Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕОА -51.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
96.26 Кб
Скачать

1.4.Підведення підсумків виробничої практики та звіт магістра.

Кожний магістр, після проходження переддипломної практики, зобов'язаний подати на кафедру обліку, аналізу і аудиту письмовий звіт, в якому мають бути відображені результати практичної діяльності магістра на підприємстві в відділі бухгалтерії згідно з програмою практики.

Зразок оформлення титульного листа звіту про переддипломну практику наведено в додатку 1. Обсяг звіту не повинен перевищувати 40-65 аркушів формату А-4. Структура звіту повинна відповідати переліку всіх тем, яки викладені в розділі 2 “ Зміст тем переддипломної практики з бухгалтерського обліку і аудиту”.

Одночасно керівник практики від підприємства складає відгук на магістра, в якій дає оцінку: виконання програми переддипломної практики; рівня трудової дисципліни; ступеня оволодіння навиками практичної роботи;

- виставляє оцінку за проходження магістром практики.

Відгук підписується керівником підприємства, або відділу де проходив практику магістр та ставиться печатка.

Після закінчення практики магістр захищає звіт.

Звіт приймає комісія, призначена завідувачем кафедри обліку, аналізу і аудиту. До складу комісії входять викладачі кафедри. Залікова оцінка повинна бути диференційованою.

При оцінюванні роботи враховується відгук виданий йому керівником практики від підприємства та участь магістра в науково-практичних семінарах.

Звіт про переддипломну практику, щоденник та характеристику магістра-практиканта викладач-керівник здає на кафедру обліку, аналізу і аудиту.

Магістр, який не виконав програми практики і отримав незадовільний відгук про роботу або незадовільну оцінку під час захисту звіту, відраховується з лав магістрів університету.

Підсумки переддипломної практики обговорюються на засіданні кафедри обліку, аналізу і аудиту, оформлюються протоколом, який затверджується завідуючим кафедри і в тижневий термін після захисту звітів подається в деканат факультету професійної адаптації і працевлаштування.

Основні етапи виконання завдань програми переддипломної практики .

Згідно з метою переддипломної практики на підприємствах всіх форм власності України, магістрам-практикантам необхідно закріпити набуті ними у процесі навчання теоретичні знання.

Вивчаючи кожну з тем, що вводиться до програми переддипломної практики магістр-практикант має послідовно розглянути:

- організаційну структуру бухгалтерського обліку і аудиту на підприємстві, де він буде проходити практику;

- форми ведення бухгалтерського обліку і організації аудиту на даному підприємстві;

- документи підприємства з бухгалтерського обліку і аудиту та отримати навички в веденні первинного, поточного та звітного облікового процесу.

Копії цих документів, прикладаються до матеріалів звіту про переддипломну практику.

Розділ 2. Зміст тем переддипломної практики з організації бухгалтерського обліку, аудиту та аналізу

Тема 2.1. Організація бухгалтерського обліку та внутрішнього аудиту на підприємствах всіх форм власності (крім бюджетних)

Організаційна структура бухгалтерського обліку підприємства. Організація аудиту на підприємстві. Суть, завдання і зміст організації бухгалтерського обліку на підприємствах України. Загальні принципи організації бухгалтерського обліку. Предмет і об'єкти організації бухгалтерського обліку та аудиту. Наказ про облікову політику підприємства. Зміст та формування облікової політики підприємства. Порядок впроваджен­ня облікової політики на підприємстві. Система і форми внутрішньо-господарського (управлінського) обліку. Документообіг і технологія обробки облікової інформації.