордер № 5; № 5 А; Відомість № 5.1 Аналітичного обліку запасів; Прибуткові касові ордера; Видаткові касові ордера; Касову книгу; Виписки банку з поточного рахунку підприємства; Журнал-ордер № 1; Відомості до цього Журналу № 1.1; № 1.2; № 1.3; Головну книгу; Робочі документи аудитора.

Тема 2.4. Організація обліку праці персоналу, зайнятого бухгалтерським обліком, контролем та аналізом

Організація обліку персоналу і використання робочого часу. Загальні положення регулювання формування та викорис­тання витрат на оплату праці на підприємствах. Організація обліку виробітку, основної і додаткової заробітної плати. Організація і методика обліку і аудиту нарахування оплати праці на підприємстві. Організація і методика обліку і аудиту розрахунків з працівниками по оплаті праці.

Магістру необхідно в процесі проходження практики на підприємстві наступні документи: Розрахунково-платіжну відомість; Табель робочого часу; Картку особистого рахунку працівника; Реєстр депонованої заробітної плати; Розрахунки з нарахування відпускних та допомоги по тимчасовій непрацездатності; Журнал-ордер № 5; № 5 А; Головну книгу; Робочі документи аудитора.