Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метода по практическим.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
259.07 Кб
Скачать

Міністерство освіти та наук України

Технікум промислової автоматики

Одеської державної академії холоду

“Затверджую”

Зам. директора по НМР

____________О.С. Єпур

“___” ____________ 20__р.

Методичні вказівки для виконання практичних робіт

по курсу:

«Об’єктно - орієнтоване програмування»

для підготовки молодших спеціалістів за спеціальністю

5.080406 „Експлуатація систем обробки інформації та прийняття рішень”

5.05010101 „Обслуговування програмних систем та комплексів ”

Одеса 2010

Методичні вказівки розроблені викладачем ТПА ОДАХ Стояновою Р.В. відповідно до програми курсу „Об’єктно-орієнтоване програмування ” затвердженою директором ТПА ОДАХ та погодженою з кафедрою програмування ОДАХ

„___”___________20___р.

Методичні вказівки розглянуті та схвалені цикловою комісією

інформаційних систем

Протокол №_____від «_____»__________20__г.

Голова циклової комісії ______________ __________________________

(підпис) (ПІБ)

Пояснювальна записка

Методичні вказівки до практичних робіт містять вказівки до виконання практичних робіт з курсу „Об’єктно-орієнтоване програмування”. Методичні вказівки розраховані на два семестри. В першому семестрі, згідно програми, студенти мають виконати 10 практичних робіт. Ці практичні роботи тематично розділені на 2 модулі – 5 відносяться до першого модулю та включають в себе вивчення структурного програмування мовою С++, другі 5 практичних робіт містять вказівки до програмування з використанням класів, тобто об’єктно-орієнтованих технологіям програмування мовою С++. Третя частина даних вказівок містить методичні вказівки по виконанню практичних робіт другого семестру, та, відповідно, 3-го модулю, до якого відносяться роботи в візуальному середовищі програмування Microsoft Visual C++ 6.0.

Вказівки до кожної роботи І-го семестру містять: тему та мету роботи, короткі теоретичні відомості, приклад виконання практичної роботи та 10 варіантів завдання до кожної роботи.

Вказівки до робіт ІІ семестру містять: тему та мету роботи, завдання, та порядок виконання кожної роботи.

Після виконання роботи студенти мають письмово відповісти на контрольні запитання, що містяться в кінці кожної роботи.

Перед початком виконання студент отримує від викладача тему та номер практичної роботи, згідно робочої програми та методичних вказівок, та за порядковим номером в журнальному списку обирає свій варіант завдання. Після виконання практичної роботи на комп’ютері студент переписує (або роздруковує) програмний код до зошита, оформляє звіт з практичної роботи, відповідає на контрольні запитання та отримує оцінку за практичну роботу.

Критерії оцінювання

  1. «відмінно» заслуговує студент, який самостійно виконав практичну роботу, використовуючи знання, отримані на лекціях та розглянувши теми, що виносяться на самостійне вивчення. Студент має показати знання структури програми та вміння створювати алгоритм поставленого завдання. Відповіді на контрольні питання мають бути повними та достатніми. Студент має розуміти код, написаний в програмі та відповідати на усні питання викладача, пов’язані з програмним кодом, впевнено та чітко.

  2. «добре» отримує студент, який самостійно виконав практичну роботу, проте при відповіді на контрольні запитання допустив деякі помилки, при написанні програми допускав незначні синтаксичні помилки в програмному коді та показав не досить впевнені знання, відповідаючи на усні питання викладача по програмному коді.

  3. «задовільно» заслуговує студент, який при виконанні практичної роботи використав шаблон, не додавши ніякого власного рішення, а також який при програмування допускав не дуже грубі синтаксичні та логічні помилки; також такої оцінки заслуговує студент, який невпевнено, з підказками відповідав на усні запитання та плутав в програмному коді.

  4. «незадовільно» отримують студенти, які не змогли показати необхідний рівень знань, не вміють складати алгоритм завдання та не знають основних елементів програми, студенти, які не вміють самостійно вирішувати поставлені завдання