Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича 2009рік.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
160.26 Кб
Скачать

6. Оборотні кошти підприємства.

Проаналізувати склад основних засобів підприємства та розрахувати загальний коефіцієнт зношення.

Ознайомитися зі складом обігових коштів підприємства та розрахувати коефіцієнт їх обертання та тривалості одного обороту.

Вивчити джерела формування майна підприємства, внески засновників, доходи підприємства від виробничої діяльності, цінних паперів, капітальні вкладення і дотації з бюджету.

Додатки:

  1. Форма № 1 "Баланс підприємства".

  2. Форма № 3 "Звіт про фінансово-майновий стан підприємства.

7. Інвестиційні ресурси.

Надати характеристику інвестицій. Різновиди і структура капітальних вкладень підприємства.. Обчислення обсягу виробничих інвестицій. Джерела фінансування виробничих інвестицій. Загальна характеристика цінних паперів. Формування і функціонування фондового ринку. Методи оцінки ефективності виробничих інвестицій (капітальних вкладень). Основні чинники підвищення ефективності капітальних вкладень. Техніко-економічне обґрунтування інвестиційного проекту.

Додатки:

  1. Схема видів та групи цінних паперів.

  2. Схема видів і форм іноземних інвестицій.

  3. Статистичні дані про інвестиційну діяльність підприємства.

  4. Дані щодо інвестицій в базове підприємство.

  5. Бізнес – плани проектних рішень.

8. Технічна база, організація і планування виробництва. Виробництво, якість і конкурентоспроможність продукції.

З'ясувати місце підприємства у виробничо-господарському комплексі країни або регіону. Скласти схему взаємозв’язків з іншими підприємства, організаціями і установами (зовнішнім середовищем), постачальниками матеріально-технічних ресурсів, споживачами продукції, банками, фінансовими органами, біржами, науково-дослідними інститутами тощо.

Надати оцінку стабільності виробничих зв’язків, впливу їх регулярності на ефективність діяльності підприємства. Визначити авторитет підприємства як партнера у підприємницькому середовищі.

Охарактеризувати зовнішньоекономічну діяльність підприємства, розглянути перспективу розширення зовнішньоекономічних зв’язків або виходу на зовнішній ринок. Ознайомитись із структурою служби маркетингу підприємства або розподілом маркетингових функцій між відділами управління підприємством. Проаналізувати маркетингове дослідження на підприємстві та його роль в підвищенні виробництва. Вивчити ринок продукції підприємства, його особливості і перспективу розвитку . Надати оцінку конкурентоспроможності продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Охарактеризувати сертифікацію та контроль за якістю продукції; ціноутворення підприємства та методи розрахунку цін.

Скласти схему управління організацією виробництва. Охарактеризувати організацію підготовки виробництва, тип виробництва; номенклатуру та асортимент продукції та її якість. Вивчити методи, що використовуються для управління якістю та конкурентоспроможністю продукції; методи організації виробництва. Охарактеризувати технічний та організаційний рівень виробництва.

Додатки:

  1. Схема взаємозв’язків з іншими підприємства, організаціями і установами (зовнішнім середовищем), постачальниками матеріально-технічних ресурсів, споживачами продукції, банками, фінансовими органами, біржами, науково-дослідними інститутами тощо.

  2. Схема управління організацією виробництва конкурентоспроможної продукції.

  3. План виробництва.

  4. Дані про виробничу потужність підприємства та його структурні підрозділи.

  5. Кошторис витрат виробництва.

  6. Аналіз собівартості продукції.