Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Про затвердження Положення про порядок ведення...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
547.33 Кб
Скачать

21.1. Блокування цінних паперів за рішенням органу державної влади здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання таких документів:

     письмового розпорядження органу державної влади про здійснення реєстроутримувачем блокування особового рахунку зареєстрованої особи (за наявності). Розпорядження про блокування підписується уповноваженою посадовою особою та засвідчується відбитком печатки;

     копії документа, яким підтверджується рішення органу державної влади про встановлення обтяжень щодо цінних паперів зареєстрованої особи, які мають бути оформлені відповідно до вимог, установлених законодавством (передається реєстроутримувачу).  

     21.2. Блокування цінних паперів у разі смерті фізичної особи - власника цінних паперів здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання оригіналу або нотаріально засвідченої копії свідоцтва про смерть (передається реєстроутримувачу).

     Порядок роботи з указаним документом визначено в підпункті 7.1 пункту 7 цього розділу. При цьому ксерокопія вказаного документа засвідчується тільки уповноваженим працівником реєстроутримувача.  

     21.3. Блокування цінних паперів зареєстрованої особи - юридичної особи у разі прийняття рішення щодо ліквідації або реорганізації юридичної особи здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання таких документів:

     письмового розпорядження юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію або реорганізацію, про здійснення реєстроутримувачем блокування особового рахунку цієї особи;

     копії рішення про ліквідацію або реорганізацію юридичної особи, засвідчену органом, який прийняв відповідне рішення.      21.4. Блокування цінних паперів на вимогу зареєстрованої особи - власника, яка передає цінні папери для формування статутного капіталу юридичної особи або для формування статутного капіталу юридичної особи, яка створюється, здійснюється на підставі подання реєстроутримувачу таких документів:

     письмового розпорядження зареєстрованої особи власника про здійснення реєстроутримувачем блокування цінних паперів, що обліковуються на її особовому рахунку;

     копії документа, що підтверджує підстави блокування цінних паперів (передається реєстроутримувачу).

     Припинення блокування цінних паперів реєстроутримувачем здійснюється за умови надання розпорядження про припинення блокування, до якого додаються документи, які підтверджують реєстрацію звіту про результати розміщення цінних паперів або виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо юридичної особи.

22. Унесення до системи реєстру змін на підставі здійснення емітентом викупу власних цінних паперів здійснюється реєстроутримувачем у разі надання таких документів:

     оригіналу або копії рішення відповідного органу управління емітента про викуп емітентом власних цінних паперів. Копія рішення повинна бути засвідчена підписом керівника, підпис якого засвідчується печаткою емітента;

     передавального розпорядження від зареєстрованої особи (передається реєстроутримувачу);

     сертифіката власника, який передає цінні папери;

     оригіналу або засвідченої відповідно до вимог цього Положення копії цивільно-правового договору, відповідно до якого право власності на цінні папери передається від зареєстрованої особи до емітента цінних паперів (передається реєстроутримувачу).

     Викуплені емітентом цінні папери перераховуються з особового рахунку зареєстрованої особи на особовий рахунок емітента.