Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснительная записка 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать
      1. Характеристики арматури попередньо напружена

Характеристики попередньо напруженної арматури. Арматура :

Розрахунковий опір арматури для граничних станів першої групи визначаємо згідно ([2], стр. 63, табл. №22). Він становить:

  • Для діаметра

Розрахунковий опір арматури для граничних станів другої групи визначаємо згідно ([2], стр. 60, табл. №19). Він становить:

  • Для діаметра 

Модуль пружності арматури визначаємо згідно ([2], стр. 66, табл. №25):

Арматури згідно ([2], стр.56, табл. №17)  це арматурні канати за ГОСТ 13840-81. Діаметр цієї арматури знаходиться в межах .

Згідно ([2], стр.13, п. 1.15) попереднє напруження в напружувальній арматурі без врахування витрат слід назначати таким чином, щоб при механічному способі натягу на упори виконувалась умова:

Згідно цієї умови приймаємо:

Гранично допустима ширина розкриття тріщін і визначається згідно ([2], стр. 9, табл. №1б). Згідно цього джерела для арматури маємо:

Звичайна

Характеристики звичайної арматури. Арматура :

Розрахунковий опір арматури для граничних станів першої групи визначаємо згідно ([2], стр. 62, табл. №21). Він становить:

  • Для діаметра

Розрахунковий опір арматури для граничних станів другої групи визначаємо згідно ([2], стр. 60, табл. №18). Він становить:

Модуль пружності арматури визначаємо згідно ([2], стр. 66, табл. №25):

Арматури згідно ([2], стр.54, табл. №17)  це стержнева гарячекатана арматура періодичного профіля зі сталі марки . ГОСТ 5781-82. Діаметр цієї арматури знаходиться в межах .

Гранично допустима ширина розкриття тріщін і визначається згідно ([2], стр. 9, табл. №1б). Згідно цього джерела для арматури маємо:

    1. Розрахунок верхнього поясу ферми

Максимальні розрахункові зусилля маємо у стержнях і ферми. Вони становлять  від повного навантаження і  від постійного навантаження. Оскільки зусилля в інших панелях верхнього поясу мало відрізняється від розрахункових, то для уніфікації конструктивного рішення усі елементи верхнього поясу армуємо за зусиллями і .

Для верхнього поясу прийнята арматура . Армування симетричне.

Поперечний переріз поясу становить . Довжина панелі складає .

  • Величину випадкового ексцентриситету визначаємо згідно ([3], стр. 55, п.3.50). За цим пунктом випадковий ексцентриситет в будь-якому випадку назначається з умови:

Приймаємо . Розрахунковий ексцентриситет приймаємо рівним .

  • Визначаємо розрахункову довжину елементу. Згідно ([3], стр. 58, табл. №24) отримаємо, що при виконані умови розрахункова довжина складає:

Згідно ([3], стр. 62, п. 3.64) елементи прямокутного перерізу з симетричним армуванням із сталі , , дозволяється розраховувати за несучою здатністю як центрово стиснуті при виконані умов:

Так як розрахунковий ексцентриситет назначався рівним випадковому, то очевидно, що друга умова виконується. Перевіряємо першу умову:

Отже умова виконується. Тому розраховуємо верхній пояс на центровий стиск за ([3], стр. 62, п. 3.64).

  • Визначаємо площу робочої арматури. Так як армування прийнято симетричне, то . Сума цих площ позначається . Тоді шукана площа буде становити:

, де

 поздовжнє зусилля в стержні ферми. .

 розрахунковий опір арматури на стиск для першої групи граничних станів. .

 розрахунковий опір бетону на стиск для першої групи граничних станів. .

 площа поперечного перерізу верхнього поясу:

 коефіцієнт, який визначається за формулою:

, але не більше ніж .

У цій формулі:

 визначається за ([3], стр. 62, табл. №26).

 визначається за ([3], стр. 63, табл. №27).

. Але в цій формулі невідомим є . Тому в першому наближені можна прийняти рівним .

Згідно ([3], стр. 63, табл. №27) при , і отримаємо, що .

Необхідна площа буде становити:

Так як , тобто площа від’ємна, робимо висновок, що по розрахунку арматури у верхньому поясі не потрібно. Тому конструктивно приймаємо арматуру у вигляді стержнів діаметром з фактичною площею .