Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. Рекомендації КР.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
174.08 Кб
Скачать

Іі. Підбір і вивчення студентом літератури. Складання розгорнутого плану, (план-проспекту) курсової роботи.

Підбір та вивчення керівних документів, літератури, підручників, керівництв, методичних посібників та настанов з питань теми включає:

- підбір літератури та матеріалів;

- попереднє ознайомлення з матеріалом за темою, його огляд, оцінка та систематизація;

- вивчення питань курсової роботи з відібраної літератури та матеріалів .

Підбір джерел треба розпочати з керівних документів. Відібрана література повинна вивчатися з метою попереднього ознайомлення та систематизування.. Література ретельно, системно та раціонально вивчається, а необхідні витримки із неї конспектуються в спеціальному робочому зошиті. Матеріал, зібраний у результаті вивчення літератури, доцільно розподілити відповідно до навчальних питань. У всіх записах треба вказувати джерело інформації.

Роль керівника на цьому етапі полягає в тому, щоб зорієнтувати та спрямувати увагу студента на ту літературу, що є, в тому числі дати студенту найменування основних джерел інформації, де є матеріал за темою курсової роботи:

- закони; - накази;

- бойові статути; - настанови; - керівництва;

- підручники; - навчальні посібники;

- керівництва з експлуатації,

- описи та інші джерела ( у тому числі й Інтернет).

Завдання студента полягає в тому, щоб вказану літературу отримати і вибрати з неї необхідні данні для своєї курсової роботи. Робота з джерелом закінчується систематизацією відібраного матеріалу. З цією метою необхідно уважно вивчити всі свої записи, розібратися з накопиченим матеріалом, визначити, як його використовувати.

Таким чином, студент накопичує необхідну інформацію за темою курсової роботи. Ця робота дозволить йому більш ретельно з’ясувати предмет і цільову настанову курсової роботи і, що саме головне, скласти її план-проспект. Для систематизування матеріалу доцільніше використовувати персональні комп’ютери (ПК), сканери та інші зразки оргтехніки.

Процес написання та оформлення курсової роботи є відповідальним періодом в самостійній роботі студента. Він вимагає значних знань з теми, великої працездатності, та наполегливості в досягненні поставленої цілі.

Розгорнутий план (план-проспект) курсової роботице є відображення крізь більшу кількість тезисів (питань) змісту курсової роботи, яке дозволить потім скласти план розробки курсової роботи.

Розглянемо зміст плану проспекту на конкретному зразку озброєння

Тема курсової роботи:

Технічне обслуговування № 1 7,62-мм кулемета Калашникова ПКМС та удосконалення методів його проведення.

Студент-виконавець на підставі підібраної і вивченої літератури склав наступний план-проспект.

ПЛАН-ПРОСПЕКТ (варіант)

курсової роботи за темою:

Технічне обслуговування № 1 7,62-мм кулемета Калашникова ПКМС та удосконалення методів його проведення. ”

ВСТУП

1. Документи про необхідність проведення технічного обслуговування та поточного ремонту 7,62-мм кулемета Калашникова ПКМС, підвищення його бойової готовності.

2. Місце і роль задачі, яка розкривається, удосконалення методів проведення технічного обслуговування та поточного ремонту і підвищення цим якості технічного обслуговування та поточного ремонту 7,62-мм кулемета Калашникова ПКМС.

3. Ступінь розробки даної проблеми .

4. Мета, яка поставлена виконавцем в цій курсовій роботі.