Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Про затвердження Положення про порядок ведення...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
547.33 Кб
Скачать

2. Передача реєстру здійснюється у таких випадках:

     припинення дії договору на ведення реєстру між реєстроутримувачем та емітентом;

     анулювання дії ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів реєстроутримувачу за постановою про накладання санкції за правопорушення на ринку цінних паперів або рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку;

     за рішенням суду;

     припинення реєстроутримувачем діяльності щодо ведення реєстрів власників іменних цінних паперів за рішенням його відповідного органу управління, у тому числі при закінченні строку дії ліцензії реєстратора без отримання нової ліцензії. Таке рішення може бути прийняте у будь-який час, але не пізніше ніж за 45 днів до закінчення строку дії ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів;

     перевищення максимальної кількості власників цінних паперів, установленої Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку для організації самостійного ведення реєстру емітентом.

 

     3. Передача реєстру здійснюється новому реєстроутримувачу, з яким емітент уклав договір про ведення реєстру, або емітенту, якщо на дату закриття реєстру кількість власників у реєстрі не перевищує встановленої Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку максимальної кількості власників цінних паперів.  

     4. У разі анулювання дії ліцензії реєстратора він зобов'язаний передати систему реєстру новому реєстратору в установлений законодавством строк.

     Про наміри зміни або розірвання договору в односторонньому порядку сторона повідомляє іншу сторону відповідно до договору між ними.  

     5. У разі припинення дії договору на ведення реєстру рішення про обрання нового реєстроутримувача та укладення з ним договору на ведення реєстру приймається уповноваженим органом емітента.

     Підставою для передачі системи реєстру та укладання договору з відповідним реєстратором є копія рішення уповноваженого органу емітента про обрання нового або тимчасового реєстратора, засвідчена відповідно до законодавства.

 

     6. У разі анулювання Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів за постановою про накладання санкції за правопорушення на ринку цінних паперів або рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, реєстратор зобов'язаний призначити дату передачі системи реєстру. Дата передачі системи реєстру не повинна бути пізніше ніж 10 робочих днів від дати набрання чинності рішенням про анулювання ліцензії.

 

     7. У разі припинення реєстратором діяльності щодо ведення реєстрів власників іменних цінних паперів за рішенням його відповідного органу управління, у тому числі при закінченні строку дії ліцензії реєстратора без отримання нової ліцензії, реєстратор зобов'язаний повідомити емітентів про це та про розірвання договору в односторонньому порядку не менше ніж за 30 календарних днів до дати закінчення строку дії ліцензії.

     Дата передачі системи реєстру повинна бути призначена у період дії ліцензії реєстратора.

     8. У разі перевищення встановленої Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку максимальної кількості власників іменних цінних паперів для організації самостійного ведення реєстру емітент, який самостійно веде реєстр, зобов'язаний укласти договір з реєстратором та передати реєстр протягом 30 днів від дати отримання емітентом розпорядження про внесення інформації про власників іменних цінних паперів до системи реєстру, яке призвело до перевищення граничної кількості власників.  

     9. Емітент або реєстратор, що здійснював ведення реєстру, та новий реєстроутримувач, до якого передається ведення реєстру емітента, повинні забезпечити передачу реєстру протягом п'яти робочих днів від дати закриття реєстру, установленої відповідно до вимог цього Положення, або дати передачі системи реєстру, зазначеної у пункті 6 цього розділу. { Абзац перший пункту 9 розділу VIII в редакції Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 1454 ( z0025-09 ) від 16.12.2008 }

     Датою закриття реєстру є:

     дата припинення дії договору на ведення реєстру відповідно до умов договору;

     дата припинення дії договору на ведення реєстру за рішенням суду;

     дата набрання чинності рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку або постановою про накладання санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів;

     дата виконання реєстроутримувачем операції щодо внесення змін до системи реєстру, яке призвело до перевищення встановленої для організації самостійного ведення реєстру емітентом максимальної кількості власників.

     Емітент зобов'язаний інформувати реєстроутримувача, який веде систему реєстру, про призначення нового реєстроутримувача. Дата закриття реєстру може бути відмінена сторонами, якщо до цієї дати емітент не призначив нового реєстроутримувача відповідно до вимог цього Положення.

     Емітент несе відповідальність за несвоєчасне призначення нового реєстроутримувача відповідно до законодавства.

     Нова дата закриття реєстру визначається сторонами за згодою (у разі недосягнення згоди кожна із сторін має право звернутися до суду). До призначення нової дати закриття реєстру ведення реєстру емітента здійснює попередній реєстроутримувач.

     У разі неможливості здійснення реєстроутримвачем ведення реєстру всі документи системи реєстру передаються уповноваженому на зберігання, яким може бути емітент або Національний депозитарій України.

     Прийняття документів системи реєстру повинно бути виконано уповноваженим на зберігання не пізніше 5 робочих днів. Передача оформлюється актом приймання-передавання, який підписується реєстроутримувачем та уповноваженим на зберігання. Копія акта на зберігання, завірена уповноваженою особою на зберігання, направляється нею емітенту.

     Емітент повинен обрати реєстроутримувача та забезпечити ведення ним реєстру згідно з вимогами, установленими цим Положенням.

     Від дати закриття реєстру і передачі його на зберігання до уповноваженого на зберігання до дати отримання системи реєстру новим реєстроутримувачем забороняється внесення будь-яких змін у систему реєстру.

     Уповноважений на зберігання може надавати довідки щодо системи реєстру та зареєстрованих осіб після отримання запиту.  

     10. Емітент зобов'язаний забезпечити інформування зареєстрованих осіб про припинення дії договору на ведення реєстру у письмовій формі не пізніше дати закриття реєстру.

     Повідомлення повинне містити таку інформацію:

     повну назву, номер та дату видачі ліцензії реєстратора, місцезнаходження, номери телефонів, телефаксів, електронної пошти реєстроутримувача, який передає реєстр;

     дату передачі реєстру;

     указівку на право зареєстрованої особи до передачі реєстру отримати від реєстроутримувача виписку за період про операції щодо особового рахунку цієї зареєстрованої особи, які здійснювалися реєстроутримувачем протягом усього або визначеного зареєстрованою особою строку до дати передачі реєстру.