Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод. реком по вик кур з КПУ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
249.34 Кб
Скачать

2. Вимоги по оформленню курсової роботи

Курсова робота виконується на стандартних аркушах А4. Допускається як комп’ютерний набір тексту, так написання роботи від руки. Загальний обсяг роботи повинен складати 25-30 сторінок друкованого тексту (шрифт 14 Times New Roman, інтервал 1,5).

Перша сторінка курсової роботи – титульна сторінка. Вона оформлюється згідно правил оформлення титульних сторінок в МДГУ ім.. П. Могили та не нумерується.

Друга сторінка – зміст. Тут викладається план курсової роботи. До кожної теми курсової роботи в цих методичних рекомендаціях міститься орієнтовний план роботи, але він є лише рекомендацією; студент же може розглянути тему за власним планом.

Кожний розділ курсової роботи, в тому числі і вступ, висновок і список використаної літератури, повинні починатися з нової сторінки. Пункти розділів розпочинаються з нової сторінки тільки якщо назва пункту остання на сторінці.

Обов’язковими є посилання на використані джерела. Вони можуть бути як посторінковими, так і міститися в квадратних дужках ( наприклад: [2, 134], де 2 – це порядковий номер джерела у списку використаної літератури, 134 – сторінка, на якому міститься цитата).

На першому місці у списку використаної літератури розташовується перелік використаних нормативно-правових та міжнародно-правових актів за їх юридичною силою, а потім спеціальна література в алфавітному порядку.

Якщо це підручник, або монографія, то обов’язково вказується загальна кількість сторінок у книжці, якщо це стаття – сторінки, на яких вона розташована (н., С.56-59).

Нумерація починається зі змісту (сторінка 2) і міститься у верхньому правому куті.

3. Критерії оцінки курсової роботи

За підсумками написання і захисту курсової роботи у зведену відомість і залікову книжку студента виставляється загальна оцінка.

При виставлянні оцінки враховуються наступні моменти:

а) обґрунтування актуальності вибраної для написання курсової роботи теми;

б) використання літератури, законодавства, інших нормативних, аналітичних, інформаційних і інших матеріалів;

в) обсяг і відповідність темі курсової роботи самостійно зібраного, вивченого і узагальненого фактичного матеріалу;

г) всебічність, повнота, об'єктивність, глибина, теоретична і практична обґрунтованість проведеного аналізу;

д) теоретична і практична значимість сформульованих у курсовій роботі положень, висновків, пропозицій, рекомендацій;

е)чіткість і ясність сформульованих положень, висновків, пропозицій, рекомендацій;

ж) володіння матеріалом курсової роботи під час її захисту, уміння аргументоване відповідати на поставлені в ході дискусії питання.

е) правильність оформлення курсової роботи, оформлення посилань на наукові і нормативні джерела.

Курсова робота оцінюється по 100 шкалі.

Оцінка “відмінно”(91-100 балів) виставляється в тому випадку, якщо з погляду викладача, студент розібрався у досліджуваній темі, широко і переконливо розкрив її зміст, по можливості дослідив історико-правовий аспект проблеми, вітчизняну і закордонну практику правозастосування, логічно і аргументоване розкрив і пояснив тенденції, закономірності і залежності досліджених питань, вів впевнену і аргументовану дискусію в ході захисту, грамотно оформив курсову роботу.

Оцінка “добре”(76-90 балів) виставляється у випадку, якщо автор показав тверді знання дослідженої проблеми, у ході написання роботи і її захисту розкрив свою здатність до самостійного аналізу літературних джерел, а також до виведення з дослідженого матеріалу аргументованих висновків. При захисті курсової роботи, автор допустив незначні помилки в аргументації або в оформленні роботи. Були виявленні деякі неточності в розкритті суті досліджуваного питання.

Оцінка “задовільно”(61-75 балів) виставляється в тому випадку, якщо в курсовій роботі висвітлені основні питання теми, але разом з тим автор допустив значні помилки або неточності при розкритті теми. Студент у ході захисту допускав застереження і неточності в бесіді з викладачем.

При успішному захисті курсова робота і рецензія передається викладачем, що приймав захист на кафедру.

Графік захисту (перезахисту) курсових робіт встановлюється відповідною кафедрою.