Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.указания-бакалавров-УКР-укр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
734.72 Кб
Скачать

ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

по виконанню бакалаврських атестаційних робіт

для студентів, що навчаються за напрямками

6.0804 - «Комп'ютерні науки»,

6.0915 – «Комп’ютерна інженерія»

Затверджено Методичною радою

Відкритого міжнародного університету

розвитку людини “Україна”

Київ

Університет “Україна”

2003

Рекомендовано до друку Методичною радою Університету “Україна”

(Протокол № від )

Укладачі: Донець Андрій Георгійович

Забара Станіслав Сергійович

Тимошенко Анатолій Григорович

Рецензент: Корнієнко Григорій Іванович

Методичні вказівки по виконанню бакалаврських атестаційних робіт для студентів, що навчаються за напрямками 6.0804 - «Комп'ютерні науки», 6.0915 – «Комп'ютерна інженерія» / Уклад.: Донець А.Г., Тимошенко А.Г. – К.: Видавництво Університету «УКРАЇНА», 2003. – с.

Навчальне видання

ДОНЕЦЬ Андрій Георгійович

ЗАБАРА Станіслав Сергійович

ТИМОШЕНКО Анатолій Григорович

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

по виконанню бакалаврських атестаційних робіт

для студентів, що навчаються за напрямками

6.0804 - «Комп'ютерні науки»,

6.0915 – «Комп’ютерна інженерія»

Відповідальний редактор

Технічний редактор

Комп’ютерний набір автора

Комп’ютерна верстка

Підписано до друку . Формат 60×841/16

Папір офсетний. Ум. друк. арк. . Обл.-вид. арк. .

Наклад прим.

Віддруковано

ВСТУП

Дані методичні указівки визначають основні напрямки при виконанні бакалаврських атестаційних робіт студентами, що навчаються за напрямками 6.0804 – «Комп'ютерні науки» (спеціальності 7.080403 – «Програмне забезпечення автоматизованих систем» і 7.080407 – «Комп'ютерний еколого-економічний моніторинг») та 6.0915 - «Комп'ютерна інженерія» (спеціальність 6.091501 – «Комп’ютерні мережі та системи»).

Викладені матеріали визначають вимоги до тематики бакалаврських атестаційних робіт, їх змісту, обсягу і структури пояснювальної записки і графічної частини бакалаврської роботи.

Запропоновані правила оформлення програмних і конструкторських документів доповнюють існуючі в межах НТУУ “КПІ” матеріали і цілком відповідають вимогам існуючих державних стандартів «Єдиної системи конструкторської документації» (ЕСКД) і «Єдиної системи програмної документації» (ЕСПД).

  1. Загальні положення

1.1. Мета виконання бакалаврської атестаційної роботи

Одним з важливих етапів усієї навчальної підготовки студента є виконання і захист бакалаврської атестаційної роботи. Це творча, самостійна робота, під час якої студенту необхідно показати уміння користуватися науково-технічною літературою, математичними методами, володіти комп'ютерними інформаційними системами і технологіями, тобто фундаментальними уміннями і знаннями, достатніми для виконання завдань і обов'язків визначеного рівня професійної діяльності. Елементами бакалаврської атестаційної роботи, що визначаються поставленою задачею, є: вивчення і формалізація предметної області; аналіз і вибір програмних засобів; розробка програмної системи. Одночасно переслідується і навчальна мета, яка полягає у систематизації, закріпленні і розширенні теоретичних і практичних знань студента. Підготовці і виконанню бакалаврських атестаційних робіт сприяє участь студентів у науково-дослідній роботі кафедри. Використання результатів досліджень, проведених студентами на молодших курсах, сприяє підвищенню якості робіт, значно поглиблює обробку спеціальних розділів, підвищує технічну і практичну цінність робіт.

Успішне виконання і захист бакалаврської атестаційної роботи є доказом досягнення студентом освітнього рівня «базової вищої освіти», яка характеризує сформованість інтелектуальних якостей, що визначають розвиток людини як особистості і є достатнім для присвоєння йому кваліфікації бакалавра, як певного освітньо-кваліфікаційного рівня.

Метою бакалаврської атестаційної роботи є:

  1. Узагальнити, закріпити і поглибити знання, отримані за весь час навчання в університеті, і використовувати їх для обгрунтованого прийняття проектних рішень;

  2. Прищепити знання й уміння проектування систем у цілому і практично закріпити навички розробки її базових компонентів – програмного, інформаційного та технічного забезпечення для комплексів автоматизованого проектування (САПР), інформаційно-довідкових систем, комп’ютерних мереж, систем штучного інтелекту, систем дистанційного навчання тощо;

  3. Придбати досвід в оформленні проектних і графічних матеріалів, складанні пояснювальних записок, специфікацій, відомостей на програмне забезпечення й іншої конструкторської документації.