Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича 2009рік.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
160.26 Кб
Скачать

9. Оподаткування підприємства.

Розглянути систему оподаткування підприємства та методи обчислення податків, що сплачує підприємство. Пільги в оподаткуванні підприємства та їх стимулююча роль.

Додатки:

Податкові декларації.

10. Звітність підприємства та його економічний стан.

Запропонувати заходи по поліпшенню фінансового стану підприємства.

Додатки:

  1. Баланс підприємства (ф. № 1);

  2. Звіт про фінансові результати та їх використання (ф. № 2);

  3. Звіт про фінансово-майновий стан (ф. № 3);

  4. Звіт про наявність та рух основних фондів (ф. № 11).

  5. Перелік статистичної звітності, що виконує підприємство.

Вимоги до змісту та оформлення звіту про проходження виробничої практики

Вимоги до звіту про проходження практики. Після закінчення практики студент подає на кафедру письмовий звіт, складений відповідно до програми та індивідуальних завдань.

Звіт повинен давати уявлення про виконану роботу, показати обізнаність студентів у питаннях щодо змісту практики.

Він повинен охоплювати переважно ті виробничі підрозділи підприємства, які безпосередньо пов’язані з робочим місцем практиканта.

Звіт – результат самостійної творчої роботи студента. Він повинен відповідати таким вимогам: стислість і чіткість побудови, аргументації, обґрунтованість висновків та рекомендацій.

Звіт виконується у вигляді пояснювальної записки обсягом 40-50 сторінок друкованого тексту, разом з матеріалами індивідуального завдання.

Оформлення звіту повинно відповідати загальним вимогам, які висуваються до науково-дослідних звітів тощо. Тому при оформленні звіту студент повинен керуватися нормативно-технічними документами, які містять вимоги стандарту України щодо його оформлення.

Кожний студент у процесі практики зобов’язаний виконати індивідуальне завдання «спеціальний аналіз». Це, як правило, збір матеріалів для подальших робіт та досліджень до обраного раніше економічної проблеми (наприклад, аналіз основних засобів підприємства), поглиблене вивчення окремих аспектів організаційно-управлінської діяльності. Мета даного аналізу – виявити відхилення, диспропорції і порушення в галузі, яка вивчається, та обґрунтувати можливості удосконалення роботи, підвищення її ефективності на основі впровадження організаційних заходів, що проектуються.

У процесі аналізу необхідно порівняти основні елементи діючої системи з теоретичною моделлю аналізу та з кращими зразками таких систем, які функціонують в аналогічних умовах. Слід перевірити відповідність даної системи типу виробництва, а також вимогам, що висувається прогресивними методами організації виробництва, планування та управління.

Характеристика економічної системи повинна супроводжуватися числовими даними, спеціальними розрахунками, графіками, які розкривають особливості її побудови і функціонування.

У звіті по-перше слід зробити висновок про стан організаційної системи, яка аналізується, відмінити її недоліки і визначити загальні напрямки її поліпшення. За двома-трьома напрямами необхідно сформулювати зміст конкретних організаційно-економічних заходів, направлених на реалізацію виявлення резервів виробництва.

По-друге, необхідно провести цілеспрямований поглиблений економічний аналіз існуючого становища безпосередньо в тій галузі, яка буде піддаватися змінам у результаті впровадження заходів, що пропонуються.

У процесі спеціального аналізу необхідно широко залучати дані про виконання техніко-економічних показників, найбільш тісно пов’язаних з майбутньою темою кваліфікаційної роботи. Поглиблений аналіз показників повинен бути доповненням відповідної частини загального аналізу. Це особливо стосується питань, пов’язаних з використанням резервів виробництва.

Аналіз техніко-економічних показників не повинен обмежуватися складанням аналітичних таблиць і статистичними викладками. Кожний розрахунок підтверджується поясненнями та висновками, які розкривають причини виявлених відхилень, тенденцій динаміки показників тощо. Отримані результати слід порівняти з нормативними або відповідними даними споріднених підприємств.

Структуру та зміст спеціального аналізу необхідно з’ясувати з керівником практики від кафедри при отриманні направлення на практику, програми практики та щоденника практики.

За результатами практики студент оформлює звіт у відповідності зі змістом програми практики. Звіт повинен мати чітку побудову, логічну послідовність, переконливу аргументацію, обґрунтовані висновки та рекомендації.

Звіт повинен містити титульний аркуш, вступ, основні завдання практики, індивідуальне завдання, висновки, список використаної літератури. Всі матеріали повинні бути зброшуровані.