Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податок на додану варт сть (Документ Word 97-20...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
317.95 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

1. Чи є платником ПДВ особа, що веде облік результатів господарської діяльності за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи?

2. Назвіть сім типів господарських операцій, які є об'єктом оподаткування ПДВ в Україні.

3. Поясніть, чому товари, що передаються на умовах товарного кредиту, є об'єктом оподаткування ПДВ?

4. Чому у Податковому кодексі України приділяється значна увага точному й однозначному визначенню місця постачання товарів і послуг?

5. Як у Податковому кодексі України визначено місце постачання послуг з надання майнових прав інтелектуальної власності, створення за замовленням та використання об'єктів права інтелектуальної власності, зокрема за ліцензійними договорами, а також надання (передача) права на скорочення викидів парникових газів (вуглецевих одиниць)?

6. Дата виникнення податкових зобов'язань з ПДВ визначається за правилом першої події. Розкрийте зміст правила першої події. При здійсненні яких господарських операцій Податковим кодексом України визначено особливості встановлення дати виникнення податкових зобов'язань?

7. Назвіть дату виникнення податкових зобов'язань з ПДВ у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів.

8. Яку Податковому кодексі визначена дата виникнення податкових зобов'язань з ПДВ за операціями з постачання послуг нерезидентами, місцем надання яких є митна територія України?

9. Як у Податковому кодексі визначена дата виникнення податкових зобов'язань з ПДВ виконавця довгострокових договорів (контрактів)? Назвіть основні складові довгострокових договорів (контрактів).

10. Чи включаються до бази оподаткування ПДВ суми компенсації на покриття різниці між фактичними витратами та регульованими цінами (тарифами) у вигляді виробничої дотації з бюджету?

11. Чи можна проводити розрахунки за переробку давальницької сировини нерезидента, яка відноситься до 1-24 груп згідно з УКТ ЗЕД (сільськогосподарські товари); у негрошовій формі (частиною давальницької сировини або готової продукції)?

12. З якої дати суб'єкт господарювання позбавляється права на виписку податкових накладних?

13. Назвіть операції, що оподатковуються за нульовою ставкою ПДВ. Чи надає оподаткування за нульовою ставкою право платнику податку на бюджетне відшкодування суми ПДВ, сплаченої в ціні придбаних матеріальних ресурсів?

14. Поясніть, чому звільняються від оподаткування операції із ввезення на митну територію України природного газу за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2711 21 00 00?

15. Чи має право банківська установа на податковий кредит у разі якщо заставлене майно переходить у її власність на дату оприбуткування такого майна за наявності податкової накладної або її замінників?

16. Назвіть критерії, які надають сумлінному платнику ПДВ право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку. На підставі яких документів має визначатися відповідність платника ПДВ таким критеріям?

17. У яких господарських операціях застосовується повне умовне звільнення від сплати ПДВ?

18. У яких господарських операціях застосовується часткове умовне звільнення від сплати ПДВ?