Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика. Правознавство.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
6.42 Mб
Скачать

Завдання № 3

Хід виконання

1. Використовуючи будь-який пошуковий сервер знайдіть інформацію про комп’ютерні програми, що можуть використовуватись в роботі юриста.

2. Знайти інформацію про ВНЗ вашого регіону, в якому ви можете здобути вищу освіту. Чию Web-сторінку ви розглянули? Хто ректор вузу?

3. Задати пошук за текстом реферат. Проаналізувати скільки документів знайдено. Записати у звіт кількість знайдених серверів.

4. Використовуючи пошукові сервери мережі Інтернет знайти відповіді на наступні питання та оформити результати у табличній формі:

з/п

Питання

Відповідь

Хто є засновником компанії Intel?

Де знаходиться і чим відома Кремнієва долина?

В якому році заснована компанія HP?

Коли і ким був написаний перший комп’ютерний вірус?

Який вклад в інформаційні технології зробив Алан Шугарт?

Завдання № 4

Хід виконання

1. Виконати реєстрацію власної електронної скриньки на одному з безкоштовних поштових серверів – mail.ru, ukr.net, i.ua.

2. Створити електронний лист в якому вказати тему (ПІБ та дату виконання практичної роботи), в полі тексту навести стислий опис процедури реєстрації на поштовому сервері.

3 До листа прикріпити файл-вкладення (останній документ з сайту Верховної Ради України) та надіслати на адресу, вказану керівником практики.

Розділ 3. Текстові редактори

Тема 3.1. Робота з текстовими редакторами

Вид заняття: практичне заняття(12год).

Мета: вдосконалити практичні навички в створенні та редагуванні текстових документів за фахом.

Завдання № 1

Хід виконання

1. Пригадайте теоретичні відомості.

Установлення форматів паперу й розмірів полів

Як відомо, для виготовлення службових документів використо­вують переважно папір форматів А4 та А5. У комп'ютерних програмах, навіть локалізованих (російською мовою), задано формати паперу й розміри берегів, що можуть не відповідати вітчизняним державним стандартам. Тому, починаючи працювати в Microsoft Word, треба зробити таке:

  • у рядку головного меню вибрати пункт «Сервис» «Параметры» й на вкладці «Общие» як одиницю вимірювання задати «Сантиметры» натиснути кнопку «ОК»;

  • у рядку головного меню вибрати пункт «Файл» «Параметры Страницы» й на вкладці «Размер бумаги» задати «А4 210 х 297 мм».

  • установити поля, використовуючи вкладку «Поля»: лівий — 3,5 см (оскільки 2,0 см може бути недостатньо для підшивання документів у справи постійного зберігання), правий — 1,0 см, верхній і нижній — по 2,0 см (для документів формату А5 нижній — 1,6 см); після цього натискують кнопку ОК

Коли треба, щоб реквізити документа розташовувалися пара­лельно довгій стороні аркуша (це стосується переважно виготовлен­ня табличних форм і схем), то на вкладці «Размер бумаги » в пункті «Ориентация » слід вибрати «Альбомная».

Будь-який новий документ у текстовому редакторі типу Microsoft Word 97 створюється на основі шаблону, яким може бути чиста сторінка з певним набором параметрів оформлення документа (Размер бумаги , полів, шрифти тощо), установлених «По умолчанию».

Шаблон може мати також стандартний текст, графіку, особливе оформлення тощо. Набір шаблонів дає змогу значно прискорити процес підготування доку­ментів, поліпшити їх оформлення, досягти уніфікації, а отже, полегшити сприйняття документа.