Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розрахункова.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
1.33 Mб
Скачать

2 Поштові потоки і система прийому,обробки і доставки поштових відправлень

2.1 Організація прийому, вручення і доставки поштовихвідправлень

Виробнича діяльність системи поштового зв'язку полягає в наданні населенню, підприємствам, організаціям і установам основних і додаткових послуг. До основних послуг відносяться всі виробничі операції, необхідні для організації обслуговування клієнтів для переміщення в просторі поштових відправлень. Додатковими послугами для населення є: упакування поштових відправлень; заповнення бланків супровідних адрес до посилок, грошових переказів, описів вкладення; написання адрес і письмових повідомлень; продаж або надання в оренду посилкових ящиків, доставка додому поштових відправлень, зберігання посилок і бандеролей і ін.

Для виконання основних і додаткових послуг у системі поштової зв'язку функціонує мережа структурних підрозділів поштовому зв'язку. Структурні підрозділи поштового зв'язку організовують виробничий процес пересилання поштових відправлень від відправника до адресата, здійснюють технічну експлуатацію й удосконалювання засобів автоматизації й механізації, забезпечують усі види фінансової діяльності й економічної взаємодії із суміжними підприємствами, займаються підготовкою кадрів і підвищенням їх кваліфікації.

В областях України і в автономній республіці Крим створюються регіональні поштові підприємства, а в обласних містах і великих промислових центрах створюються поштамти. Поштамт є, як правило, самостійною структурною одиницею, що надає усілякі послуги поштового зв'язку, а також здійснюючої організаційно-адміністративне керівництво підлеглими його структурними підрозділами. Для приймання, обробки, пересилання й вручення міжнародних поштових відправлень, організують центри міжнародного поштового обміну.

На великих залізничних станціях, в аеропортах, на водних пристанях створюються відділення перевезення пошти, що здійснюють обробку й обмін пошти з магістральними транспортними засобами. У найважливіших магістральних вузлах в умовах концентрації більших обсягів поштових відправлень організують зональні вузли, на які покладають додаткові функції по обробці більшої частини поштових відправлень, приймальних на території поштової зони. Такий зональний вузол може також робити приймання й видачу посилок і бандеролей, укомплектованих в прямі партії, і виконувати частину операцій по обслуговуванню клієнтури міського поштамту.

Найбільш близькими й доступними клієнтурі є відділення зв'язку, що надають практично всі, послуги поштового зв'язку. Відділення зв'язку є самостійним виробничим підрозділом, що роблять у ряді випадків обробку й обмін поштових відправлень. Як правило, на території регіону розміщається кілька відділень зв'язку. Для/організаційно-господарського керування відділеннями зв'язки створюються міські вузли поштового зв'язку (МВЗ) і районні вузли поштового зв'язку (РВЗ).В областях з невеликою щільністю населення створюються міжрайонні вузли зв'язки (МРВЗ), що здійснюють адміністративно-господарське й функціональне керівництво відділеннями зв'язки декількох суміжних районів.Утворення МРВЗ у великих містах сприяє згладжуванню нерівномірності навантаження по годинам доби й дням тижня в міському поштамті або ЦОПП (Центр обробки й перевезення пошти), що приводить до істотного підвищення ефективності функціонування системи зв'язку у цілому.

У найбільших містах з більшими обсягами, в якій пересилається кореспонденція можуть бути організовані укрупнені доставочні відділення зв'язку (УДВЗ), що спеціалізуються на моторизованій доставці письмової кореспонденції й періодичному друкуванню по території декількох відділень зв'язку.

У сільських місцевостях з невеликою щільністю населення обмін пошти організує за допомогою пересувних відділень зв'язку. Для обслуговування сезонних робіт і сезонних курортів тимчасово створюються сезонні відділення зв'язку.

В обласних і республіканських містах для обслуговування великих підприємств, організацій і установ, що мають значні обсяги вхідної кореспонденції, створюються пункти міської службової пошти (МСП), що здійснюють доставку письмової кореспонденції й періодичної преси, у більшості випадків моторизованим способом.

