Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Инфраструктура.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
218.11 Кб
Скачать

14. Торгові дома, їх призначення, функції

ТОРГОВИЙ ДІМ - велике торгове підприємство, що займається масштабними торговими угодами по широкій номенклатурі товарів, що використовує як власний, так і залучений капітал. Часто Т.Д. здійснюють поряд з торговими та інші економічні операції, тісно взаємодіють з виробниками товарів.

Торговельна фірма, Яка закуповує товар у віробніків або гуртовіків своєї Країни и перепродує їх за кордон; кож закуповує Іноземні товари за кордоном та перепродує їх місцевім гуртовим и роздрібнім торговцям та Споживача.

ДІЯЛЬНІСТЬ торгових домів широка: здійснюють Операції за свій рахунок и за дорученням клієнтів, за внутрішньою, Гуртовий и роздрібною торгівлею, Працюють за широкою номенклатурою товарів, беруть участь у віробніцтві продукції. Для виконан своїх функцій у торгових домів існує власна мережа магазинів, складські приміщення, транспортні засоби ТОЩО.

Торговий дім - одна з ланок торговельної посередніцької інфраструктурі рінкової економікі. У міжнародному розумінні - ції багатопрофільні фірмі або КОМПАНІЇ, які є асоціаціямі торгових, виробничих предприятий, банків и бірж, аукціонів, рекламних и маркетингових компаний та посередницьких установ, Що входять до асоціації на добровільній Основі для здійснення діяльності Як у власній Країні, так и за її межами. Суть діяльності торгового дому, Як и будь-якого іншої торгово-посередніцької структури, полягає в закупівлі товару у віробніків чи оптових продавців своєї Країни и перепродаж йо за кордоном, та навпаки.

ДІЯЛЬНІСТЬ торгового дому характерізується широким діапазоном: здійснення від свого імені та Переважна за свій рахунок експортно-імпортніх, товарообмінніх (бартерних) та інших зовнішньоекономічніх операцій; Інвестування коштів у виробництво; Здавання обладнання в лізинг; Надання кредитів; надання послуг у сфері страхування, ремонту и обслуговування, складування, консультацій, інжінірінгу, фінансів; торговий дім бере участь у торгах на біржах та в створенні спільніх предприятий за участі іноземного Капіталу. ДІЯЛЬНІСТЬ торгового дому не обмежен однією групою товарів, які ВІН продає. Смороду здійснюють Операції за Досить різноманітною номенклатурою товарів и услуг. Торгові будинки спріяють міжнародній кооперації виробництва, науково-технічному співробітніцтву, виконують Широке коло спорідненіх операцій, зокрема кредитно-фінансовіх, транспортно-експедиторських, страхових, маркетингових, беруть участь в інших формах зовнішньоекономічніх зв'язків. Торгові будинки добро Знають Свій ринок, спожи покупців, утрімують торгівельні склади та автопарки, забезпечуються технічне обслуговування и постачання запчастин до імпортного обладнання.

Основні цілі існують у світовій економіці торгових домів:

активізація зовнішньоекономічної діяльності за рахунок концентрації посередницьких операцій;

оперативне реагування на мінливу кон'юнктуру ринку;

організація виробництва і збут конкурентоспроможних товарів;

об'єднання дрібних і середніх фірм і фінансування їх збутової діяльності;

зниження витрат обігу;

зниження вартості маркетингових досліджень та реклами.