Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІДПЗК-нмк-стац_онар.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
878.08 Кб
Скачать

Великобританія

Основні зміни та тенденції розвитку в економіці, політичній системі та державному устрої в першій третині ХХ ст. Делеговане Законодавство. Демократизація виборчого права (реформи 1918, 1928, 1949, 1969рр.).

Королівська влада. Кабінет Міністрів. Парламент. Реформа парламенту 1949р. Правоохоронні органи. Місцеві органи влади і управління. Судові органи. Партійна система, її еволюція. Криза Британської колоніальної імперії після 1-ї та ІІ-ї світових війн. Вестмінстерський статут 1931р. Британська співдружність націй. Основні джерела та риси права, їх особливості. Джерела і право Великобританії на сучасному етапі.

Франція

Зміни у державному устрої та політичному режимі між двома світовими війнами. Виборчі закони 1919 і 1927рр. Посилення влади уряду. Багатопартійна система. Організація профашистських сил. Народний фронт. Падіння Третьої республіки. Франція у Другій світовій війні. Держава Віші.

Визволення Франції від фашистів. «Тимчасовий режим». Відновлення політичних партій. Боротьба навколо проекту конституції. Конституція 1946р. Державний устрій та політичний режим Четвертої республіки. Зміни конституції в період 1947-1957рр.

Конституція 1958р. Державний устрій та політичний режим П’ятої республіки. Французький союз. Розвиток політичної системи в 60-90-ті роки. Партійна система. Зміни в державному устрою. Основні джерела та риси права.

Німеччина (1918-1945 рр.)

Поразка Німеччини у Першій світовій війні. Версальський мирний договір. Листопадова революція 1918р. Проголошення республіки, її суть. Зміни в державному ладі, політичному режимі та партійній системі. Діяльність уряду Ф.Еберта.

Веймарська Конституція 1919р. Державний устрій та політичний режим Веймарської республіки. Партійна система. Виникнення та програма НСРПН (фашистської) партії. Соціал-політична боротьба в Німеччині в 20-х роках. Економічна криза 1928-1932рр.

Встановлення Фашистської диктатури в Німеччині. Зміни в державному устрої (ліквідація державно-правових установ Веймарської республіки. Ліквідація посади президента. Чистка чиновницького апарату. Ліквідація автономії земель та місцевого управління, верхньої палати парламенту).

Каральні органи фашистської диктатури (СА, СС, СД, гестапо, концтабори, поліція та ін.). Збройні сили. Зміни в судовій системі. Надзвичайні суди і судочинство.

Фашистський політичний режим. Ліквідація багатопартійної системи, конституційних прав і свобод громадян. Одержавлення фашистської партії.

Зміни у праві. Ломка буржуазно-демократичної законності. Агресивна зовнішня політика німецького фашизму та його крах.

Федеративна республіка німеччина

Тегеранська (1943р.), і Кримська (1945р.) конференції. Постдамські угоди. Окупаційний механізм в Німеччині. Відновлення громадянських і політичних прав і свобод. Утворення політичних партій. Розкол Німеччини. «Бізонія», «Тризонія».

Проголошення ФРН. Окупаційний статут. Бонська конституція 1949р. Державний лад та політичний режим ФРН. Надзвичайне законодавство 50-60-х рр. Дальший розвиток державно-політичної системи. Основні джерела та риси права.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]