Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС м сп.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
176.64 Кб
Скачать

Завдання для самостійної роботи методичні вказівки до її виконання Загальні методичні вказівки по виконанню срс

Самостійна робота студентів по курсу “Бухгалтерський облік -ІІ” ставить мету розширити круг знань бухгалтерського обліку, його організації, методики, технології та допомогти студентам кращому розумінню побудові бухгалтерського обліку основних господарських фактів, зокрема обліку власності засновників, обліку грошей, розрахункових операцій, праці, її оплати, виробничих запасів, основних засобів, нематеріальних активів, основних господарських процесів, обліку доходів та формування фінансових результатів.

Для засвоєння програмного курсу “Бухгалтерський облік ІІ” передбачено 162 годин, з яких 90 години відведено на самостійну роботу студентів.

СРС насамперед передбачає вивчення Закону України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні”, Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій та інструкції про використання Плану рахунків, діючого законодавчого матеріалу, нормативних актів, положень, які стосуються питань бухгалтерського обліку, звітності.

Важливим напрямом самостійної роботи при цьому є участь студентів у складанні первинних документів по основним господарським операціям промислового підприємства, написанні докладів, рефератів по актуальним питанням, як облік фінансових інвестицій, облік необоротних активів, облік виробничих запасів, праці та ї оплати, обліку витрат діяльності, облік реалізації продукції (робіт, послуг) та розрахунків з покупцями, облік доходів і фінансових результатів діяльності підприємства.

СРС спрямована також на розширення знань, методики складання балансу та фінансової звітності.

Самостійні завдання студенти описують та додають до нього ілюстративний матеріал (схеми, первинні документи, відомості, журнали - ордери, звіти, калькуляції, тощо)

Правила виконання самостійної роботи

СРС повинна сприяти розвитку інтересу до знань студентів, інтересу до самого навчання і до того, як пов’язувати знання з практикою бухгалтерського обліку на підприємстві. Тому слід підготувати різноманітні завдання з метою розвитку у студентів мислення і творчого уявлення. Правильна організація самостійної роботи має велике значення в досягненні високої якості знань. По-перше вона повинна бути органічною частиною навчального матеріалу, вивчаємого в аудиторні години. Викладач повинен пояснити вимоги СРС та методи її виконання, визначити строки виконання . Далі, необхідно продумати чітку систему контролю за її виконанням.

Важливе значення має визначення літератури для її виконання, підбір законодавчого, інструктивного матеріалу, журналів та інше. В числі правил виконання самостійної роботи є зовнішнє акуратне оформлення, правильність матеріалу, чіткість.

Уся СРС оцінюється по п’ятибальній системі.

З м і с т С Р С

Тема 1. Міжнародні принципи й організація обліку

за національними стандартами.

  1. Вивчення Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”. № 991-ХІУ від 16 липня 1999 р.

  2. Представити конспект теми, користуючись підручником “Бухгалтерський фінансовий облік” за редакцією професора Ф.Ф.Бутинця, стор. 7-10.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]