Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiyi_po_utrimannyu_plani.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
281.1 Кб
Скачать

1.1.5. Вимоги до стану смуги відводу

Ширина смуги відводу повинна відповідати вимогам СН 467-74 "Нормы отвода земель для автомобильных дорог".

Трубопроводи, повітряні лінії та підземні кабелі, що знаходяться в межах смуги відводу, повинні розташовуватися з урахуванням можливого розширення земляного полотна, а також озеленення доріг.

Трубопроводи, що перетинають земляне полотно, повинні бути прокладені під близьким до прямого кутом в трубі-кожусі (обоймі), що запобігає пошкодженню полотна під час вибуху і витоку газу, а також від розмивання водою з водопроводу або каналізації.

Висота підвіски телефонних та телеграфних проводів над проїзною частиною повинна бути не менше 5,5 м (в теплу пору року).

Вертикальна відстань від проїзної часини до ліній електропередач повинна бути не менше: при напрузі до 100 кВ — 7 м, до 150 кВ — 7,5 м, до 220 кВ — 8 м, до 330 кВ — 8,5 м і до 500 кВ — 9 м.

Не допускається розміщення зелених насаджень на відстанях, що відрізняються від зазначених в п. 9.2.2 Правил. Ті зелені насадження, які розміщені ближче -підлягають вирубуванню або огородженню.

У межах смуги відводу необхідно регулярно проводити скошення трави, вирубування чагарнику на узбіччях і укосах та заходи по дотриманню чистоти.

Для забезпечення відповідності лісових насаджень своєму призначенню має проводитись регулярний догляд за ними, в т.ч. боротьба зі шкідниками "сільськогосподарських культур.

Виділення та закріплення земель під смугу відводу, а також їх використання здійснюється у відповідності з Земельним кодексом України.

Тема 1.2. Організація дорожньої і аеродромної служби

Мета: Розглянути основні принципи організації дорожньої і аеродромної служби, загальну організаційну структура шляхово-експлуатаційної служби, основні завдання шляхово-експлуатаційної служби, основні підрозділи служби ремонту й утримання автомобільних доріг та аеродромів.

Актуальність: Для якісного і вчасного виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах і аеродромах необхідна достатня організація дорожньої і аеродромної служб.

Міжпредметна інтеграція: Будівництво автомобільних доріг та аеродромів, організація будівництва автомобільних доріг та аеродромів.

План

1.2.1. Загальна організаційна структура шляхово-експлуатаційної служби. Основні завдання шляхово-експлуатаційної служби

1.2.2. Основні підрозділи служби ремонту й утримання автомобільних доріг та аеродромів

Після вивчення теми студенти повинні знати:

  1. основні принципи організації дорожньої і аеродромної служби;

  2. загальну організаційну структура шляхово-експлуатаційної служби;

  3. основні завдання шляхово-експлуатаційної служби;

  4. основні підрозділи служби ремонту й утримання автомобільних доріг та аеродромів.

Ключові терміни і поняття: Дорожня і аеродромна служба, організаційна структура.

Самостійна робота: Машини та механізми, які використовуються при веденні робіт з утримання і ремонту автомобільних доріг та аеродромів. Бригадно-механізована система організації служби ремонту й утримання автомобільних доріг і аеродромів.

Література:

  1. Експлуатація автомобільних доріг : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл., які навчаються за напрямом підготов. «Буд.-во» / С.С. Кизима. — К. : НТУ, 2009. - 272 с.

  2. Сиденко В.М., Михович СИ. Эксплуатация автомобильных дорог. - М: Транспорт, 1976. -287с.

  3. Васильев А.П., Сиденко В.М. Эксплуатация автомобильных дорог и организация дорожного движения. - М.: Транспорт, 1990 -304с.

  4. Кизима С.С. Основи експлуатації автомобільних доріг. К.: МОНУ/НТУ, 2002. - 232с.

  5. 5. Гончаренко Ф.П., Прусенко Є.Д., Скорченко В.Ф. Експлуатаційне утримання та ремонт автомобільних доріг за складних погодних та екологічних умов. - К.: ВІПОЛ, 1999. - 263с.

  6. Класифікація робіт з ремонтів автомобільних доріг загального користування . ВБН Г. 1 - 218 - 182: 2006/Укравтодор. - 11с.

  7. Класифікація робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування. ВБН Г. 1-218-530: 2006/ Укравтодор. -9 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]