Поштові відправлення ухвалюються структурними підрозділами поштового зв'язку відповідно до встановлених Поштових правил: в справному впакуванню; із чіткою й повною адресою одержувача , якщо необхідно, відправника; з нанесенням необхідних поштових реквізитів (зміст і приклади оформлення поштових відправлень надаються в пунктах приймання поштових відправлень); з оформленням супровідної документації при відправленні страхової кореспонденції.

При прийманні реїструємого поштового відправлення видається квитанція, підписана працівником зв'язку кульковою ручкою або хімічним олівцем, з обов'язковим нанесенням відбитка календарного штемпеля на зворотній стороні й операційним номером квитанції. Квитанція, як правило, друкується за допомогою ЕККА (електронного контрольно-касового апарата) або системи АРМ (автоматизованого робочого місця).

Сума оцінки листів, посилок не обмежується й призначається відправником у гривнях, але не нижче фактичної вартості вкладення. Сума оцінки поштових відправлень вказується на лицьовій стороні поштового відправлення й на супровідній адресі до посилки цифрами й у дужках прописом у повних гривнях. На страхових поштових відправленнях, що пересилаються з описом вкладення, сума оцінки, зазначена на оболонці, повинна відповідати загальній цінності, зазначеної в описі.

Основним призначенням поштового зв'язку є надання щонайбільших зручностей клієнтурі. Із цією метою поштові відправлення, адресовані громадянам, доставляються додому. Доставці додому підлягають: прості, рекомендовані листи й поштові картки; прості, замовлені й коштовні бандеролі; грошові перекази обмеженої вартості; пенсії ; поштові відправлення післяплатою ( крім посилок) обмеженої вартості; періодичні видання. Основна маса кореспонденції, що доставляється додому опускається в абонентські поштові скриньки. Рекомендовані листи, бандеролі, повідомлення про вручення телеграфних перекладач при відсутності адресата можуть вручатися повнолітнім членам родини або сусідам по квартирі (будинку) при наявності письмової згоди адресата. Доставка безпосередньо додому здійснюється у випадку хвороби або інвалідності одержувача, або його похилого віку при відсутності проживаючих разом з ним інших членів родини, здатних самостійно одержувати пошту.

Доставка поштової кореспонденції й повідомлень на реєстраційні поштові відправлення підприємствам, організаціям і установам проводиться працівниками МСП або листоношами в канцелярії, експедиції, контори, шафи опорних пунктів, розташованих на перших поверхах будинків. Вручення поштових відправлень адресатам у цих випадках здійснюється представниками адміністрації.

Листи і поштові картки з оцінкою “Вручити особисто”, “Судова повістка”, а також міжнародні рекомендовані листи й бандеролі вручаються під розписку безпосередньо адресатові. Кожне реєстраційне поштове відправлення, яке не було вручено при першій доставці, доставляється повторно.

Безпосередньо у відділенні зв'язку видаються: переклади й коштовні листи на суму, установлену Поштовими правилами; усі поштові відправлення післяплатою, адресовані підприємствам, організаціям, установам; посилки; поштові відправлення, адресовані військовим частинам; міжнародні посилки; листи з оголошеною цінністю і дрібні пакети; дефектні поштові відправлення; поштові відправлення, не вручені при повторній доставці. Про вступ подібних поштових відправлень адресат одержує з установи зв'язку письмове повідомлення й, якщо адресат не з'явився за одержанням після закінчення п'яти днів, виписується повторне повідомлення. Вторинне повідомлення про одержання телеграфних перекладів, посилок, коштовних листів оформляється через три дні після вручення первинних повідомлень. Після закінчення встановленого строку для зберігання незатребувана кореспонденція вертається по зворотних адресах. Поштові відправлення видаються в установах зв'язку після пред'явлення документа, що засвідчує особистість адресата. При одержанні страхової пошти адресат заносить у відповідні поштові документи необхідні реквізити з посвідчення особи.