Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практические для ТКД.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
513.54 Кб
Скачать

Тест: Використання робочого часу

Ефективність використання робочого часу керівником в кінцевому результаті залежить від культури його менеджерської діяльності. Нижче подається набір полярних профілів, які дозволяють оцінити рівень цієї культури. Обведіть цифру, яка характеризує ступінь вираженості у Вас менеджерської культури. При цьому майте на увазі, що показник сім балів характеризує високий ступінь оцінюваного фактору:

1

Планує свою роботу і роботу

своєї дільниці

7654321

Не планує роботу ні свою,

ні своєї дільниці

2

Виконує спочатку важку роботу

7654321

Виконує спочатку приємну і знайому роботу

3

Довіряє своїм підлеглим

виконувати доручену роботу

7654321

Не довіряє своїм

підлеглим виконувати роботу. Все робить сам

4

Виконує роботу в інтересах

своїх підлеглих

7654321

Не вміє виконувати

роботу в інтересах підлеглих

5

Керує персоналом шляхом

постановки цілей і завдань, спираючись на самоуправління

7654321

Скеровує роботу

персоналу безпосередньо

6

Пробуджує ініціативу

підлеглих з прийняття рішень

7654321

Багато рішень приймає за

своїх підлеглих

7

Знає своїх підлеглих та

цікавиться їх планами

7654321

Не знає своїх підлеглих і

не цікавиться їх планами

8

Веде розмову зі своїми

підлеглими відверто

7654321

Не хоче, чи не вміє,

розмовляти зі своїми підлеглими

9

Вірить у можливості своїх

підлеглих

7654321

Не вірить у можливості

своїх підлеглих

10

Визначає пріоритетність своїх

робіт

7654321

Не визначає

пріоритетність своїх робіт

Обробка результатів і висновки:

  1. Підрахуйте загальну кількість балів. Максимум, що Ви можете отримати - це 70 балів. Показник 40 балів свідчить про середній рівень менеджерської культури. Показник менше 20 балів сигналізує про низький рівень.

  2. Рівень менеджерської культури корелює з умінням управляти часом: високий чи низький показник в одному вимірі відповідає аналогічному показнику в іншому.

  3. Вміння управляти часом - це не просто процес перерозподілу хвилин і годин своєї активності. Дане вміння в своїй основі базується на ерудиції менеджера, який володіє загальною менеджерською культурою.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]