Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС налоговый менеджмент.Тема 3.Головченко О.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
34.1 Кб
Скачать

4. Ведення реєстру надходжень та повернень, книги обліку зведених підсумків

Для зведеного оперативного обліку платежів, що надходять до бюджету згідно з кодами бюджетної класифікації України, а також повертаються з нього, органом державної податкової служби ведеться реєстр надходжень та повернень за платежами до бюджету за формою та в порядку, які встановлюються Державною податковою адміністрацією України. Такий реєстр ведеться окремо за кожним платежем до бюджету відповідно до кодів бюджетної класифікації України за доходами.

Реєстр надходжень та повернень за платежами до бюджету формується відділом обліку щоденно в автоматичному режимі загальним підсумком за день на підставі даних особових рахунків платників після відображення в особових рахунках фактично сплачених та повернених за цей день сум.

Підсумки надходжень та повернень з початку року за платежами до бюджету формуються у реєстрах щоденно. На підставі підсумків даних реєстру складається оперативна звітність про суми фактичних надходжень платежів до бюджету. Облік зведених підсумків нарахувань, скасувань, надходжень і повернень переплат щодо податку з доходів громадян та інших платежів до бюджету платників фізичних осіб ведеться у книзі зведених підсумків засобами відповідного програмного забезпечення за окремими органами місцевого самоврядування і районами (містами) у цілому.

У книзі зведених підсумків відображаються щоденні підсумки нарахувань, скасувань, надходження і повернень з кожного платежу. Ці підсумки повинні повністю відповідати даним особових рахунків, що ведуться за окремими платниками податків органами державної податкової служби. На кожен вид платежу ведеться окрема книга зведених підсумків.

Платежі, що їх приймають органи місцевого самоврядування, обліковуються у книзі зведених підсумків на підставі опису квитанцій за ф. №24 та ф.№10, які складаються органом місцевого самоврядування, з обов'язковою перевіркою правильності відображених сум за копіями виданих платнику податків квитанцій, що здаються органами місцевого самоврядування до органу державного казначейства та фінансового органу та після опрацювання передаються ними до органу державної податкової служби.

При кожній операції у книзі ф.№26 відображається сума у графі „Залишається до сплати" яка дорівнює сумі, що залишилась до сплати на попередню дату, плюс нарахована сума, мінус скасована сума, мінус сума чистих надходжень без урахування пені.

При наявності неповернутих або не перерахованих переплат сума у графі „Залишається до сплати" обчислюється у такому порядку: залишок на попередню дату, мінус неповернуті або не перераховані переплати на попередню дату, плюс нарахована сума, мінус скасовано, мінус сума чистих надходжень (без пені), плюс неповернені або не перераховані переплати на дату поточної операції.

На 1-ше число кожного місяця інспектором відділу обліку звіряються дані про надходження до бюджету і повернення з бюджету, які відображаються у реєстрі надходжень та повернень та книзі зведених підсумків, з даними відомостей про зарахування платежів до бюджету, про повернення надмірно сплачених сум у вигляді реєстру розрахункових документів, перевіряється наявність усіх додатків до них, з'ясовуються суми надходжень, додатки на які відсутні. Звірення оформляється довідкою за підписом інспектора відділу обліку та з візою начальника відділу обліку та зберігається у справах відділу обліку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]