Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податок на додану варт сть (Документ Word 97-20...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
317.95 Кб
Скачать

Тема податок на додану вартість

1. Платники податку на додану вартість. Реєстрація осіб як платників податку.

2. Об'єкт і база оподаткування.

3. Розміри ставок податку на додану вартість.

4. Порядок обчислення та сплати податку.

5. Відшкодування податку на додану вартість.

Податок на додану вартість є найбільш поширеним універсальним акцизом, яким обкладаються всі товари та послуги. За економічним змістом цей податок є податком на споживання, за формою оподаткування - це непрямий податок на витрати на відміну від прямих податків на доходи та майно.

Податок на додану вартість - багаторівневий податок, який стягується на всіх стадіях руху товарів від виробника до кінцевого споживача. Кожний учасник процесу його виробництва та реалізації сплачує податок відповідно до того, наскільки він збільшив вартість матеріальних ресурсів, що надійшли до нього. Об'єктом оподаткування є додана вартість, тобто різниця між вартістю вироблених товарів чи наданих послуг та вартістю матеріальних ресурсів, використаних у процесі їх виробництва чи надання.

Справляння ПДВ дозволяє уникнути негативного каскадного (кумулятивного) ефекту, який виникає при обчисленні іншого універсального акцизу - податку з обороту. Кумулятивний ефект виникає внаслідок оподаткування всього валового обороту - нарахування податку на оборот, що містить вартість, додану не лише на даній, а й на попередніх стадіях, яка вже обкладалася податком. Такий кумулятивний ефект спричиняє залежність податкового навантаження на кінцевого споживача від кількості стадій руху товарів, а також нерівномірний розподіл податкового тягаря. Найменший податковий тягар від податку з обороту несуть підприємства, що перебувають на початкових стадіях виробництва (видобування сировини, палива, виробництво електроенергії). Найбільший тягар несуть підприємства обробної промисловості, торгівлі тощо.

Переваги податку на додану вартість та необхідність уніфікації непрямого оподаткування в умовах стрімкого розвитку міжнародної торгівлі відіграли вирішальну роль у заміні податку з обороту іншим універсальним акцизом та його розповсюдженням у світі. Також цьому сприяло розширення Європейського Союзу, у фіскальному просторі якого справляння ПДВ є обов'язковим. За рахунок відрахувань від цього податку формується частина власних ресурсів спільного бюджету ЄС.

ПДВ є найбільш гармонізованим податком, що стягується на теренах держав-членів ЄС. Його гармонізація є необхідною умовою функціонування внутрішнього ринку ЄС, забезпечення вільного руху товарів та послуг. Директива Ради 2006/112/ЄС від 28 листопада 2006 року про спільну систему податку на додану вартість є базовим основоположним документом для дальшої гармонізації ПДВ в сучасних умовах функціонування єдиного внутрішнього ринку ЄС.

Нині ПДВ застосовують понад 135 країн світу. В Україні цей податок запроваджено Законом від 20 грудня 1991 року «Про податок на добавлену вартість». Недосконалість норм цього Закону зумовила необхідність прийняття 26 грудня 1992 року Декрету Кабінету Міністрів України «Про податок на добавлену вартість», який діяв до 1 липня 1997 року, коли Закон України «Про податок на додану вартість» набрав чинності. Починаючи з 1 січня 2011 року, справляння ПДВ регулюється нормами і положеннями Податкового кодексу України (розділ V «Податок па додану вартість», розділ XIX "Прикінцеві положення", підрозділи 2 та 3 розділу XX "Перехідні положення").