Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича 2009рік.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
160.26 Кб
Скачать

Організація захисту звіту про проходження виробничої практики

Оформлений звіт студент подає на перевірку, по-перше, керівникові практики від підприємства (організації або установи). Останній ознайомлюється зі звітом, візує його на титульному аркуші, готує характеристику на студента, у якій надається оцінка виконання програми практики, змісту та оформлення звіту.

По-друге, звіт подається студентом на кафедру для реєстрації та перевірки керівником практики з метою допущення його до захисту.

У випадку наявності суттєвих відхилень від вимог щодо змісту та оформлення звіту, він повертається на доопрацювання.

Захист звіту з практики приймає керівник від кафедри економіки, організації та управління підприємствами.

Підведення підсумків практики

За результатами захисту виставляється диференційована оцінка, яка фіксується на титульному аркуші звіту, у відомості та заліковій книжці.

Порядок оцінювання результатів практики студентів здійснюється з урахуванням вимог Болонської декларації. Цей порядок розроблений з метою удосконалення чинної в університеті системи контролю якості знань студентів та адаптації її до загальноєвропейських вимог, визначених Європейською системою залікових кредитів (ECTS). Практика кожного студента оцінюється за 100-бальною шкалою. Об’єктами оцінки є чотири основних елементи знань, вмінь та навичок студентів-практикантів:

  1. Перша проміжна атестація – 20 балів (за умови виконання розділів програми практики, згідно календарного плану);

  2. Друга проміжна атестація – 20 балів (за умови виконання розділів програми практики, згідно календарного плану);

  3. Виконання індивідуального завдання – 20 балів (за умови наведення необхідних розрахунків, складання аналітичних таблиць, побудови графіків щодо економічної проблеми, що досліджується);

  4. Заключний захист звіту з переддипломної практики – 40 балів (за умови вчасного, згідно календарного плану, захисту).

______________________

Усього – 100 балів

За умови невчасного захисту зазначених етапів виробничої практики за кожним етапом знімається 10 балів.

Умови переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 5-ти бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Діапазон рейтингових балів

Бали національної шкали та шкали ECTS (модульний, семестровий та підсумковий контроль)

Результати захисту

Критерії диференціації

1

2

3

4

90-100

5 (А)

Відмінно – відмінне виконання лише з незначними помилками

Зміст і оформлення звіту бездоганні. Характеристика студента від керівника з підприємства позитивна. На всі запитання з програми практики студент дає повні і точні відповіді, виконане індивідуальне завдання.

80-89

4 (В)

Дуже добре – вище середнього рівня з кількома помилками

Несуттєві зауваження щодо змісту і оформлення звіту. Характеристика студента від керівника з підприємства позитивна. У відповідь на запитання з програми практики студент допускає окремі неточності, хоча загалом має тверді знання.

71-79

4 (С)

Добре

в цілому правильна робота з певною кількістю грубих помилок

Несуттєві зауваження щодо змісту і оформлення звіту. Характеристика студента від керівника з підприємства позитивна. У відповідь на запитання з програми практики студент допускає окремі неточності, хоча загалом має тверді знання.

61-70

3 (Д)

Задовільно –

непогано, але зі значною кількістю недоліків

Недбале оформлення звіту. Переважна більшість питань програми у звіті висвітлена, однак мають місце окремі розрахункові і логічні помилки. Характеристики студента в цілому позитивна. При відповіді на запитання з програми практики студент відповідає невпевнено, збивається, допускає помилки, не має твердих знань.

50-60

3 (Е)

Достатньо –

виконання задовольняє мінімальні потреби

Переважна більшість питань програми у звіті не висвітлена, однак мають місце окремі розрахункові і логічні помилки. Характеристики студента в цілому позитивна. При відповіді на запитання з програми практики студент відповідає невпевнено, збивається, допускає помилки, не має твердих знань.

30-49

2 (F,Х)

Незадовільно

потрібно попрацювати перед тим, як отримати залік

Таку оцінку виставляють студентові, якщо у звіті висвітлені не всі розділи програми практики або звіт підготовлений не самостійно. Характеристика студента стосовно ставлення до практики і трудової дисципліни – негативна. На запитання студент не дає задовільних відповідей

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми практики та індивідуальних завдань. Звіт оформлюється відповідно до вимог встановлених кафедрою. Звіт має містити інформацію про конкретно виконану студентом роботу за період практики, короткий опис діяльності підприємства або організації, що є базою практики, висновки, пропозиції, список використаної літератури тощо.

Письмовий звіт, підписаний і оцінений безпосередньо керівником від бази практики, подається на рецензування керівнику практики від кафедри.

Звіт практики захищається студентом перед комісією, призначеною завідувачем кафедри. До складу комісії входять керівники практики від кафедри, викладачі кафедри, які викладали спеціальні дисципліни, і, по можливості, керівники практики від баз практики.

Диференційована оцінка за практику виставляється у відомість обліку поточної і підсумкової успішності та в індивідуальний навчальний план студента (або залікову книжку). Оцінка за практику враховується при призначенні розміру стипендії.

Підсумки кожної практики обговорюються на засіданнях кафедри, Вчених рад факультету і навчального закладу.

Регламент організації конкретного виду практики щороку уточнюється.

Підсумки практики підводяться при захисті студентом звіту на засіданні комісії, де визначає відповідальний за організацію практики на кафедрі. Диференційовану оцінку за практику студент отримує окремо від керівника з бази практики, керівника від кафедри та за захист звіту про практику. Звіт після захисту передається на збереження до архіву кафедри.

При виставлянні диференційованої оцінки (від 0 до 100 балів) враховуються характеристика, яка видана керівником від бази практики, зміст і оформлення звіту, його захист, відповіді на запитання.

Відповідальний за організацію практики від кафедри інформує адміністрацію університету щодо фактичних термінів початку і закінчення практики, складу груп студентів, які пройшли практику, додержання ними вимог виробничої дисципліни, вимог щодо змісту звіту та його захисту з інших питань організації та проведення практики, що оформляється загальним письмовим звітом кафедри про проходження практики. Звіт кафедри про результати виробничої практики подається відповідному структурному підрозділу університету.

Додаток А

Міністерство освіти і науки України

Криворізький технічний університет

Економічний факультет

Кафедра економіки, організації та управління підприємствами

ЗВІТ