Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Про затвердження Положення про порядок ведення...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
547.33 Кб
Скачать

20. Блокування цінних паперів на особовому рахунку може здійснюватись у разі:

     рішення зареєстрованої особи про обтяження цінних паперів, що обліковуються на її особовому рахунку, зобов'язаннями згідно з умовами цивільно-правових договорів.

     Розпорядження про блокування цінних паперів, отримане від зареєстрованої особи, у зв'язку з їх передачею до статутного капіталу юридичної особи під час її створення;

     рішення органу державної влади про блокування особового рахунку зареєстрованої особи у зв'язку з установленням відповідним органом, у межах наданих йому законодавством повноважень, обтяження цінних паперів зобов'язаннями;

     смерті фізичної особи - власника цінних паперів;

     ліквідації або реорганізації юридичної особи, зареєстрованої в системі реєстру.  

     20.1. Блокування цінних паперів припиняється реєстроутримувачем за умови припинення існування обтяжень, установлених щодо цінних паперів.

     Підставою для внесення реєстроутримувачем у систему реєстру змін щодо припинення блокування цінних паперів є:

     закінчення встановленого строку обтяження цінних паперів зобов'язаннями в разі блокування на визначений строк;

     розпорядження про припинення блокування, до якого додаються документи, які підтверджують, що підстава блокування перестала існувати в разі блокування до настання визначеної події.  

20.2. Блокування цінних паперів на особовому рахунку зареєстрованої особи у зв'язку з передачею цінних паперів у заставу здійснюється реєстроутримувачем на підставі таких документів:

     письмового розпорядження зареєстрованої особи - власника про здійснення реєстроутримувачем блокування цінних паперів у зв'язку з передачею їх у заставу;

     оригіналу або нотаріально засвідченої копії договору застави;

     оформленої згідно з вимогами цього Положення анкети заставодержателя.

     Унесення до системи реєстру записів про припинення застави здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання таких документів:

     розпорядження про припинення блокування цінних паперів, підписаного від імені заставодержателя (залишається у реєстроутримувача);

     оригіналу або нотаріально засвідченої копії документа, який підтверджує припинення застави іменних цінних паперів (залишається у реєстроутримувача).  

21. Блокування цінних паперів на вимогу зареєстрованої особи - власника здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання таких документів:

     письмового розпорядження зареєстрованої особи - власника про здійснення реєстроутримувачем блокування цінних паперів, що обліковуються на її особовому рахунку;

     оригіналу або нотаріально засвідченої копії документа, що підтверджує наявність підстав, за якими зареєстрованою особою вимагається здійснення блокування цінних паперів (передається реєстроутримувачу).

     У разі, якщо блокування цінних паперів здійснюється за ініціативою зареєстрованої особи, розпорядження про блокування (припинення блокування) має бути засвідчено згідно з вимогами, передбаченими для передавального розпорядження.