Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP_Standartizatsiya_ta_sertifikatsiya_DU_Dnipre...rtf
Скачиваний:
40
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
772.55 Кб
Скачать

Титульна сторінка реферату

Київський національний університет культури і мистецтв

Інститут державного управління і права

Кафедра державного управління

РЕФЕРАТ

на тему “_________________________________”

З дисципліни “Стандартизація та сертифікація”.

Студента _____ курсу

Спеціальності “_________”

Інституту _________________

Прізвище, ім’я, по-батькові

___________________________

___________________________

Рецензент

Науковий ступінь, посада

__________________________

Прізвище, ініціали

Київ (рік)

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПІДГОТОВКИ СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ

Семінарське заняття є однією із форм. аудиторних навчальних занять. Кількість годин, відведених на семінарські заняття з «Стандартизація та сертифікація», визначається навчальним планом. Теми семінарських занять наведені у робочій програмі з курсу.

Семінарське заняття спрямоване на глибоке та повне розкриття студентами певної проблеми на основі самостійного вивчення рекомендованої літератури. На семінарських заняттях студенти глибше опановують складні питання, беруть участь в їх колективному творчому обговоренні, оволодівають науковими методами аналізу певних явищ і проблем. Систематична підготовка до семінару з «Стандартизації та сертифікації» привчає до самостійної роботи з першоджерелами, науковою, навчальною, навчально-методичною літературою, періодичними та довідковими виданнями. Для виступу на семінарському занятті студенти готують усні відповіді на поставлені запитання. Під час занять створюються умови для перевірки та виявлення інтелектуального рівня студентів, для набуття уміння виступати, логічно висловлюватись, колективно обговорювати гострі проблеми, обстоювати власну точку зору, аргументувати свою позицію.

Для ґрунтовного засвоєння першоджерел «Стандартизації та сертифікації» необхідно вдумливо конспектувати їх, вдаючись до різних видів запису - витяги, тези, цитати і т.д. Готуючись до відповіді, важливо, в першу чергу, визначити напрями наукових досліджень з певної проблеми та впровадження їх результатів у практику. Доцільно підготувати власні спостереження та висновки, обґрунтовуючи їх теоретичними положеннями та рекомендаціями.

Семінарські заняття «Стандартизації та сертифікації» базуються не лише на матеріалі, який міститься в лекційному курсі, але й підбиватимуть підсумок самостійної роботи з рекомендованою літературою.

Методичні рекомендації до практичних занять

Практичне заняття – це вміння застосовувати на практиці отримані знання. При підготовці до практичних занять з дисципліни «Стандартизація та сертифікація» демонструються навички студентів опрацьовувати, аналізувати літературні джерела, користуватися Internet і здійснювати аналітичні дослідження, узагальнювати власні спостереження.

На практичних заняттях з аналізу структури національних стандартів слід звертати увагу на змістову характеристику нормативних документів, визначати послідовність викладення стандарту, структурні елементи передньої та основної частини НД, правильно зчитувати та розуміти інформацію, яка вміщена на титульному аркуші стандарту, передмові, назві, структурних підрозділах.

Аналізуючи термінологічні стандарти, потрібно знайти визначення понять стосовно документознавства та інформаційної діяльності та дати коротку характеристику основних розділів.

При складанні технічного завдання студент повинен викласти змістові завдання для розроблення проекту стандарту, термін розроблення, призначення і завдання, характеристику об’єкта стандартизації, розділи й основні положення, установлені стандартом, взаємозв’язки з іншими НД, джерела інформації, етапи робіт і терміни їх виконання

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]